Ποια είναι η Λούλα της «Εθνικής Ελλάδος»;

Ποια είναι η Λούλα της «Εθνικής Ελλάδος»;

H Φανή Παλιούρα πιστεύει ότι μόνο η ηθοποιία μπορεί προς το παρόν να της χαλιναγωγήσει τις τάσεις φυγής

Ποια είναι η Λούλα της «Εθνικής Ελλάδος»;
Είναι η Φανή Παλιούρα
και μου παραδέχεται ότι είναι μια... από εμάς. Γεννημένη στην Αθήνα, όπως όλοι σε αυτή την πόλη, κατάλαβε οτι μάλλον είναι αντιδραστικός τύπος, όταν στα τρία της πέταξε τα παπούτσια του πατέρα της σε έναν γκρεμό επειδή απλώς εκείνος της ζήτησε να μην το κάνει. Πήγαν μαζί να τα μαζέψουν και κατάλαβε οτι όλα στη ζωή έχουν τις συνέπειές τους και ότι με τον μπαμπά δεν παίζουμε - αν και η ίδια δεν σταμάτησε ποτέ να το κάνει.

Κλείσιμο
Σπούδασε αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων στο ΤΕΙ Αθήνας και σκηνικά και φωτισμό στο Metropolitan University, στο Λονδίνο. Στα 21 της πήρε ένα λεωφορείο, ένα πλοίο και ένα τρένο για να πάει στο Παρίσι και να συναντήσει τέσσερις άγνωστους. Μαζί αγόρασαν ένα αμάξι και έφτασαν οδικώς μέχρι το Ντακάρ της Σενεγάλης. Πήγε να σώσει την Αφρική, μας λέει, και κατέληξε να σώσει τον εαυτό της. Γύρισε στην Αθήνα, αποφασισμένη να φέρει την επανάσταση στον χώρο της διακόσμησης. Τελικά είπε “enough is enough”, έφτιαξε τα μαλλιά της, ίσιωσε το φόρεμα από soie sauvage που φορούσε και μπήκε στο θέατρο.



Από τη φύση της τυχοδιώκτρια, η ηθοποιία είναι το μόνο επάγγελμα που προς το παρόν πιστεύει οτι μπορεί να της χαλιναγωγήσει τις τάσεις φυγής. Θεωρεί την υποκριτική ένα επάγγελμα σαν όλα τα άλλα, ενώ γελάει στα μούτρα αυτών που θεωρούν ότι είναι μία ψυχή πασπαλισμένη με αστερόσκονη. Έχει ζητήσει από την αδερφή της να τη χαστουκίσει αν ποτέ γίνει έτσι. Και η αδελφή της έχει δεχτεί με χαρά. «Θα μπορούσα να θυσιάσω τα πάντα για τον γύρο του κόσμου πάνω σε ένα γκομενάκι», μας λέει χαμογελώντας σχεδόν σατανικά.

Η Φανή Παλιούρα μετά απο μια πετυχημένη σεζόν στο θέατρο Vault με τον μονόλογο «Η καθαρίστρια του lifestyle» του Αντώνη Τσιπιανίτη σε σκηνοθεσία Σταμάτη Πατρώνη, ξεκίνησε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Επίσης τη συναντάμε και σαν «Λούλα» να ζητάει διάφορα χτενίσματα στην «Εθνική Ελλάδος» του Γιώργου Καπουτζίδη στο Mega, ενώ πρωταγωνιστεί και στην ταινία μικρού μήκους του Νίκου Πουρλιάρου, "Achilles' heel".

Γράφοντας στο blog us2plussuzi αποδεικνύει ότι αντίθετα με όλα τα προγνωστικά όταν ήταν νέα, μπορεί να γράφει. Με πολλή ειλικρίνεια μου απάντησε σε μερικές ερωτήσεις.



Πες μου τρία πράγματα που θα σε έκαναν ευτυχισμένη.
Περισσότερο χιούμορ, περισσότερος έρωτας, περισσότερη ειλικρίνεια, λιγότερη βία λεκτική και σωματική, περισσότερο παιχνίδι και η θάλασσα. Πάρε έξι γιατί δεν την μπορώ την καταπίεση!

Τι δεν θα έδινες ποτέ στη ζωή σου;
Τη ζωή μου.

Έρωτας υπάρχει; Τον έχεις ζήσει;
Έχω ερωτευτεί τόσο πολύ, που παπαρούνες φύτρωναν στο διάβα μου. Έχω ερωτευτεί τόσο πολύ, που δηλητηρίασα μια λίμνη με τα δάκρυα μου. Δεν πιστεύω στον έρωτα, θεωρώ οτι είναι ένα λανθάνον συναίσθημα που σπαταλά τον ανθρώπινο χρόνο, παραλογίζει την λογική και σε γεμίζει ψευδαισθήσεις. Τους έχω χεσμένους τους πρίγκιπες των ψευδαισθήσεων... Τα βατράχια πηδάνε καλύτερα.

Έχεις χαστουκίσει άνδρα ποτέ;
Ποτέ χωρίς την συναίνεση του...



Το μεγαλύτερο σου λάθος;
Κάποτε πίστευα οτι είμαι αθάνατη.

Η Αθήνα τι είναι για εσένα;
Μια ρυτιδιασμένη οκνηρή γριά τσιγγάνα, με ένα τριαντάφυλλο στο αυτί και ενα τσιγάρο στο στόμα, που όλη μέρα κάθεται στην αυλή του σπιτιού της ανάμεσα στα ζουμπούλια, πειράζει τους περαστικούς και ζητάει ελεημοσύνη. Αλλα κάποια βράδια τη συνεπαίρνει το ολόγιομο φεγγάρι, παίρνει τα πόδια της, σηκώνεται και αρχίζει και στροβιλίζεται γύρω απο τον εαυτό της σιγοτραγουδώντας εναν παλιό ερωτικό, ολόδικό της σκοπό. Και όλοι γύρω της μαγεύονται και ερωτεύονται και δακρύζουν και της πετάνε λίρες χρυσές. Έτσι, όταν ξεδώσει και κουραστεί, σταματά λαχανιασμένη, κοιτάει το πλήθος στα μάτια και γελώντας τους λέει... «Αυτή είμαι και τώρα αδειάστε μου τη γωνιά γιατί το φεγγάρι κρύφτηκε».

Ο Γιώργος Καπουτζίδης τι σου λέει συνέχεια;
«Καλημέρα Φανή» (πλατύ χαμόγελο).

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου;
Κάνω focus στην περιοδεία της «Καθαρίστριας του lifestyle». Πελαγία, θα σε αποθεώσω!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης