Η Πλάτωνος μελοποιεί, ο Γασπαράτος αποδομεί

Η Πλάτωνος μελοποιεί, ο Γασπαράτος αποδομεί

Βόλτα στην πόλη με το Citylifε!

Η Πλάτωνος μελοποιεί, ο Γασπαράτος αποδομεί
Το Citylifε επισκέπτεται την έκθεση "As I walked out one morning", ακούει τη Λένα Πλάτωνος, επισκέπτεται το Μαντζάρου 3, ανυπομονεί για το Athens Cirucs Festival και παρακολουθεί το "expanded piano" του Σταύρου Γασπαράτου.

Παρακολουθήστε εδώ το Citylifε
όπως προβάλλεται από
το κανάλι Novalifε της Nova!

Κλείσιμο

As I walked out one morning

Eχετε σκεφτεί ποτέ πόσες διαφορετικές εικόνες συναντάμε κάθε μέρα στην Αθήνα; Ακόμα και το καθημερινό μας δρομολόγιο από το σπίτι στη δουλειά και από εκεί πάλι στο σπίτι μπορεί να φτιάξει από μόνο του ένα μωσαϊκό χρωμάτων, που αρκεί για να λατρέψει κάποιος την πόλη. Αυτό ακριβώς σκέφτηκε ο Σουηδός καλλιτέχνης Daniel Egneus και το έκανε πράξη. Έτσι, έως τις 6 Ιουνίου στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη θα παρουσιάζεται η ατομική του έκθεση με τίτλο “As I walked out one morning” και στην οποία θα εκτίθενται σχέδια και digital prints με θέμα την Αθήνα, μέσα από την προσωπική ματιά του καλλιτέχνη.

Tip
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη βρίσκεται πλατεία Κολωνακίου 20.

Λένα Πλάτωνος

H Λένα Πλάτωνος είναι από τις πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις της ελληνικής μουσικής. Πάντα μπροστά από την εποχή, με μια αντίληψη για τη μουσική και την τέχνη εν γένει που ακόμα ξαφνιάζει. Στις 5 Ιουνίου στη σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών θα ακούσουμε για πρώτη φορά τις μελοποιήσεις που έχει κάνει η συνθέτρια πάνω σε ποίηση Emiliy Diskinson και Kώστα Καρυωτάκη. Στο πρώτο μέρος θα τραγουδήσει η Αθηνά Ρούτση και η Sissi Rada, την ενορχήστρωση των αγγλόφωνων τραγουδιών έχει κάνει ο Στέργιος Τσιρλιάγκος μαζί με την Πλάτωνος, ενώ τους στίχους στα ελληνικά θα απαγγείλει η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας ''Καρυωτάκης - 13 τραγούδια'', θα ερμηνεύσει η Σαβίνα Γιαννάτου, με την ενορχηστρωτική επιμέλεια του Θόδωρου Κοτεπάνου.

Tip
H Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών βρίσκεται Συγγρού 107-109.

Athens Circus Festival

Η CIRCUS DAYZ, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και το INNOVATHENS διοργανώνουν το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Τσίρκο και Εναλλακτικών Μορφών Έκφρασης, Athens Circus Festival, στις 29, 30 και 31 Μαΐου, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι. Ακροβάτες, ζογκλέρ, μουσικοί, χορευτές και καλλιτέχνες όλου του φάσματος των Εναλλακτικών Παραστατικών Τεχνών παίρνουν μέρος σε μια τριήμερη γιορτή με επιδείξεις, σεμινάρια τεχνικών τσίρκο, θέατρο δρόμου, jugglingmeeting, παιδότοπο και παιδικό τσίρκο, θεάματα με φωτιές, performers’ market και openstage για νέους καλλιτέχνες. Από τις 11:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα, καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό παραδίδουν σεμινάρια τεχνικών τσίρκο (σε φιλικές τιμές) και από τις 19:00 και μετά πραγματοποιούνται επιδείξεις από τους μαθητές της σχολής και τις ομάδες της πόλης, καθώς και παραστάσεις από επαγγελματίες του χώρου.

Tip
Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα www.circusdayz.gr.

Expanded piano

Το μουσικό έργο και η performance “Expanded Piano” του Σταύρου Γασπαράτου λειτουργεί σαν ένας ηχητικός μεγεθυντικός φακός που βάζει τον ακροατή σε ένα ηχητικό ταξίδι στο εσωτερικό του οργάνου. Αυτή η εγκατάσταση – μουσικό έργο είναι εμπνευσμένη απ την ιδέα του “Prepared Piano” (προετοιμασμένο πιάνο). Πρόκειται για μια ιδέα ενός μηχανικά αλλοιωμένου πιάνου που έγινε διάσημη από τις συνθέσεις του John Cage και άλλων, οι οποίοι τοποθετούσαν βίδες, ελάσματα και διάφορα αντικείμενα στις χορδές του πιάνου αλλοιώνοντας τον ήχο του. 

Tip
Το project “Expanded Piano” ήταν ανάθεση του EMPAC (Experimental Media And Performing Arts Centre) Troy, N.Y. Δημιουργήθηκε και παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη το φθινόπωρο του 2014 και ανασχεδιάζεται για το Φεστιβάλ Αθηνών.

Μαντζάρου 3

Στο υπέροχο νεοκλασικό του 19ου αιώνα που έζησε ο συνθέτης Νικόλαος Μάντζαρος έχει ανοίξει εδώ και λίγο καιρό το Μαντζάρου 3. Ενα all day στέκι με υπέροχη ταράτσα, χαλαρή διάθεση και όμορφο κόσμο. Η ξύλινη σκάλα οδηγεί σε έναν νησιώτικο παράδεισο με κοκτέιλ που αξίζουν την προσοχή σου. Εκτός όμως από την ταράτσα και τα ποτά, στο Μαντζάρου 3 μπορείς να απολαύσεις σαλάτες αλλά και ζεστά πιάτα που δεν θα σε απογοητεύσουν.

Tip
Αγαπημένο υλικό του μαγαζιού είναι η μαστίχα, ενώ θα βρεις και κλασικά κοκτέιλ με ιδιαίτερες μικρές πινελιές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης