Στα οικογενειακά μπουκώματα

Στα οικογενειακά μπουκώματα

H νέα θεατρική κωμωδία του Βαλεντίνου Τσίλογλου παρουσιάζεται στο Life and Art Theater και θα φέρει τα πάνω κάτω στις σχέσεις της... μισής αλήθειας

Στα οικογενειακά μπουκώματα
Τι συμβαίνει με τον Σωτήρη; Τι μυστικό κρύβει η Σύλβια; Γιατί επιστρέφει η Στάσα από την Ευρώπη; Η Παρθένα για ποιον λόγο αλλάζει συνέχεια δουλειά; Η Φρίντα του τετάρτου είναι fashion icon ή fashion victim; Και ποιος είναι επιτέλους αυτός ο Θανάσης;

Κλείσιμο


H Σύλβια και ο Σωτήρης κατοικούν σε ένα όμορφο διαμέρισμα στα Εξάρχεια. H καθημερινότητά τους κυλάει ήρεμα ως που την διαταράσσει ένα ξαφνικό τηλεφώνημα. Ο ερχομός της Στάσας προκαλεί αναστάτωση και νέα πρόσωπα εισβάλλουν στο σπίτι. Το μυστικό… κρύβεται στην πίτσα!



Το έργο, με περίσσεια φρεσκάδα, μας επαναφέρει σε ένα είδος δημιουργίας που αποτελεί καθρέπτη της σύγχρονης κοινωνίας. Μέσα από δυνατά κάδρα χαρακτήρων και καταστάσεων, αλλά και γρήγορους διαλόγους, αποκαλύπτει καυστικά πώς τα μισόλογα, οι μισές αλήθειες και τα ψέματα, οδηγούν σε ένα γοητευτικό αλαλούμ των ανθρωπίνων σχέσεων.



Ο Βαλεντίνος Τσίλογλου άλλωστε μέσα από τον θεατρικό λόγο εκθέτει τις προσωπικές του ανησυχίες και την πεποίθηση πως η αλήθεια πρέπει να διέπει τις σχέσεις. «Σχέσεις που συχνά καταπιέζονται από έναν μανδύα σιωπής και υποκρισίας», συμπληρώνει χαρακτηριστικά. Παραθέτει λοιπόν τις ανησυχίες που βιώνουμε όλοι μας στις μεγαλουπόλεις, εκεί που είμαστε στοιβαγμένοι ο ένας κοντά στον άλλον χωροταξικά αλλά απομακρυσμένοι ψυχικά.



Οπως υποστηρίζει, οι ανέσεις τις σύγχρονης τεχνολογίας μας επιτρέπουν να ζούμε μια παρατεταμένη νεότητα, να ταξιδεύουμε σε χρόνο μηδέν αλλά και να αψηφούμε δυστυχώς την ανάγκη για ουσιαστική στοργή και ζεστασιά - ειδικά μέσα στην οικογένεια. «Ετσι οι γονείς», τονίζει, «κοιτούν να δείχνουν με δώρα την αγάπη στα παιδιά τους αλλά όχι δωρίζοντας τους τον χρόνο τους. Δεν τους μιλούν, δεν αφουγκράζονται τα όνειρά τους, και κυρίως τις μύχιες ανησυχίες και τα πάθη τους. Και εδώ αρχίζει να χάνεται η επί της ουσίας επικοινωνία».



Ο Βαλεντίνος υφαίνει την πλοκή μιας ιστορίας που μπορεί να είναι η δική του, η ιστορία του γείτονα, ή μέρος από τη δική μας οικογενειακή ιστορία. Οι σουρεαλιστικοί χαρακτήρες εμπλέκονται με τους ρεαλιστικούς και εκεί ακριβώς κρύβεται η μαγεία αυτής της δουλειάς. «Βλέπουμε πως τα μέλη μιας οικογένειας δεν αντέχουν να έχουν μια ειλικρινή σχέση μεταξύ τους. Ζουν μέσα σε ένα συννεφάκι, όχι του απόλυτου ψεύδους, αλλά σίγουρα της μισής αλήθειας».



Στο έργο οι θεατές σίγουρα θα ταυτιστούν και θα λυτρωθούν μέσα τους, θα διώξουν τα «φαντάσματα» του ψεύδους που συχνά μπλοκάρουν τις ζωές τους, εν συντομία θα το απολαύσουν. Και όπως δηλώνει ο ίδιος «Tα “Οικογενειακά Μπουκώματα” είναι μια κωμωδία πολύ ευχάριστη, γεμάτη ανατροπές και αλήθειες. Όλοι οι χαρακτήρες είναι άνθρωποι της καθημερινότητας, πλάσματα που βρίσκονται ανάμεσά μας. Θεωρώ πως ο κάθε θεατής θα ταυτιστεί με έναν τουλάχιστον από τους ήρωες του έργου. Πρόκειται για ένα φρέσκο έργο, με νέα πρόσωπα που τους αρέσει αυτό που κάνουν και νομίζω πως θα το αντιληφθεί ο κάθε θεατής. Οι σουρεαλιστικοί χαρακτήρες εμπλέκονται με τους ρεαλιστικούς και εκεί ακριβώς νομίζω πως κρύβεται η μαγεία αυτής της παράστασης», καταλήγει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης