Η Nalyssa στην Αβραμιώτου

Η Nalyssa στην Αβραμιώτου

H τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Nalyssa Green εμφανίζεται την Παρασκευή 27 Μαρτίου στο six d.o.g.s. 

Η Nalyssa στην Αβραμιώτου
Οταν βρίσκεται πάνω στη σκηνή και ερμηνεύει, η Nalyssa Green δίνει την αίσθηση ότι έχει ξεπηδήσει από τις σελίδες ενός παραμυθιού με νεράιδες και ξωτικά. H τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, η οποία έγινε γνωστή από τις εμφανίσεις της με την
GloryBox, τον Lumiere Brother
και τον Leon of Athens, έχει στο ενεργητικό της δύο προσωπικά άλμπουμ, το “Barock” (2010, d.i.y, 2011 βινύλιο από την Inner Ear) και το “The Seed” (2012, Inner Ear), που χαρακτηρίζονται από ποπ αισθητική, φολκ στοιχεία και post-punk επιρροές.
Κλείσιμο

Η νεαρή καλλιτέχνις διανύει μια πολύ δημιουργική περίοδο, αφού έχει συνθέσει μουσική για τη θεατρική παράσταση «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ», συμμετέχει στο νέο άλμπουμ του Μανώλη Φάμελλου «Γύρω από τον ήλιο», ετοιμάζει την προσωπική της δουλειά και όλα αυτά παράλληλα με τις ζωντανές εμφανίσεις της, όπως αυτή που ετοιμάζει για τις 27 Μαρτίου στο six d.o.g.s. (Αβραμιώτου 6-8, Αθήνα), όπου θα παίξει και ακυκλοφόρητα κομμάτια από τον επερχόμενο δίσκο της.

Εχουν περάσει δύο χρόνια από την κυκλοφορία του τελευταίου της άλμπουμ “The Seed” και μέσα σε αυτό το διάστημα η Nalyssa Green έχει συγκεντρώσει υλικό για το επόμενο δισκογραφικό της βήμα. «Είναι πολύς καιρός που έχω τα τραγούδια και όλο λέω ότι θα κάνω δίσκο. Υπάρχουν διάφορες δυσκολίες, κυρίως μέσα στο μυαλό μου. Δηλαδή, σκέφτομαι πώς θέλω να το κάνω, με τι όρους, με ποιους συνεργάτες, με τι όργανα».



Και αυτός ο δίσκος θα είναι αγγλόφωνος, αλλά θα έχει πολλά καινούργια στοιχεία. «Τα τραγούδια που έχω γράψει αυτόν τον καιρό και θέλω να δουλέψω, ώστε να γίνουν ένας δίσκος, είναι ακόμα αγγλόφωνα. Είναι κάπως διαφορετικά από τα προηγούμενα, όσον αφορά στις ενορχηστρώσεις. Νομίζω ότι απομακρύνομαι από το φολκ στοιχείο που με χαρακτήριζε αρκετά έως τώρα. Είναι λίγο πιο ηλεκτρονικό. Τα περισσότερα είναι ατμοσφαιρικές ηλεκτρονικές μπαλάντες, με την έννοια ότι έχουν βάση τα συνθεσάιζερ και τα beats. Σιγά σιγά είδα ότι σταμάτησα να γράφω στην ακουστική κιθάρα κι άρχισα πιο πολύ να γράφω στο πιάνο και στη συνέχεια να τα μεταφράζω σε συνθεσάιζερ. 

Ξεκίνησα να πειραματίζομαι με το συνθεσάιζερ και τα ηλεκτρονικά beats, επειδή τώρα πια με ενδιαφέρουν πάρα πολύ. Ο τρόπος που πλέον δομώ τα τραγούδια μου είναι πάνω σε αυτά τα στοιχεία και πολύ λιγότερο στα προηγούμενα που χρησιμοποιούσα ως βασικά, χωρίς να έχω χάσει εντελώς την επαφή μου με τον τρόπο που έγραφα παλιά. Συνθετικά δεν νομίζω ότι έχω απομακρυνθεί πάρα πολύ. Το feeling που θέλω να βγάλω είναι διαφορετικό. Νομίζω ότι και στην παράσταση “Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ” έχει μπει αυτός ο καινούργιος ήχος που ψάχνω περισσότερο».



Τα τραγούδια του επόμενου δίσκου διαφέρουν από τα προηγούμενα και ως προς τη θεματολογία. «Το ερωτικό στοιχείο είναι κάτι με το οποίο έχω ασχοληθεί στιχουργικά. Είναι τραγούδια που γράφω από τότε που βγήκε ο προηγούμενος μου δίσκος. Είναι δύο χρόνων τραγούδια που έχουν μαζευτεί. Τα περισσότερα από αυτά είναι ερωτικού περιεχομένου, το οποίο με ενδιαφέρει πολύ, γιατί μέχρι στιγμής σπάνια είχα ερωτικό-ερωτικό κομμάτι. Συνήθως είχα νύξεις, κάποια στιχάκια που αναφέρονταν σε αυτό το θέμα, αλλά δεν ήταν αυτή η θεματολογία που με ενδιέφερε και μάλλον τη σνόμπαρα αρκετά. Τα τελευταία μου τραγούδια είναι αρκετά ερωτικά, εντελώς απενεχοποιημένα και μου αρέσει που βλέπω τι γίνεται στιχουργικά και σ’ αυτό το πεδίο», εκμυστηρεύεται.

Η Nalyssa Green απολαμβάνει τα live με την μπάντα της, στα οποία συνοδεύει την ερμηνεία της με πλήκτρα, ηλεκτρική κιθάρα και θέρεμιν. Στη σκηνή του six d.o.g.s. που θα βρεθεί την Παρασκευή 27 Μαρτίου θα είναι μαζί της επί σκηνής ήταν ο παραγωγός των δύο προσωπικών της δίσκων, Σπύρος Λιβάνης (ηλεκτρική κιθάρα και ηλεκτρικό μπάσο), ο Ευάγγελος Ασλανίδης (τύμπανα και drum pad) και η Ευαγγελία Ξυνοπούλου (πλήκτρα, φωνή).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης