Swing και κοκτέιλ

Swing και κοκτέιλ

Βόλτα στην πόλη με το Citylifε!

Swing και κοκτέιλ
Το Citylifε παρακολουθεί το Unlimited Access, ψωνίζει από το Κουμπάκι, βλέπει την παράσταση «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι», πίνει κοκτέιλ στο Μπελ Ρέυ και ακούει το δίσκο “A Holy Show”.

Παρακολουθήστε εδώ το Citylifε
Κλείσιμο
όπως προβάλλεται από
το κανάλι Novalifε της Nova!



Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Unlimited Access


To Unlimited Access, το διεθνές φεστιβάλ χορού για ανθρώπους με αναπηρία και χωρίς αναπηρία, είχε την τιμητική του το περασμένο τριήμερο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Το φεστιβάλ ήταν στην ουσία η κορύφωση του ευρωπαϊκού προγράμματος Unlimited Access, το οποίο οργανώθηκε το 2012 από τη Στέγη, το British Council, το Vo’ Arte της Πορτογαλίας και το Croatian Institute for Movement and Dance. Οι τέσσερις φορείς ένωσαν τις δυνάμεις τους για να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα με βασικό στόχο τη δημιουργία και την προβολή παραστάσεων χορού για ανθρώπους με αναπηρία και την αναθεώρηση του τρόπου αντιμετώπισής τους στον χώρο του πολιτισμού.

Tips
Την επιμέλεια του φεστιβάλ είχε η Κάτια Αρφαρά, η Μυρτώ Λάβδα και ο Χρήστος Καρράς.


Κουμπάκι

Το κατάστημα πήρε το όνομα του από τη γιαγιά της ιδιοκτήτριας, Ειρήνης Βιτώρου. Συνηθίζει να τη φωνάζει «κουμπάκι» και μια και η ίδια ευθύνεται για την ανάγκη της Ειρήνης για δημιουργία αποφάσισε να το ονομάσει έτσι. Μοδίστρα η γιαγιά, μύησε τη νεαρή από πολύ νωρίς στον κόσμο του χειροποίητου και όταν στα 25 της χρειάστηκε να μείνει για καιρό στο σπίτι κατάλαβε ότι αυτό αγαπούσε να κάνει. Να φτιάχνει δηλαδή πράγματα για εκείνη και τους φίλους της, αντικείμενα, κοσμήματα, τσάντες, μαγνητάκια. Όλα αυτά που μπορεί πια να βρει κανείς στο κατάστημα το οποίο αν και μετρά μόλις λίγους μήνες ζωής έχει γίνει αγαπητό. Σήμα κατατεθέν -εκτός φυσικά από τα κουμπιά- τα χειροποίητα τετράδια.

Tips
Το κατάστημα βρίσκεται Παλλάδος 24-26 στο Ψυρρή.


Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι

Ο ποιητής Σεμπάστιαν Βέναμπλ μετά από 25 καλοκαίρια που γύριζε τον κόσμο έχοντας στο πλάι του τη λαμπερή μητέρα του Βάιολετ, πήρε τη μοιραία απόφαση να την αντικαταστήσει με την εξαδέλφη του Κάθριν, αθώα και ανέτοιμη να υποδυθεί τον ρόλο του «κράχτη», όπως λέει η ίδια. Οι δύο γυναίκες βρίσκονται σε συνεχή αντιπαράθεση στην παράσταση «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι» που παρουσιάζεται στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας. Η κατάθεση ψυχής των δύο γυναικών μπαίνει στην πρώτη γραμμή του Tennessee Williams, ο οποίος για μια ακόμα φορά αυτοβιογραφείται, ειδικά ως προς το βιωματικό τραύμα της λοβοτομής

Tips
Στο ρόλο της Βάϊολετ Βέναμπλ εμφανίζεται η Μπέττυ Αρβανίτη, ενώ την Κάθριν υποδεύεται η Λουκία Μιχαλοπούλου. Τον Σεμπάστιαν Βέναμπλ από την οθόνη υποδύεται ο Νίκος Κουρής.


Μπελ Ρέυ

Πίσω από το Μπελ Ρέυ κρύβεται μια μεγάλη ιστορία. Για τους μη γνωρίζοντες το Μπελ Ρέυ ήταν παλιά μάρκα λιπαντικών αυτοκινήτων στο Κουκάκι και η ταμπέλα ήταν ό,τι απέμεινε από την προηγούμενη χρήση του μαγαζιού. Το μαγαζί άνοιξε πριν από τρεις μήνες από τον Πέτρο Κωστάκη και τέσσερις φίλους του, οι οποίοι ήθελαν να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους. Γωνιακό μαγαζί που σαν πέταλο έχει τριγύρω τζαμαρία, σου δίνει αυτή την αίσθηση του οικείου και σε κάνει να θες να μείνεις όλη την ημέρα εκεί. Εκτός από καφέ σερβίρει και brunch, με τις επιλογές στο μενού να είναι πολλές: sandwich Croque Madame με καπνιστό ζαμπόν, ελβετικό τυρί, μπεσαμέλ, ντομάτα και τηγανητό αυγό, κρεμμυδόσουπα, τηγανητά αυγά με στάκα και απάκι, ενώ υπάρχει και μεγάλη πληθώρα σε σαλάτες.

Tips
Το μαγαζί βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φαλήρου και Γ. Ολυμπίου στο Κουκάκι.


A Holy Show

Μετά από χρόνια ζωντανών εμφανίσεων η Sugahspank! και οι Swing Shoes αποφάσισαν να αποτυπώσουν σε ένα δίσκο την κοινή τους πορεία στη μουσική. Κάπως έτσι γεννήθηκε το “A Holy Show” το οποίο ηχογραφήθηκε ζωντανά στην Αίθουσα Δ. Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής την πρωταπριλιά του 2014. Η παραγωγή έγινε από τη Sugahspank! και τους Swing Shoes, η μίξη από τον Μανώλη Αγγελάκη και το εξώφυλλο είναι έργο της Sugahspank!. Το άλμπουμ περιέχει δώδεκα κομμάτια, πέντε οργανικά στο γνωστό gypsy jazz/swing/blues στιλ των Swing Shoes και επτά με φωνητικά. Η επιλογή της ζωντανής ηχογράφησης δεν έγινε τυχαία καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο σε ένα στούντιο άλμπουμ να αποτυπωθεί η ζωντάνια και η ενέργεια που έχουν στα live τους.

Tips
Ο δίσκος κυκλοφορεί από τη Lab Records.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης