Τα καλύτερα μέρη για τρέξιμο στα Δυτικά Προάστια

Τα καλύτερα μέρη για τρέξιμο στα Δυτικά Προάστια

Χωρίσαμε την Αθήνα σε περιοχές για τρέξιμο και συνεχίζουμε την παρουσίαση με τα Δυτικά Προάστια

Τα καλύτερα μέρη για τρέξιμο στα Δυτικά Προάστια
Αποφασίσαμε να καθίσουμε και να συγκεντρώσουμε όλα τα μέρη που αγαπάμε να πηγαίνουμε για τρέξιμο στην Αττική. Ο καθένας μας έχει διαφορετικές προτιμήσεις που εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες:
  • την προσβασιμότητα, διότι κάποιοι επιθυμούν να μπορούν με πηγαινοέρχονται με τα πόδια και δεν είναι διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουν ποδήλατο, αυτοκίνητο ή άλλα μέσα μεταφοράς
  • το βαθμό δυσκολίας της διαδρομής, την επιφάνεια και την κλίση
  • το πόσος κόσμος μαζεύεται, καθώς άλλοι προτιμούν να τρέχουν με παρέα ενώ άλλοι μόνοι τους

Χωρίσαμε λοιπόν την Αθήνα σε περιοχές και ξεκινήσαμε την παρουσίασή μας από τα
Βόρεια Προάστια
Κλείσιμο
. Συνεχίζουμε τώρα με τα Δυτικά Προάστια. Περιμένουμε σχόλια σας για το κάθε μέρος και φυσικά να προσθέσετε κι εσείς τα δικά σας αγαπημένα μέρη τρεξίματος.


Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνη Τρίτση»
 
 

Βρίσκεται στην τοποθεσία με το τοπωνύμιο «Πύργος Βασιλίσσης» στα σύνορα των Δήμων Ίλιου, Αγίων Αναργύρων και Καματερού. Με την έκταση του να φτάνει τα 1200 στρέμματα αποτελεί τον μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου της Αθήνας. Συγκριτικά ο Εθνικός Κήπος  έχει μέγεθος μόλις 158 στρέμματα. Υπάρχει και έντονη παρουσία υγρού στοιχείου, με τις έξι τεχνητές λίμνες και του τεχνητού καναλιού. Πληθώρα επιλογών για jogging, τρέξιμο αλλά και ποδηλασία, με διάφορα επίπεδα δυσκολίας.


Άλσος Περιστερίου
 
 

Πάρκο 60 στρεμμάτων στον μεγαλύτερο Δήμο της Αττικής, επί της οδού Αγίου Βασιλείου. Ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να μην είναι μεγάλο σε μέγεθος αλλά προσφέρεται για περπάτημα ή και τρέξιμο.


Άλσος Αγίου Δημητρίου (Πετρούπολη)
 
 

Το μέρος που οι περισσότεροι το ξέρουν ως τον «λόφο που βρίσκεται το Άπολις»... Δεν είναι πολλοί αυτοί που το εξερευνούν αλλά είναι ένα όμορφο παρθένο μέρος για περπάτημα και τρέξιμο, παρόλο που δεν είναι τόσο προσεγμένο όσο θα έπρεπε.


Μπαρουτάδικο Αιγάλεω
 

 
Εκεί που βρισκόταν η Εταιρεία Ελληνικού Πυριδιτοποιείου, από το 1874 έως το 1965, δημιουργήθηκε το Άλσος Αιγάλεω εντός του οποίου υπάρχουν σχολεία, το ΤΕΙ Αθηνών και αθλητικές εγκαταστάσεις. Εκτός από χώρους για ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις, μπορεί κανείς να τρέξει και να αθληθεί.
 

Αγία Τριάδα Πετρούπολης
 

 
Στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο λατομείο Γρηγορίου υπάρχει γήπεδο ποδοσφαίρου, ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, αλλά και χώρος τριγύρω για τρέξιμο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης