Τα καλύτερα μέρη για τρέξιμο στα Βόρεια Προάστια

Τα καλύτερα μέρη για τρέξιμο στα Βόρεια Προάστια

Χωρίσαμε την Αθήνα σε περιοχές για τρέξιμο και ξεκινάμε την παρουσίαση από τα Βόρεια Προάστια

Τα καλύτερα μέρη για τρέξιμο στα Βόρεια Προάστια
Αποφασίσαμε να κάτσουμε και να συγκεντρώσουμε όλα τα μέρη που αγαπάμε να πηγαίνουμε για τρέξιμο στην Αττική. Ο καθένας μας έχει διαφορετικές προτιμήσεις που εξαρτόνται από διάφορους παράγοντες:
-την προσβασιμότητα, διότι κάποιοι επιθυμούν να μπορούν με πηγαινοέρχονται με τα πόδια και δεν είναι διατεθημένοι να χρησιμοποιήσουν ποδήλατο, αυτοκίνητο ή άλλα μέσα μεταφοράς
-το βαθμό δυσκολίας της διαδρομής, την επιφάνεια και την κλίση
-το πόσος κόσμος μαζεύεται, καθώς άλλοι προτιμούν να τρέχουν με παρέα ενώ άλλοι μόνοι τους
Κλείσιμο

Χωρίσαμε λοιπόν την Αθήνα σε περιοχές και ξεκινάμε την παρουσίαση από τα Βόρεια Προάστια. Περιμένουμε σχόλια σας για το κάθε μέρος και φυσικά να προσθέσετε κι εσείς τα δικά σας αγαπήμενα μέρη τρεξίματος.

Άλσος Συγγρού



950 στρέμματα δάσους ανάμεσα στους δήμους Αμαρουσίου και Κηφισιάς προσφέρουν μεγάλη ποικιλία διαδρόμων για περπάτημα, jogging και τρέξιμο σε χώμα ή άσφαλτο. Ιδιαίτερα όμορφο και παρθένο. Η βασική είσοδος είναι στην οδό Κηφισίας και βρίσκεται κοντά στον σταθμό ηλεκτρικού ΚΑΤ.


Νταμάρι Χολαργού



Στίβος στο στάδιο, για όσους προτιμούν κάτι τέτοιο. Εξυπηρετεί κυρίως κάτοικους των περιοχών Χολαργού, Αγίας Παρασκευής και Παπάγου, που δεν θέλουν να ανέβουν στον Υμηττό.


ΟΑΚΑ



Μεγάλος χώρος, κυρίως καλυμένος με τσιμέντο καθώς το πράσινο έχει σχεδόν εξαληφθεί. Συγκεντρώνει περιπατητές και ποδηλάτες. Μπορείς άνετα από τον σταθμό του ηλεκτρικού «Ειρήνη» να φτάσεις μέχρι την Κηφισίας και διαθέτει επαρκή φωτισμό.


Γήπεδο Χαλανδρίου



Στη διασταύρωση Πεντέλης και Αττικής Οδού, το Γήπεδο Χαλανδρίου περιλαμβάνει κολυμβητήριο, κλειστό μπάσκετ αλλά και στάδιο. Στο στίβο μαζεύεται κόσμος για τρέξιμο, ενώ ακριβώς από έξω υπάρχει το «πράσινο μίλι», ένα πράσινο τμήμα για περπάτημα πάνω στην Αττική Οδό.


Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας



Πράσινη και όμορφη έκταση 480 στρεμμάτων. Οι διαδρομές είναι κυρίως χωμάτινες και μπορείς εύκολα να ανακαλύψεις τη δική σου αγαπημένη. Έχει πολλές εισόδους από όλες τις πλευρές, ενώ στην κορυφή του λόφου υπάρχει και ένα καφέ.


Πεντέλη



Ανεβαίνοντας μετά τη Μονή Πεντέλης μέχρι την πάνω πλατεία με τις ταβέρνες, καθώς και στους πρόποδες του βουνού, υπάρχουν αρκετά ήσυχα μέρη για βόλτα ή και τρέξιμο. Η περιοχή είναι αρκετά ήρεμη, αλλά υπάρχουν αρκετά υποφωτισμένα σημεία.


Τατόι



Στους πρόποδες της Πάρνηθας το Τατόι είναι μια τεράστια πανέμορφη και προσεγμένη έκταση. Ανοιχτό για το κοινό από την Ανατολή έως τη Δύση του ηλίου. Υπάρχουν δύο είσοδοι (Βαρυμπόμπης και Λεύκας), ενώ υπάρχει και 24ωρη φύλαξη του χώρου. Προφανώς η πρόσβαση δεν είναι εύκολη καθώς χρειάζεται αυτοκίνητο, αλλά το μέρος ανταμοίβει. Κόσμος μαζεύεται τα Σαββατοκύριακα, κυρίως για βόλτες και jogging, αλλά βρίσκεις και άτομα που πάνε για τρέξιμο και ποδήλατο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης