Θέατρο Αλληλεγγύης για 13ο χρόνο

Θέατρο Αλληλεγγύης για 13ο χρόνο

Νοσοκομεία, ιδρύματα, προσφυγικοί καταυλισμοί -ακόμα και φυλακές- γίνονται προσωρινά θεατρική σκηνή

Θέατρο Αλληλεγγύης για 13ο χρόνο
Εδώ και 13 χρόνια, το Θέατρο του Νέου Κόσμου έχει αποφασίσει να «απλώσει» τις δραστηριότητές του και σε μη θεατρικούς χώρους. Νοσοκομεία, ιδρύματα, προσφυγικοί καταυλισμοί -ακόμα και φυλακές- έγιναν προσωρινά θεατρική σκηνή, πλατεία, καμαρίνια, φουαγιέ και εξώστης. Ο σκοπός τόσο ισχυρός, που σίγουρα είναι ικανός να ξεπεράσει κάθε δυσκολία: η χαρά του θεάτρου προσφέρεται σε παιδιά που βρίσκονται σε νοσοκομεία ή ιδρύματα, εκεί δηλαδή που υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ψυχαγωγία. 
Τα έργα που έχουν παρουσιαστεί από το Θέατρο Αλληλεγγύης για παιδιά, που έχει ιδρύσει το Θέατρο του Νέου Κόσμου, είναι ειδικά γραμμένα για αυτό το σκοπό - λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τις συνθήκες και τους χώρους όπου δίνονται οι παραστάσεις. Φέτος, λοιπόν, αναλαμβάνει να ψυχαγωγήσει τους μικρούς θεατές ένας σκίουρος και η παρέα του. Η παράσταση «Ξημερώνει» της Μαρίας Παπαλέξη, σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη, μεταφέρει το χαριτωμένο ζωάκι από το ζεστό του κρεβάτι στο σκοτεινό δάσος. Συναντά φίλους και εχθρούς και προσπαθεί να βρει τον δρόμο της επιστροφής. 
Η παράσταση ανεβαίνει και κάθε Σάββατο στο φουαγιέ του Θέατρο του Νέου Κόσμου με προαιρετικό εισιτήριο 4 ευρώ. Οι υπεύθυνοι του θεάτρου διαβεβαιώνουν τους θεατές ότι οι εισπράξεις από το εισιτήρια θα επενδυθούν στο Θέατρο Αλληλεγγύης και θα φέρουν χαμόγελα στα πρόσωπα παιδιών που το έχουν ανάγκη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης