Από την κουζίνα του «Βασίλαινα» στον Πειραιά, στο αλβανικό Master Chef

Από την κουζίνα του «Βασίλαινα» στον Πειραιά, στο αλβανικό Master Chef

Ο 32χρονος Ρενάτο Μεκόλι μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στην Αθήνα και τα Τίρανα, ανάμεσα στα πιάτα του και τα τηλεοπτικά στούντιο

Από την κουζίνα του «Βασίλαινα» στον Πειραιά, στο αλβανικό Master Chef
Η ανάρτηση του –μια φωτογραφία με τον ίδιο να κάθεται σκεφτικός σε ένα καναπέ- είχε ημερομηνία και ώρα αλλά και προσδιορισμένο τόπο: 25 Νοεμβρίου στις 8:24 μ.μ. - Ο Renato Mekolli βρισκόταν στην τοποθεσία Top Channel.



O fb-ικός Renato Mekolli είναι ο σεφ του ιστορικού εστιατορίου «Βασίλαινας» στον Πειραιά και το Top Channel είναι ένα από τα ιδιωτικά κανάλια της γειτονικής χώρας που έχει αναλάβει την οργάνωση του τηλεοπτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη του Αλβανού Master Chef. Ο Ρενάτο Μεκόλι, με καταγωγή από το Φιέρι, μια πόλη στα δυτικά της χώρας στις ακτές της Αδριατικής, ήρθε με τους γονείς τους στην Ελλάδα όταν ήταν λίγο παραπάνω από τα 10. Σήμερα είναι λίγο πάνω από τα 30 και είναι ένας επιτυχημένος επαγγελματίας στο γαλαξία της γαστρονομίας. Πολυβραβευμένος και ο ίδιος και η κουζίνα του, λειτουργεί ως κριτής στο διαγωνισμό Master Chef που γίνεται στη χώρα καταγωγής του.

Κλείσιμο


Στην Ελλάδα είναι γνωστός και αποδεκτός σε ένα εξειδικευμένο κοινό σε αντίθεση με την χώρα καταγωγής του που είναι σταρ – ένας τηλεοπτικός σταρ. Κάτι που φαίνεται και από τα σχόλια που γράφονται κάτω από τις αναρτήσεις του στο fb. 



O 32χρονος Ρενάτο Μεκόλι συγκαταλέγεται ήδη στους πιο ταλαντούχους σεφ της γενιάς του, πολυβραβευμένος, καταξιωμένος, αγαπητός, ένα γλυκύτατο και ευγενικό παιδί. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχει αναλάβει το ιστορικό εστιατόριο «Βασίλαινας» στον Πειραιά και παρουσιάζει μια ευφάνταστη, δημιουργική, γευστικότατη κουζίνα, που αποθεώνει τις καλές πρώτες ύλες, την εποχικότητα, τον πλούτο της Ελλάδας και έχει βρει φανατικούς θαυμαστές.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης