Δοκιμάζουμε το Lollipop

Δοκιμάζουμε το Lollipop

Αναβαθμίσαμε το κινητό μας στην τελευταία έκδοση του Android και καταθέτουμε την εμπειρία μας.

Δοκιμάζουμε το Lollipop

Πριν από δύο ημέρες εμφανίστηκε στο Nexus 5 μου η ειδοποίηση πως είναι διαθέσιμη για κατέβασμα η έκδοση Lollipop του Android. Οπως ήταν φυσικό ξεκίνησα αμέσως το download (περίπου 500 MB), το εγκατέστησα και άρχισα να το χρησιμοποιώ. Υστερα από 24 ώρες «συμβίωσης» μαζί του καταγράφω τις πρώτες εντυπώσεις και διαφορές που υπάρχουν σε σχέση με το Kit Kat.

1) Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς μετά το update είναι το διαφορετικό ντιζάιν στα εικονίδια, με τις γραμμές να μοιάζουν πιο λιτές και απλές. Δεν αλλάζει κάτι στη λειτουργικότητα αλλά η αίσθηση ότι ανανεώθηκε το τηλέφωνό σου, παραμένει.

2) Ενσωματώθηκε επιτέλους εικονίδιο για τον φακό στο notification bar. Τέλος λοιπόν η έξτρα εφαρμογή για μια πολύ χρήσιμη λειτουργία του κινητού.

Κλείσιμο

3) Για να μπει πλέον το τηλέφωνο στο αθόρυβο πρέπει να πατήσεις το κουμπί αυξομείωσης του ήχου και στη συνέχεια να κάνεις κλικ πάνω στο εικονίδιο με το καμπανάκι. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να ορίζεις κλήσεις και εφαρμογές που θα «προσπερνούν» το αθόρυβο χάρη στη λειτουργία priority (πχ όταν σε καλούν τα παιδιά σου και όταν χτυπάει το ξυπνητήρι).

4) Κάνοντας tap πάνω στο εικονίδιο της μπαταρίας βλέπεις πόσες ώρες ζωής έχει ακόμα ή πόσες ώρες θέλει για να φορτίσει πλήρως. Υποθέτω πως η εκτίμηση αποφόρτισης γίνεται κατά προσέγγιση, ακόμα και έτσι όμως είναι αρκετά χρήσιμη όταν βρίσκεσαι μακριά από πρίζα.

5) Η διαχείριση των ειδοποιήσεων που προβάλλουν οι εφαρμογές έγινε αρκετά πιο απλή. Αρκεί να πας στις Ρυθμίσεις και μετά Ηχος και ειδοποίηση για να τις επεξεργαστείς. Επιπλέον μπορείς να επιτρέψεις σε εφαρμογές να εμφανίζουν ειδοποιήσεις ακόμα και όταν είναι κλειδωμένη η οθόνη.

6) Μία άλλη χρήσιμη λειτουργία είναι η δημιουργία προφίλ χρηστών σαν να βρίσκεσαι σε υπολογιστή. Ετσι για παράδειγμα αν σκοπεύεις να δώσεις το κινητό σου σε ένα παιδί και θέλεις να έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένες μόνο εφαρμογές μπορείς να φτιάξεις το αντίστοιχο προφίλ.

7) Βλέπεις πολύ πιο εύκολα πόσα δεδομένα έχεις καταναλώσει ώστε να μην ξεπεράσεις το όριο του παρόχου σου. Αρκεί ένα tap πάνω εικονίδιο του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

8) Εχει κρυμμένο παιχνιδάκι, που πιθανότατα θα παίξεις μόνο μία φορά και ποτέ ξανά, αλλά τα “easter eggs” πάντα μας ενθουσιάζουν. Για να το ξεκλειδώσεις πήγαινε Ρυθμίσεις, Σχετικά με το τηλέφωνο, και πάτα γρήγορα πολλές φορές πάνω στην Εκδοση Android. Θα εμφανιστεί ένα γλυφιτζούρι το οποίο αλλάζει χρώματα όταν το ακουμπάς. Δοκίμασε όμως να το κρατήσεις πολύ ώρα πατημένο και…. καλή διασκέδαση!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης