Νέο υβριδικό μοντέλο απο την Volvo

Νέο υβριδικό μοντέλο απο την Volvo

Η Volvo επενδύει χρόνο και χρήμα στην υβριδική τεχνολογία Twin Engine, προκειμένου να περιορίσει την κατανάλωση και τους ρύπους στα πολυτελή μοντέλα της.

Νέο υβριδικό μοντέλο απο την Volvo
Η Volvo επενδύει χρόνο και χρήμα στην υβριδική τεχνολογία Twin Engine, προκειμένου να περιορίσει την κατανάλωση και τους ρύπους στα πολυτελή μοντέλα της. Παρουσίασε λοιπόν μία νέα έκδοση του V60 plug-in hybrid, που θα καταστήσει το μεσαίο station wagon προσιτό σε μεγαλύτερο κοινό.

Το Volvo V60 D5 Twin Engine θα λανσαριστεί στην Ευρώπη αρχές Καλοκαιριού, όμως άμεσα διαθέσιμη είναι η εικονιζόμενη Special Edition που θα κυκλοφορήσει σε 500 μονάδες. Σε αντίθεση με τον 2.4 diesel της προηγούμενης έκδοσης, το νέο υβριδικό V60 εφοδιάζεται με λιγότερο ισχυρή έκδοση του πετρελαιοκινητήρα D5, η οποία αποδίδει 163 PS, έναντι 215 PS. Βοήθεια προσφέρει ένα ηλεκτρικό μοτέρ 68 PS, με τη συνδυαστική ισχύ να ανέρχεται σε 230 PS. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου προέρχονται από το προηγούμενο υβριδικό V60. Η φόρτισή τους διαρκεί από 3,5 έως 7,5 ώρες, ανάλογα με την παροχή ρεύματος.

Το υβριδικό σύστημα έχει τρεις θέσεις λειτουργίας: Pure, Hybrid και Power. Στην πρώτη, το Volvo V60 κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρικά ενέργεια (σε απόσταση έως 50 km) και δεν εκπέμπει ρύπους. Στη Hybrid (αυτή είναι η default λειτουργία) η μέση κατανάλωση είναι μόλις 1,8 lt/100 km (αντιστοιχεί σε 48 g. CO2 ανά km). Στην Power το σύστημα εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητες του κινητήρα diesel και του ηλεκτρικού μοτέρ. Η συνδυαστική ισχύς είναι 230 PS και η ροπή ξεπερνά τα 61 kgm. Το V60 D5 Twin Engine επιταχύνει από στάση στα 100 km/h εντός 9 sec στην υβριδική λειτουργία και σε 6,9 sec στην Power Mode.

Κλείσιμο






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης