12 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την ασφάλεια του σπιτιού και της οικοσκευής

12 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την ασφάλεια του σπιτιού και της οικοσκευής

Βασικές κινήσεις για να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις ενόσω απουσιάζετε από την οικία σας – Η εμπειρία των ειδικών αποκαλύπτει μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά...

12 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την ασφάλεια του σπιτιού και της οικοσκευής
Τις βασικές συμβουλές για την αποτροπή δυσάρεστων... επισκέψεων στο σπίτι μας ενώ απουσιάζουμε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές λίγο – πολύ τις γνωρίζουμε όλοι. Το άσχημο είναι πως και οι επίδοξοι διαρρήκτες γνωρίζουν ακριβώς τα ίδια με εμάς, αν όχι περισσότερα... κόλπα.

Υπάρχουν όμως και μερικές πολύτιμες συμβουλές που λίγοι γνωρίζουν, ακόμα λιγότεροι εφαρμόζουν αλλά στην “κακιά στιγμή” αποδεικνύονται πολύτιμες. Διαβάστε λοιπόν μερικά “μυστικά” που – ας ελπίσουμε – πως δεν θα διαβάσουν επίδοξοι κακοποιοί... 

1. Βάλτε όλα τα πολύτιμα πράγματα που έχετε στα συρτάρια των παιδιών σας. Συνήθως οι κλεφτες αφήνουν άθικτα τα παιδικά δωμάτια

2. Εάν το κατώφλι του σπιτιού σας έχει τζάμι, εγκαταστήστε το σύστημα ασφαλείας σε σημείο που να μην είναι εμφανές απ' έξω, ώστε οι διαρρήκτες να μην μπορούν να δουν αν είναι ενεργοποιημένο.

3. Κρατήστε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας δίπλα στο κρεβάτι, εάν το αμάξι σας διαθέτει κουμπί “συναγερμού” το οποίο ενεργοποιεί αυτόματα την κόρνα και την ηχητική προειδοποίηση. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως εάν αντιληφθείτε διαρρήκτη να έχει μπει στο σπίτι σας, έχετε άμεσα δίπλα σας έναν συναγερμό στη διάθεση σας.
Κλείσιμο

4. Αν η εξώπορτά σας έχει ενσωματωμένη θυρίδα για γράμματα καταργήστε την. Με ένα λοστό διαμέσω της θυρίδας η πόρτα ανοίγει πανεύκολα. Βάλτε εξωτερικό γραμματοκιβώτιο.

5. Αν έχετε κήπο, να προτιμάτε τα φυτά με αγκάθια, ειδικά στα σημεία κάτω από τα παράθυρα. Αποθαρρύνουν τους διαρρήκτες.

6. Εάν θα λείψετε για διακοπές, ζητήστε από ένα γείτονα να απομακρύνει τα φυλλάδια και την αλληλογραφία από την πόρτα σας για να μην φαίνεται ότι απουσιάζετε.

7. Αν προγραμματίζετε οδικό ταξίδι, μην φορτώνετε το αυτοκίνητο σας ποτέ από την προηγούμενη νύχτα.

8. Χαμηλώστε το τηλέφωνο σας. Έτσι κανείς, ούτε επίδοξος διαρρήκτης, δεν θα μπορεί να ακούει το τηλέφωνο να χτυπάει συνεχώς χωρίς κανείς να το σηκώνει.

9. Στα εξοχικά και στα σπίτια με τζάκι, τα ξύλα που τοποθετούνται σε τοίχο του σπιτιού, έχουν αποδειχθεί πως χρησιμοποιούνται και σαν σκάλες. Στοιβάξτε τα τα μακριά από παράθυρα.

10. Αν ένας επισκέπτης, γνωστός, πολύ περισσότερο ένας άγνωστος που έχει μπει στο σπίτι σας με κάποια πρόφαση (ασφαλιστής, υπάλληλος εταιρείας δημοσκοπήσεων, ντελίβερι, κτλ) ζητήσει να πάει στο μπάνιο, τσεκάρετε μετά ότι δεν έχει αφήσει το παράθυρο ανοιχτό για να μπει μετά από εκεί.

11. Διαλέξτε με προσοχή τον κλειδαρά σας.

12. Εγκαταστείστε συναγερμό ασφαλείας.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης