Ελένη Φουρέιρα - Γιώργος Σαμαράς: Το love story της πρόκρισης

Ελένη Φουρέιρα - Γιώργος Σαμαράς: Το love story της πρόκρισης

Εκείνη γεννήθηκε στην Καλλιθέα, εκείνος στο Ηράκλειο Κρήτης. Εκείνη έβαλε τις ντισκομπάλες στα μπουζούκια, εκείνος σκόραρε με ένα ανεκτίμητο πέναλτι για την Εθνική Ελλάδος. Εσμιξαν για πρώτη φορά το 2007, χώρισαν γρήγορα και αποφάσισαν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση τους πριν από περίπου έναν χρόνο. Η Ελένη Φουρέιρα και ο Γιώργος Σαμαράς τώρα ξέρουν πως τα καταφέρνουν περίφημα. Αρκεί να είναι μαζί

O θάνατος και η κόρη
Ελένη Φουρέιρα - Γιώργος Σαμαράς: Το love story της πρόκρισης
9.000 χιλιόμετρα. Τόση είναι χοντρικά η από αέρος απόσταση ανάμεσα στη σκονισμένη από αφρικανική άμμο Αθήνα και στην εξωτική Φορταλέζα. Την ώρα που η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την τελετή απονομής των MAD VMA και φωτογραφίζεται μόνο με το σακάκι και τα τακούνια της, ο Γιώργος Σαμαράς ολοκληρώνει την τελευταία προπόνηση με την Εθνική πριν από το ματς ζωής ή θανάτου με την Ακτή Ελεφαντοστού. Παρά τη διαφορά ημισφαιρίου, η υγρασία και στις δύο πόλεις είναι σχεδόν απελπιστική. Αψεγάδιαστη και απροσποίητα cool, η Ελένη Φουρέιρα μοιάζει αποφασισμένη να χορτάσει την περιέργεια/αδιακρισία των ρεπόρτερ που έχουν στήσει καραούλι στο ΣΕΦ: «Εννοείται ότι θα με δει (σ.σ.: ο Γιώργος Σαμαράς). Ξέρει ακριβώς τι φοράω. Του έστειλα selfie με το τι φοράω για να πάρει δυνάμεις. Μου έχει εμπιστοσύνη σε αυτά που φοράω. Δεν ζηλεύει. Το θέμα είναι να έχεις εμπιστοσύνη στον άλλο». Λίγο μετά την εμφάνισή της με το custom made κοστούμι του Στέλιου Κουδουνάρη στο νέο χιτ της «Party Sleep Repeat» τα social media αστράφτουν και βροντούν. Κάποιοι προεξοφλούν -μεταξύ αστείου και σοβαρού- την ήττα της Εθνικής μας ακριβώς εξαιτίας του αποπλανητικού selfie της Φουρέιρα που θα πάρει τα μυαλά του Σαμαρά. Ενα 24ωρο μετά οι Κασσάνδρες έχουν διαψευστεί. Και η συζήτηση έχει μετατοπιστεί από την εκθαμβωτικά σέξι εμφάνιση της Φουρέιρα στα VMA στον άθλο του αγαπημένου της Γιώργου Σαμαρά στο Estadio Castelao. Ηταν ένα αξέχαστο διήμερο για ένα από τα πλέον ήσυχα πλην φωτογενή ζευγάρια της ντόπιας σόουμπιζ. Το βράδυ της 24ης Ιουνίου δεν πήρε μόνο η Εθνική μας το εισιτήριο για τους «16» του Μουντιάλ, αλλά και η ωραία Ελένη την αφιέρωση ενός γκολ από τον αγαπημένο της - ακόμη κι αν χρειάστηκε να το διαιρέσει και να το μοιραστεί με ακόμη 11 εκατομμύρια συμπατριώτες μας και φυσικά την κατά 15 χρόνια μικρότερη αγαπημένη αδελφή του Ελληνα σκόρερ. Φρόντισε πάντως να ανταποδώσει, ανεβάζοντας 44 λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα το στιγμιότυπο από τους πανηγυρισμούς του αγαπημένου της στο Instagram με τη λεζάντα «Μπράβο Ελλαδάρα μας», διανθισμένη από έντεκα κατακόκκινες καρδιές. Η συνισταμένη των 128 σχολίων των φίλων της συμπυκνώθηκε στη φράση «τον τρέλανες με τη selfie σου». Δικαίως. Στο μεσοδιάστημα των τριών τετάρτων η Ελένη και ο Γιώργος πρόλαβαν να έχουν μια σύντομη τηλεφωνική συνομιλία. «Κλαίγαμε και οι δύο από ευτυχία», αφηγείται γλαφυρά στο «thema people», συμπυκνώνοντας στη μία και μοναδική ατάκα που θέλησε να πει τη μεγάλη της συγκίνηση.

Κλείσιμο


H εμψυχωτική selfie από τα VMA που έστειλε η Φουρέιρα στον σύντροφό της

Τέλος καλοκαιριού του 2013. Σημάδια ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά στη σχέση της Ελένης Φουρέιρα και του τότε συντρόφου της Δημήτρη Πελέκη διατρέχουν τις συνεντεύξεις της. «Μπορεί να χωρίσω», «μπορεί να έρθει ένας νέος έρωτας», «αυτή τη στιγμή προέχει η δουλειά στη ζωή μου» είναι οι φράσεις-χαριστική βολή στον δεσμό της. Ο χωρισμός δεν συνοδεύεται από δηλητηριώδεις δηλώσεις και κιτρινωπά παρεπόμενα. Ισα-ίσα που φίλοι της Φουρέιρα διαρρέουν στα περιοδικά πως το τέλος της σχέσης ήρθε κοινή συναινέσει. Λίγες εβδομάδες αργότερα, στα μέσα Σεπτεμβρίου, η ίδια ανεβάζει -κατά τη συνήθειά της- φωτογραφίες από ένα ταξίδι της στο Μιλάνο, στο οποίο είχε βρεθεί με πρόφαση την περιλάλητη Εβδομάδα Μόδας. Οι περισσότεροι σχολιάζουν το νέο look της Φουρέιρα μετά τον χωρισμό με κλισέ εκφράσεις τύπου «σου πήγε ο χωρισμός, Ελένη μου». Οι πιο υποψιασμένοι παρατηρούν ότι στο βάθος μιας εκ των δύο selfie που ανέβασε όσο βρισκόταν στην Ιταλία διακρίνονται οπαδοί της Σέλτικ με τη χαρακτηριστική ριγέ λευκή/πράσινη φανέλα. Η ομάδα της Γλασκόβης, στο ρόστερ της οποίας ανήκε τότε ο Γιώργος Σαμαράς, έδινε εκείνες τις ημέρες αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μίλαν. Επρόκειτο άραγε για συμπαντική συνωμοσία ή μήπως για κανονισμένο ραντεβού των δύο πάλαι ποτέ εραστών στο Μιλάνο; Η πλάστιγγα έγερνε μάλλον προς τη δεύτερη εκδοχή. Νωρίτερα το καλοκαίρι ο διεθνής στράικερ είχε διασκεδάσει δις στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανιζόταν η Ελένη Φουρέιρα μαζί με τον Αντώνη Ρέμο και τον Στέλιο Ρόκκο στη Θεσσαλονίκη. Λέγεται μάλιστα πως η συνάντησή τους στο καμαρίνι της ήταν παραπάνω από εγκάρδια. Μήπως η Ελένη και ο Γιώργος είχαν ήδη ξανασμίξει δικαιώνοντας τους Πυξ Λαξ που κάποτε τραγουδούσαν γλυκανάλατα πως «Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο»; Η απάντηση είναι μονότονα καταφατική. Η Φουρέιρα κι ο Σαμαράς είχαν ένα βραχύ αλλά καταπώς φαίνεται σημαδιακό ειδύλλιο το 2007. Εκείνος διένυε την πρώτη χρονιά του στη Σέλτικ, την ομάδα που θα γινόταν δεύτερο σπίτι του, εκείνη ήταν ακόμη στα πρώτα της μπουσουλήματα ως μέλος των Mystique. Αν και ελάχιστοι μπορούσαν να το διαβλέψουν τότε, φαίνεται πως οι δύο τους ήταν γραφτό να μείνουν μαζί - ακόμη κι αν χρειάστηκε να περάσουν έξι χρόνια και τέσσερις ερωμένες από τη ζωή του διεθνούς μας.

Εβελιν - Νατάσα - Κατερίνα

Οσο σταθερή ήταν η ποδοσφαιρική καριέρα του Σαμαρά στη Σέλτικ, τόσο άστατη φαίνεται πως ήταν η ερωτική ζωή του. Μολονότι από 13 ετών είχε μετοικήσει στο εξωτερικό -αρχικά στην Ολλανδία, κατόπιν στη Γηραιά Αλβιόνα- οι σύντροφοί του είχαν σταθερά ελληνική ονομασία προέλευσης. Και μπορεί φωτογραφικά ντοκουμέντα για τις ερωτικές σχέσεις του με την Εβελιν Καζαντζόγλου και τη Βάλια Κακούτη να υπήρχαν ως επί το πλείστον από βραδινές εξόδους τους σε μπουζούκια -ο Γιώργος Σαμαράς είναι δηλωμένος φαν του Αντώνη Ρέμου και εσχάτως και του Παντελή Παντελίδη-, ωστόσο ο δεσμός του με την Κατερίνα Καινούργιου ξεδιπλώθηκε πολλάκις στις σελίδες του εβδομαδιαίου Τύπου. Λίγο μετά τον χωρισμό τους, στο τέλος του καλοκαιριού του 2012, η Καινούργιου δήλωνε πάντως πως παρότι δε μιλούν πια με τον Σαμαρά τον σέβεται πάρα πολύ αλλά και πως εκείνο που ένιωσε γι’ αυτόν ήταν πέρα για πέρα αληθινό.



44 λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού η Ελένη Φουρέιρα ανέβαζε το στιγμιότυπο από τους πανηγυρισμούς του αγαπημένου της στο Instagram


Εν τω μεταξύ στη σφαίρα του ανεπιβεβαίωτου έχουν εξοβελιστεί οι φήμες που τον ήθελαν να έχει σχέση και με τη Νατάσα Θεοδωρίδου. Στο διάστημα των 6 χρόνων που   μεσολάβησαν για την επανασύνδεσή τους, η Φουρέιρα είχε -επισήμως τουλάχιστον- μόλις έναν δεσμό. Τον Νοέμβριο του 2012 τα lifestyle έντυπα υποδέχονταν με τυμπανοκρουσίες τις φωτογραφίες που την απεικόνιζαν να βγάζει βόλτα το αγαπημένο της σαρ πέι ονόματι Μαϊμού με τον νέο σύντροφό της Δημήτρη Πελέκη. Την περίοδο εκείνη λεγόταν μάλιστα πως το σούπερ χιτ της «Πιο έρωτας πεθαίνεις» το τραγουδούσε αποκλειστικά και μόνο για τα μάτια του αγαπημένου της, τον οποίο είχε γνωρίσει σε bar-restaurant της Γλυφάδας, όπου εκείνος εργαζόταν. Ο φλογερός, όπως περιγραφόταν έρωτας, τελείωσε νωρίς. Ευτυχώς, η αγκαλιά του Γιώργου Σαμαρά ήταν αδειανή και κυρίως φιλόξενη.

Το τατουάζ, η απόσταση και οι υπερωρίες στο τηλέφωνο

Αν λάβει κανείς υπόψη το νεόκοπο θεώρημα πως «τα καλύτερα γκολ μπαίνουν στο δεύτερο ημίχρονο», τότε και η δεύτερη φάση της σχέσης Φουρέιρα - Σαμαρά είναι μάλλον πιο έντονη και γλυκιά και σίγουρα πιο παθιασμένη. Χρειάστηκαν μπόλικες παπαρατσικές φωτογραφίες και άλλοι τόσοι μήνες μέχρι εκείνη να επιβεβαιώσει την επανασύνδεσή της με τον διεθνή άσο. Το επιχείρησε ως καλεσμένη στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2014. «Κάποια πράγματα είναι να συμβούν. Εκεί που λες “δεν θα ξαναερωτευτώ ποτέ”. Πολλές φορές λόγω του φόρτου της δουλειάς θες να ερωτευτείς, να κάνεις πράγματα και δεν προλαβαίνεις», είπε κάνοντας ίσως την αυτοκριτική της. Και συνέχισε δίνοντας λεπτομέρειες για την επανασύνδεσή τους: «Παλιότερα ήμασταν έναν χρόνο μαζί.



Το τατουάζ της Φουρέιρα «No one S». To παραπληρωματικό το έχει ο Σαμαράς και η κατάληξή του, αντί για «S», είναι «F»

Μείναμε έξι χρόνια χωριστά, αλλά νομίζω όταν δεν έχει κάνει τον κύκλο της η σχέση, κάπου ξαναβρίσκεστε. Το πρώτο βήμα για την επανασύνδεση το έκανε ο Γιώργος. Οταν ένας άντρας θέλει κάτι πολύ, μπορεί να το καταφέρει. Κι αυτό το έχει ο Γιώργος. Ο,τι θέλει το καταφέρνει».  Στην περίπτωσή τους η απόσταση δεν ατονεί τη σχέση και καταφέρνει μάλλον το αντίθετο. Αυτό μαρτυρούν τα πολύωρα, καθημερινά τηλεφωνήματά τους, μα κυρίως τα παραπληρωματικά τατουάζ τα οποία φέρουν στα χέρια τους. «No one S» για την Ελένη, «No one F» για τον Big Sam, όπως είναι το παρατσούκλι του. Η κοινώς αποδεκτή ερμηνεία λέει πως σημαίνουν «κανείς σαν τον Σαμαρά» και «καμία σαν τη Φουρέιρα». Είναι ο ένας το άλλο μισό του άλλου; Η ταχύτητα της εξέλιξης της σχέσης τους αυτό καταδεικνύει, κάνοντας τους πιο αισιόδοξους να μιλούν ακόμη και για σχέδια γάμου. Αλλωστε η Ελένη έχει ήδη γνωρίσει τους γονείς του Γιώργου Σαμαρά, με τους οποίους συχνά συντρώγουν στο σπίτι τους στο Ελληνικό, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που φεύγουν φορτωμένοι και με ταπεράκι για το σπίτι. Εννοείται πως τις ημέρες που ο Γιώργος Σαμαράς ερχόταν στην Ελλάδα, έμενε μαζί με την Ελένη και τα δύο, πλέον, σκυλιά της -πρόσφατα υιοθέτησε τη Φρου- στις παρυφές Γλυφάδας - Βούλας. Οχι βέβαια ότι έλειψαν και τα ταξίδια προς την αντίστροφη κατεύθυνση. Μόλις στις αρχές του Μαΐου η Φουρέιρα ταξίδεψε στη Γλασκόβη για να περάσει λίγες ημέρες μαζί με τον σύντροφό της, ο οποίος ολοκλήρωσε την επταετή πορεία του στους Κέλτες με μια κίνηση που συζητήθηκε διεθνώς: έκανε τον γύρο του θριάμβου έχοντας στην αγκαλιά του έναν μικρό οπαδό της ομάδας, τον Τζέι, που πάσχει από σύνδρομο Ντάουν. Χαρακτηριστική, πάντως, του ενθουσιασμού της Φουρέιρα για το σμίξιμό της με τον αγαπημένο της στα ξένα ήταν η λεζάντα που συνόδευσε μία φωτογραφία που ανέβασε από τους δρόμους της Σκοτίας: «Μακριά από όλους αλλά κοντά στον έναν».



Η Σταχτοπούτα και ο «Στρατιώτης»

Αν και -φαινομενικά τουλάχιστον- ελάχιστα πράγματα είναι εκείνα που συνδέουν ένα κορίτσι που γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια λαϊκή γειτονιά, την Καλλιθέα, πήγαινε στο Κατηχητικό και μέχρι την εφηβεία του θεωρούσε εαυτόν ασχημόπαπο με ένα αγόρι που ανδρώθηκε σε μια ποδοσφαιρική οικογένεια -ο πατέρας του ήταν παίκτης του ΟΦΗ και του Παναθηναϊκού και αργότερα προπονητής- και οι δύο είχαν βάλει -συνειδητά ή υποσυνείδητα- από μικροί έναν στόχο ζωής: να ξεχωρίσουν. Οσο ο Σαμαράς μάθαινε ποδόσφαιρο -αληθινό ποδόσφαιρο- στην ακαδημία της Χέρενφεν, όπου βρέθηκε από 13 ετών, η Φουρέιρα τραγουδούσε με τη βούρτσα για μικρόφωνο μπροστά στον καθρέφτη της και επέμενε πως θα γίνει τραγουδίστρια - «έτσι μου λέει η μάνα μου πως έκανα», αφηγείται στις συνεντεύξεις της. Και οι δύο μεγάλωσαν με στερήσεις: ο Σαμαράς αποχωρίστηκε νωρίς-νωρίς την πατρίδα του, η Φουρέιρα έχει μιλήσει πολλές φορές για τα δύσκολα λόγω οικονομικών συνθηκών παιδικά χρόνια της. Ισως αυτός είναι και ο λόγος που και οι δύο τους επιμένουν να κρατούν ένα χαμηλό προφίλ, ενσαρκώνοντας την επιτομή του «καλού παιδιού» για όσους τυχαίνει να τους γνωρίζουν διά ζώσης.

Ο Γιώργος Σαμαράς, πάντως, δεν λησμόνησε ποτέ την πατρίδα του, τρέφοντας διαχρονικά το όνειρο να γυρίσει κάποτε πίσω για να χορτάσει αγνάντεμα στη θάλασσα. Δεν σκέφτηκε μάλιστα ποτέ να αγωνιστεί στην Εθνική Αυστραλίας, μολονότι η διπλή υπηκοότητα του πατέρα του, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Μελβούρνη, του έδινε αυτή τη δυνατότητα. Είναι, επίσης, χαρακτηριστική η προσήλωσή του στη Σέλτικ -σπίτι του την αποκαλεί-, στην οποία βρέθηκε μετά το σύντομο πέρασμά του από τη Μάντσεστερ Σίτι. Η Φουρέιρα, από την άλλη, δεν ξέχασε ποτέ ποια είναι η ρίζα της, πού βρίσκονται οι καταβολές της. Αντιθέτως αγκάλιασε εκείνον τον παλιό, μη φωτογενή και καθόλου ευπώλητο εαυτό της ως αδιαπραγμάτευτο κομμάτι της ύπαρξής της - καλλιτεχνικής ή μη. Και οι δύο κατ’ αναλογίαν αγωνίστηκαν πολύ για να καταφέρουν ό,τι -μεγάλο ή μικρό- είναι σήμερα. Κι αυτό είναι προφανώς κάτι που τους συνδέει έστω και υπογείως στενά. Αλλά και πιο απλά να το δεις, εκείνη παραμένει η πλέον φωτογενής Ελληνίδα WAG, ίσως η μόνη που πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές του όρου κι εκείνος ένας εκκωφαντικά ψύχραιμος και μεθοδικός παίκτης, ο Ελληνας διεθνής που με το γκολ του καρπώνεται την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της Εθνικής στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Γιώργος Σαμαράς και η Ελένη Φουρέιρα έχουν κάθε λόγο να ξεσπούν σε κλάματα κάθε φορά που μιλούν στο τηλέφωνο. Από χαρά. Το 2014 είναι αδιαπραγμάτευτα η χρονιά τους, μια σχεδόν μεταφυσική εκδοχή του hit της Φουρέιρα «Party Sleep Repeat». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης