Πορτογαλία: Υπό έλεγχο όλες οι καταστροφικές πυρκαγιές

Πορτογαλία: Υπό έλεγχο όλες οι καταστροφικές πυρκαγιές

Συνολικά κάηκαν 500.000 στρέμματα - Πέθαναν 64 άνθρωποι και τραυματίστηκαν πάνω από διακόσιοι

Πορτογαλία: Υπό έλεγχο όλες οι καταστροφικές πυρκαγιές
Οι πυροσβέστες κατάφεραν σήμερα, Πέμπτη πρωί, να σταματήσουν την εξάπλωση της δασικής πυρκαγιάς που μαίνεται από το Σάββατο στο Γκόις, στο κέντρο της Πορτογαλίας. Χθες, Τετάρτη, είχαν  θέσει υπό έλεγχο και την τεράστια πυρκαγιά στο Πεντρογκάο Γκράντε, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 64 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό σε 204 άτομα.

Η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει το Σάββατο κοντά στο Γκόις «τέθηκε υπό έλεγχο», ανακοίνωσε ο διοικητής των επιχειρήσεων Κάρλος Ταβάρες, διευκρινίζοντας πως ορισμένες εστίες μπορεί να αναζωπυρωθούν. Η πυρκαγιά, η οποία έπληξε επίσης τις γειτονικές κοινότητες Παμπιλόζα ντα Σέρα και Αργκανίλ, έχει περιοριστεί στο εσωτερικό μιας περιμέτρου που ελέγχεται από τους πυροσβέστες και η επιφάνειά της υπολογίζεται σε 200.000 στρέμματα, διευκρίνισε.

Κλείσιμο
Η πυρκαγιά στο Γκόις ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη της περιοχής, έπειτα από εκείνη του Πεντρογκάο Γκράντε, που είχε εκδηλωθεί την Κυριακή και απανθράκωσε περίπου 300.000 στρέμματα δάσους και θαμνωδών εκτάσεων, πριν τεθεί υπό έλεγχο χθες, βράδυ Τετάρτης.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης