Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου: Πάνω από το 12% των παιδιών πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στο διαδίκτυο

Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου: Πάνω από το 12% των παιδιών πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στο διαδίκτυο

Πρόκειται για μια παγκόσμια πανδημία που παρέμεινε κρυφή για μεγάλο χρονικό διάστημα και απαιτεί παγκόσμια κινητοποίηση, επισημαίνουν οι συντάκτες της έρευνας

bullying
Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο και ιδιαίτερα ανησυχητικό, περισσότερα από 300 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης στο διαδίκτυο, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.

Η έρευνα, όχι μόνο σοκάρει αλλά και προβληματίζει εντονότατα τους γονείς, όπως επίσης και τις αρχές των χωρών που δείχνουν ανήμπορες να κάνουν κάτι για να μπει φρένο στο άκρως επικίνδυνο αυτό φαινόμενο που έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, πάνω από το 12% των παιδιών στον κόσμο, πέφτουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης στο Ίντερνετ.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν επίσης ότι 1,8 εκατομμύρια άνδρες στη Βρετανία έχουν εκτοξεύσει προσβολές σε βάρος παιδιών κάποια στιγμή στο διαδίκτυο.

Κλείσιμο
Επιπλέον, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένα στα οκτώ παιδιά παγκοσμίως έχει πέσει θύμα μη συναινετικής συνομιλίας, ανταλλαγής και έκθεσης σε σεξουαλικές εικόνες και βίντεο το 2023. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 302 εκατομμύρια παιδιά ανά τον κόσμο.

Επιπλέον, το 12,5% των παιδιών παγκοσμίως, δηλαδή 300 εκατομμύρια, εκτιμάται ότι έχουν εξαναγκαστεί σε ανεπιθύμητη σεξουαλική συζήτηση, όπως επίσης έχουν δεχθεί αιτήματα για σεξουαλικές πράξεις.

Τα αδικήματα αυτά μπορεί επίσης να λάβουν τη μορφή «sextortion», δηλαδή παιδόφιλοι ή ενήλικες με διαστροφικές τάσεις να απαιτούν χρήματα από τα θύματα για να μην κοινοποιήσουν ιδιωτικές τους φωτογραφίες.

Σύμφωνα με έρευνες, το 7% των Βρετανών ανδρών, δηλαδή 1,8 εκατομμύρια, παραδέχθηκαν κάποια στιγμή διαδικτυακές παραβάσεις και ανάρμοστες προτάσεις σε βάρος παιδιών, σύμφωνα με τον νέο παγκόσμιο δείκτη της πρωτοβουλίας «Childlight» του πανεπιστημίου «Into The Light».

«Πρόκειται για μια συγκλονιστική κλίμακα που μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο ισοδυναμεί με τη δημιουργία μιας ουράς ανδρών παραβατών που θα μπορούσε να εκτείνεται από τη Γλασκώβη μέχρι το Λονδίνο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Childlight, Πολ Στάνφιλντ, εξηγώντας τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος.

«Το υλικό παιδικής κακοποίησης είναι τόσο διαδεδομένο που, κατά μέσο όρο, οι φάκελοι που καταγγέλλονται στους οργανισμούς παρακολούθησης είναι μία κάθε δευτερόλεπτο... Πρόκειται για μια παγκόσμια πανδημία που παρέμεινε κρυφή για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Εμφανίζεται σε κάθε χώρα, αυξάνεται ταχύτατα και απαιτεί παγκόσμια κινητοποίηση. Πρέπει να δράσουμε επειγόντως και να την αντιμετωπίσουμε ως ζήτημα δημόσιας υγείας που μπορεί να προληφθεί. Τα παιδιά δεν μπορούν να περιμένουν», υπογράμμισε ο CEO της πρωτοβουλίας Childlight.

Όπως σχολιάζει η εφημερίδα Guardian, η πρωτοβουλία «Childlight» διαπίστωσε επίσης ότι ένας στους εννέα άνδρες στις ΗΠΑ, δηλαδή σχεδόν 14 εκατομμύρια, δεν δίστασε να παραδεχτεί διαδικτυακές παραβάσεις σε βάρος παιδιών, ενώ το 7,5% των Αυστραλών δήλωσε το ίδιο.

Το συγκλονιστικό είναι ότι η σχετική έρευνα κατέληξε στο ιδιαίτερα ανησυχητικό συμπέρασμα ότι πολλοί άνδρες υποστήριξαν ότι θα προσπαθούσαν να διαπράξουν σωματικά σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος παιδιών μέσω του διαδικτύου, αν πίστευαν ότι θα παρέμενε μυστικό.


Ειδήσεις σήμερα:

Οι χρυσές συμβουλές του Ρόμπιν Σάρμα: Πώς οι σωστές λέξεις και η σκέψη του... θανάτου μπορεί να κάνουν πιο πλούσια τη ζωή σου


Τελευταία ημέρα ενδοσχολικών εξετάσεων για την Γ’ λυκείου

«Ήταν προμελετημένο έγκλημα, τον έσωσα με σακούλες σκουπιδιών» - Νέα μαρτυρία για την επίθεση στους εθελοντές στην Πάρνηθα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης