Τουρκία: Αεροπορικές επιδρομές σε Κούρδους στο Ιράκ - 20 νεκροί

Τουρκία: Αεροπορικές επιδρομές σε Κούρδους στο Ιράκ - 20 νεκροί

Τα τουρκικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις του PKK στην επαρχία Βαν, αλλά και εντός της ιρακινής επικράτειας στις επαρχίες Ζαπ και Χακούρκ

Τουρκία: Αεροπορικές επιδρομές σε Κούρδους στο Ιράκ - 20 νεκροί
Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε 20 μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σε αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας
και στο βόρειο Ιράκ.

Κλείσιμο
Σε τρεις ξεχωριστές επιδρομές, αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας έπληξαν στόχους στην τουρκική επαρχία Βαν (νοτιοανατολικά) στα σύνορα με το Ιράν και στις επαρχίες του Ιράκ, Ζαπ και Χακούρκ. Κάποιοι από τους Κούρδους αντάρτες, σύμφωνα με εκτιμήσεις του τουρκικού στρατού, προετοίμαζαν μια επίθεση.

Δεκαέξι μαχητές σκοτώθηκαν, ένα φυλάκιο και ένα υλικοτεχνικό κέντρο καταστράφηκαν σε δύο διαφορετικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο Ιράκ. Τέσσερις ακόμη μαχητές σκοτώθηκαν στις επιδρομές στην επαρχία Βαν.

Να σημειώσουμε ότι οι ΗΠΑ έχουν συνάψει στρατιωτική συνθήκη και έχουν εξοπλίσει με σύγχρονα όπλα του Κούρδους της Συρία, ενώ Αμερικανοί κομάντος μάχονται μαζί με τους Κούρδους μαχητές για την απελευθέρωση της πόλης Ράκκα στη Συρία, από το Ισλαμικό Κράτος, προκαλώντας τις αντιδράσεις της Άγκυρας.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγα 25ωρα μετά την ανακοίνωση της κουρδικής μειονότητας στο Ιράκ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης