Νέα γκάλοπ για Γαλλία: Ο Μακρόν «ισοπεδώνει» τη Λεπέν στο δεύτερο γύρο των εκλογών

Νέα γκάλοπ για Γαλλία: Ο Μακρόν «ισοπεδώνει» τη Λεπέν στο δεύτερο γύρο των εκλογών

Την ίδια ώρα οι μετρήσεις θάβουν τον Φιγιόν κι εκείνος τα βάζει με τον Τύπο λέγοντας: Το 90% των γαλλικών ΜΜΕ με πολεμά...

Νέα γκάλοπ για Γαλλία: Ο Μακρόν «ισοπεδώνει» τη Λεπέν στο δεύτερο γύρο των εκλογών
Πυρ και μανία είναι ο Φρανσουά Φιγιόν καθώς βλέπει τις δημοσκοπήσεις να τον βγάζουν εκτός δεύτερου γύρου στις προεδρικές εκλογές της άνοιξης. Ο ηγέτης της γαλλικής Δεξιάς και υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας τα "βάζει" με τα γαλλικά ΜΜΕ υποστηρίζοντας πως, όταν το 90% του γαλλικού Τύπου τον πολεμά, αυτό τον ενοχλεί.   
   
Τρεις δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο Φιγιόν πληρώνει ακριβά το σκάνδαλο "PenelopeGate". H σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν και ο ανεξάρτητος υποψήφιος και πρώην υπουργός Οικονομίας, Εμανουέλ Μακρόν, διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον πρώτο γύρο βάζοντας στο περιθώριο του ηγέτη της γαλλικής Δεξιάς (Ρεπουμπλικάνοι) .
 
Κλείσιμο
Στο μεταξύ, τα δύο παιδιά του Φιγιόν που μαζί με την μητέρα τους έχουν βρεθεί στη δίνη του σκανδάλου  "PenelopeGate" αναμένεται να καταθέσουν σήμερα σχετικά με τις  δραστηριότητες που παρείχαν στον πατέρα τους ως κοινοβουλευτικοί βοηθοί.
 
Όσο κι αν προσπαθεί ο Φιγιόν να βγάλει από πάνω του την ρετσινιά του σκανδάλου, δεν τα καταφέρνει. Η εφημερίδα "Le Figaro" δημοσιεύει τα αποτελέσματα τριών δημοσκοπήσεων σύμφωνα με τα οποία, ο Φιγιόν "κόβεται " από τον πρώτο γύρο των εκλογών.    
 
Η πρώτη δημοσκόπηση του ινστιτούτου "Elabe" για λογαριασμό του "BFMTV" και της "L' Express" έδειξε πως η Λεπέν προηγείται στο πρώτο γύρο με ποσοστό 25.5% . Ακολουθούν ο Μακρόν με 22%, ο Φιγιόν με 17% , Αμόν (των Σοσιαλιστών) με 15% και ο Μελανσόν (της Αριστεράς) με 12%.
 
Στον β΄γύρο, ο Μακρόν εξοντώνει τη Λεπέν με ποσοστό 63% έναντι 37%.

Στην δεύτερη δημοσκόπηση, αυτής της Ifop για λογαριασμό των "Paris Match", "iTele" και "SudRAdio", η Λεπέν έρχεται και πάλι πρώτη με 26%. Ακολουθεί ο Μακρόν με 21%, ο Φιγιόν με 18%, ο Αμόν με 14.5% και ο Μελανσόν με 10,5%.

Τέλος, στη δημοσκόπηση της Harris Interactiv που διεξήχθη για λογαριασμό της France Televisions, η Λεπέν παραμένει στην πρώτη θέση με 24%. Ακολουθούν ο Μακρόν με 21%, ο Φιγιόν  με 19% ο Αμόν με 14% και ο Μελανσόν με 12%.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης