Υπέρ της επαναφοράς του βασανιστηρίου του εικονικού πνιγμού ο Τραμπ

Υπέρ της επαναφοράς του βασανιστηρίου του εικονικού πνιγμού ο Τραμπ

Τόνισε ότι πιστεύει πως ο εικονικός πνιγμός φέρνει αποτελέσματα και αν κρίνουν CIA και υπουργείο Άμυνας ότι πρέπει να γίνεται θα το στηρίξει

Υπέρ της επαναφοράς του βασανιστηρίου του εικονικού πνιγμού ο Τραμπ
Υπέρ της επαναφοράς μεθόδων βασανιστηρίων όπως ο εικονικός πνιγμός δήλωσε στη συνέντευξη του στο ABC o νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ
.

Κλείσιμο
Επιχειρώντας να εξηγήσει το σκεπτικό του είπε ότι «πρέπει να πολεμήσεις τη φωτιά με τη φωτιά» προσθέτοντας ότι θα συζητήσει το θέμα με τον υπουργό Άμυνας Τζέιμς Μάτις και τον διευθυντή της CIA Μάικ Πομπέο.

Όπως είπε «την ώρα που ακραίες ομάδες αποκεφαλίζουν ανθρώπους στη Μέση Ανατολή εμείς δεν παίζουμε με ίσους όρους».

«Θέλω να κρατήση τη χώρα μου ασφαλή. Όταν πυροβολούν, όταν αποκεφαλίζουν ανθρώπους επειδή τυχαίνει να είναι Χριστιανοί στη Μέση Ανατολή, όταν το ISIS κάνει πράγματα που δεν έχει δει ποτέ κανείς από το Μεσαίωνα, θα ήμουν εγώ εντελώς αντίθετος με τον εικονικό πνιγμό;» αναρωτήθηκε ο κ. Τραμπ.

Αποκάλυψε ότι έχει ήδη συζητήσει το θέμα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους στον τομέα της αντικατασκοπείας τους οποίους έχει ρωτήσει αν η συγκεκριμένη μέθοδος «έχει αποτέλεσμα». «Και η απάντηση που πήρα ήταν "ναι, σίγουρα"» συμπλήρωσε.

«Θέλω να κάνω τα πάντα σε ό,τι έχει να κανει με αυτά που μπορούμε να κάνουμε νόμιμα, αλλά πιστεύω ότι έχει αποτέλεσμα; Ασφαλώς και το πιστεύω» πρόσθεσε για τη μέθοδο του εικονικού πνιγμού ο πρόεδρος των ΗΠΑ.



Υπενθυμίζεται ότι το 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα είχε υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα απαγορεύοντας τον εικονικό πνιγμό και άλλες παρόμοιες ανακριτικές μεθόδους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης