Ιράκ: Καμικάζι και ο αδελφός του 15χρονου που συνελήφθη στο Κιρκούκ

Ιράκ: Καμικάζι και ο αδελφός του 15χρονου που συνελήφθη στο Κιρκούκ

Προκάλεσε τον τραυματισμό δύο ανθρώπων σε σιιτικό τζαμί - Ο 15χρονος αδελφός του που συνελήφθη ισχυρίστηκε ότι έπεσε θύμα απαγωγής και τον πίεσαν για την επίθεση αυτοκτονίας

Ιράκ: Καμικάζι και ο αδελφός του 15χρονου που συνελήφθη στο Κιρκούκ
Μπορεί ένας 15χρονος να συνελήφθη από τις ιρακινές αρχές πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στο Κιρκούκ, όμως, δεν ισχύει το ίδιο για τον αδελφό του.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των ιρακινών αρχών ο αδελφός του ανηλίκου, ανατινάχθηκε μία ώρα πριν τη σύλληψη του επίδοξου καμικάζι.

Ο νεαρός, του οποίου η ηλικία δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, ανατινάχθηκε κοντά σε σιιτικό τζαμί, τραυματίζοντας δύο ανθρώπους.

Ο 15χρονος, ο οποίος κρατείται, υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι έπεσε θύμα απαγωγής, πως του χορήγησαν ηρεμιστικά και τον προετοίμασαν για την επίθεση.

Εντούτοις, σύμφωνα με την ιρακινή αστυνομία πίσω από την απόπειρα βρίσκονται ο πατέρας και ο αδελφός του.
Κλείσιμο

Ο ανήλικος, για τον οποίο αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι είναι 12 ετών, εντοπίστηκε και συνελήφθη έπειτα από την επίθεση αυτοκτονίας του αδελφού του.

Αστυνομικές πηγές της πόλης -που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους- ανέφεραν στο Κουρδικό τηλεοπτικό δίκτυο NRT ότι το παιδί επιχείρησε να ανατιναχθεί το βράδυ της Κυριακής στο γραφείο ενός επιθεωρητή των ιρακινών δυνάμεων το οποίο βρισκόταν στην περιοχή του Κιρκούκ όπου και συνελήφθη.

Ωστόσο, οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να τον συλλάβουν προτού ανατιναχθεί και να αφαιρέσουν με προσοχή από το κορμί του τη ζώνη με τα εκρηκτικά, όπως καταγράφηκε σε βίντεο. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης