Σόρος: Η Ε.Ε. βρίσκεται σε κίνδυνο - Ποιο το σχέδιό του για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

Σόρος: Η Ε.Ε. βρίσκεται σε κίνδυνο - Ποιο το σχέδιό του για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

Οι ειδικευμένοι οικονομικοί μετανάστες βελτιώνουν την παραγωγικότητα και συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη», υποστηρίζει ο ίδιος, προειδοποιώντας ότι πλέον η ίδια η ύπαρξη της Ε.Ε. βρίσκεται σε κίνδυνο



Σόρος: Η Ε.Ε. βρίσκεται σε κίνδυνο - Ποιο το σχέδιό του για την αντιμετώπιση του προσφυγικού
Σχέδιο επτά σημείων για το προσφυγικό πρόβλημα στην Ευρώπη προτείνει ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, τονίζοντας πως τα οφέλη που θα προκύψουν από τη μετανάστευση υπερβαίνουν κατά πολύ το κόστος της ενσωμάτωσης των μεταναστών.

«Αν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η προσφυγική κρίση, τότε θα είναι πιο εύκολο για την Ευρωπαϊκή Ένωση να λύσει και τα υπόλοιπα προβλήματα της, όπως η κρίση χρέους στην Ελλάδα και το Brexit», εκτιμά ο ίδιος, σημειώνοντας πως πρωταρχικό μέλη πρέπει να είναι η δημιουργία ενός ενιαίου ευρωπαϊκού σχεδίου για την χορήγηση ασύλου.

Κλείσιμο
Αυτό αποτελεί το πρώτο σημείο του σχεδίου, και συγκεκριμένα, η δέσμευση των χωρών της Ε.Ε. να δέχονται τουλάχιστον 300.000 πρόσφυγες και μετανάστες ετησίως από τα κράτη υποδοχής, όπως είναι η Ελλάδα.

Το δεύτερο σημείο είναι ότι πρέπει να στηριχτούν οικονομικά οι χώρες υποδοχής, δηλαδή η Ιταλία και η Ελλάδα, ενώ τρίτον, σημειώνει ότι θα πρέπει παράλληλα να χαλαρώσει η δημοσιονομική λιτότητα που έχει επιβληθεί, ώστε να απελευθερωθούν κεφάλαια 30 δισ. ευρώ, τα οποία θα μπορέσουν στη συνέχει να ανακατευθυνθούν προς την διαδικασία ασύλου.

Τέταρτο σημείο αποτελεί η δημιουργία ενός ενιαίου μηχανισμού για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων, και πέμπτο, η δημιουργία ενός μηχανισμού μετεγκατάστασης των προσφύγων και των μεταναστών.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης