Πάνω από 1,5 δισ. ευρώ το κόστος από τις πλημμύρες στη Γαλλία

Πάνω από 1,5 δισ. ευρώ το κόστος από τις πλημμύρες στη Γαλλία

Αρκετές μέρες μετά, πολλές περιοχές παραμένουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κυρίως στη Νορμανδία, το Παρίσι και στο Λίγηρα

Πάνω από 1,5 δισ. ευρώ το κόστος από τις πλημμύρες στη Γαλλία
Η Γαλλία πλήρωσε ακριβό τίμημα από τις πλημμύρες που έπληξαν μεγάλο κομμάτι της χώρας τις προηγούμενες ημέρες, καθώς τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε διάφορα σημεία. Πλέον, οι γαλλικές αρχές καλούνται να επισκευάσουν και τις υλικές ζημιές που προκλήθηκαν, το κόστος των οποίων ανέρχεται από 1 έως 1,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς.

Σημαντικές ζημιές υπέστη το Μουσείο του Λούβρου, καθώς και άλλα ιστορικά μνημεία και κτίρια, όταν η στάθμη του ποταμού ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδό της από την αντίστοιχη θεομηνία του 1982.

Αρκετές μέρες μετά, πολλές περιοχές παραμένουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κυρίως στη Νορμανδία, το Παρίσι και στο Λίγηρα, ενώ τουλάχιστον 7.000 οικήματα παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Best of Network

Δείτε Επίσης