Τραγωδία στην Ινδία: Πέντε νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών

Τραγωδία στην Ινδία: Πέντε νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών

Άλλα 92 άτομα τραυματίστηκαν, πολλά εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση - Το κτίριο τυλίχτηκε στις φλόγες και κατέρρευσε

Τραγωδία στην Ινδία: Πέντε νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών
Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 92 τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών στα προάστια του Μουμπάι, στην Ινδία. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, που το κτίριο τυλίχτηκε ολόκληρο στις φλόγες και τελικά κατέρρευσε, ενώ τα αέρια που μεταφέρθηκαν με τον άνεμο στις γύρω περιοχές, προκάλεσαν έντονα αναπνευστικά προβλήματα στους κατοίκους. 

«Στην αρχή νομίζαμε ότι έγινε σεισμός, τόσο πολύ έτρεμε το σπίτι μας», είπε ο Σουμέντ Τζόσι, ο οποίος κατοικεί σε απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρου από το εργοστάσιο. «Τα τζάμια των παραθύρων έσπασαν από την έκρηξη και βγήκαμε γρήγορα έξω», συνέχισε.

Κλείσιμο


Είκοσι οχήματα της πυροσβεστικής και 25 ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή. «Ερευνούμε τα αίτια της έκρηξης», δήλωσε ο Ασουτός Ντουμπάρε, ένας αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας, εξηγώντας ότι μια ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών προσπαθεί να εντοπίσει και να διασώσει πολλούς ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια.

«Το έργο των διασωστών θα κρατήσει ώρες, ίσως και μέχρι αύριο το πρωί. Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος πέντε ανθρώπων ενώ εννέα έχουν τραυματιστεί σοβαρά», πρόσθεσε.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης