Η Κίνα αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού (pics)

Η Κίνα αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού (pics)

Για πρώτη φορά βγαίνουν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες από την αποστολή των δύο εξερευνητικών σκαφών το 2013

Η Κίνα αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού (pics)
Για πολλά χρόνια, η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού περιβάλλεται από ένα μυστήριο. Το γεγονός ότι δεν έχει πατήσει ανθρώπινο πόδι, ή έστω δεν το γνωρίζει το ευρύ κοινό, έχει προκαλέσει τη «γέννηση» μυθικών ιστοριών. Κάποιοι έλεγαν για μία τεράστια πόλη, με τεράστια μυστικά. Κάποιοι άλλοι έκαναν λόγο για βάσεις εξωγήινων. Κάποιοι, υπέθεταν ότι είχαν κατασκευαστεί μυστικές βάσεις από τους Αμερικανούς. Χιλιάδες σενάρια. Έφτασε, λοιπόν, η ώρα της αλήθειας. Η Διαστημική Υπηρεσία της Κίνας οργάνωσε αποστολή στη «σκοτεινή πλευρά» του φεγγαριού, αποκαλύπτοντας τα πρώτα... μυστικά της.

Η Κίνα έδωσε στη δημοσιότητα εκπληκτικής ευκρίνειας εικόνες από τη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης, προκαλώντας δέος ακόμη και σε εκείνους που δεν εμπνέονται από το μυστήριο του διαστήματος. Το Chang'e 3 lander και το Yutu 'Jade rabbit προσεληνώθηκαν το Δεκέμβριο του 2013 και από τότε εξερεύνησαν, για όσο τα κατάφεραν τέλος πάντων, έναν από τους πιο μυστήριους κόσμους για την ανθρωπότητα.

Κλείσιμο
Το φωτογραφικό υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα η Κινεζική Διαστημική Υπηρεσία είναι σε φυσικό χρώμα και αποτυπώνουν με εκπληκτική ακρίβεια το ανάγλυφο του εδάφους. Διακρίνουμε τα βράχια, την παχιά σκόνη, στην οποία «κόλλησαν» τα δύο εξερευνητικά σκάφη και πολλές λεπτομέρειες, βάσει των οποίων μπορεί ο καθένας να σχηματίσει μία αρκετά πιστή εικόνα για το περιβάλλον.

Η Κινεζική Διαστημική Υπηρεσία είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει το βήμα παραπάνω, καθώς οργανώνει την αποστολή αστροναυτών στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού και την κατασκευή βάσης, για το 2018, προκειμένου προωθήσουν το σχέδιο «κατάκτησης του διαστήματος».




















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης