ΗΠΑ: Προσφορά βοήθειας σε Αίγυπτο και Ρωσία στην έρευνα για το ρωσικό Airbus

ΗΠΑ: Προσφορά βοήθειας σε Αίγυπτο και Ρωσία στην έρευνα για το ρωσικό Airbus

Έτοιμη να συνδράμει δηλώνει η Ουάσινγκτον, προκειμένου να διαλευκανθούν τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου στη χερσόνησο του Σινά, στην Αίγυπτο, που κόστισε τη ζωή σε 224 ανθρώπους

ΗΠΑ: Προσφορά βοήθειας σε Αίγυπτο και Ρωσία στην έρευνα για το ρωσικό Airbus
Τη διάθεσή τους να συνδράμουν με τα τεχνολογικά μέσα που διαθέτουν στην αναζήτηση των αιτιών της συντριβής του ρωσικού αεροπλάνου στη χερσόνησο του Σινά, στην Αίγυπτο, εκδήλωσαν οι ΗΠΑ, προσφέροντας τη βοήθειά τους στις αιγυπτιακές και ρωσικές αρχές.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Λευκού Οίκου, η Ουάσιγκτον δηλώνει έτοιμη να συνδράμει στις έρευνες των αρχών, ώστε να διαλευκανθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 224 ανθρώπους. Πάντως, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ δεν διευκρίνισε εάν Ρωσία και Αίγυπτος αποδέχθηκαν την προσφορά των ΗΠΑ.

Κλείσιμο
Νωρίτερα, ο διευθυντής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Τζέιμς Κλάπερ δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον δεν διαθέτει προς το παρόν καμία ένδειξη ότι η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά, στην Αίγυπτο, οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια. Παράλληλα, χαρακτήρισε απίθανο να διαθέτουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους τα μέσα για να καταρρίψουν εμπορικό αεροσκάφος εν πτήσει, προσθέτοντας όμως ότι, σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να αποκλείσει εντελώς αυτό το ενδεχόμενο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης