ΗΠΑ και Ρωσία στις πρώτες θέσεις των αεροπορικών δυστυχημάτων

ΗΠΑ και Ρωσία στις πρώτες θέσεις των αεροπορικών δυστυχημάτων

Σε υψηλές θέσεις επίσης οι Βραζιλία, Καναδάς και Κολομβία – Πρώτη στη σχετική λίστα στην Ευρώπη η Μεγάλη Βρετανία

ΗΠΑ και Ρωσία στις πρώτες θέσεις των αεροπορικών δυστυχημάτων
Είναι υπερδυνάμεις, διαθέτουν την πιο προηγμένη τεχνολογία, ωστόσο κατέχουν και την πρωτιά στα θανατηφόρα αεροπορικά δυστυχήματα. ΗΠΑ και Ρωσία καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις στη σχετική λίστα, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να απέχουν μεγάλη απόσταση. Με αφορμή την τραγωδία του ρωσικού Airbus στην Αίγυπτο, το οποίο παρέσυρε στον θάνατο 224 ανθρώπους, ξεκίνησε εκ νέου κουβέντα για την ασφάλεια των πτήσεων και τη συντήρηση των αεροσκαφών.

Πιο συγκεκριμένα, από το 1945 που ξεκίνησαν οι καταγραφές των αεροπορικών δυστυχημάτων, οι ΗΠΑ έχουν να επιδείξουν 788 δυστυχήματα, με τον σοκαριστικό αριθμό των 10.625 θυμάτων. Στη ρωσική αεροπορία αντίστοιχα, που καταλαμβάνει τη 2η θέση, έχουν καταγραφεί 360 δυστυχήματα, με τραγικό απολογισμό 7.298 άτομα. Στην 3η θέση σε αριθμό θανατηφόρων δυστυχημάτων, βρίσκεται η Βραζιλία, με 185 και απολογισμό 2.725 νεκρούς. Ακολουθεί στην 4η θέση ο Καναδάς, με 178 περιστατικά και 1.766 θύματα και στην 5η θέση η Κολομβία, με 177 δυστυχήματα και 2.837 νεκρούς.

Κλείσιμο


Στην Ευρώπη, την 1η θέση στην ίδια λίστα καταλαμβάνει η Μεγάλη Βρετανία, με 105 δυστυχήματα και 1.289 νεκρούς, ενώ σε παγκόσμια κλίμακα είναι 6η. Τη λίστα των 10 χωρών συμπληρώνουν η Γαλλία, το Μαρόκο, η Ινδονησία και η Ινδία. Σημειώνεται πως η Κίνα, η Γερμανία, το Περού, η Βολιβία και η Ισπανία αναγνωρίζονται επίσης ως χώρες με υψηλά ποσοστά θανατηφόρων αεροπορικών δυστυχημάτων. Η Αίγυπτος, στην οποία συνέβη το πρόσφατο περιστατικό με το ρωσικό αεροσκάφος, δεν περιλαμβάνεται στη λίστα.

Όσο για τον 21ο Αιώνα, τα περισσότερα αεροπορικά δυστυχήματα έχουν καταγραφεί στον Ατλαντικό Ωκεανό, με 47 συνολικά περιστατικά και απολογισμό 1.330 θύματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης