Φωτογραφίες: Οι Κινέζοι έφτιαξαν ακόμα και «Βενετία»

Φωτογραφίες: Οι Κινέζοι έφτιαξαν ακόμα και «Βενετία»

Η κατασκευή της κινεζικής εκδοχής της Ιταλικής πόλης κόστισε 507 εκατ. δολάρια ωστόσο, θα κατεβάζει ρολά το χειμώνα γιατί τα κανάλια θα παγώνουν λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών στις επαρχίες της νοτιοανατολικής Κίνας

Φωτογραφίες: Οι Κινέζοι έφτιαξαν ακόμα και «Βενετία»
Σε άλλη μια επίδειξη της μοναδικής κατασκευαστικής μεγαλομανίας τους προχώρησαν Κινέζοι οι οποίοι ούτε λίγο-ούτε πολύ έχτισαν μια «Βενετία» ίδια με την πραγματική της Ιταλίας.

Η ρέπλικα εκτείνεται σε 10.000 τετραγώνικα μέτρα στην περιοχή Νταλιάν στη νοτιοανατολική Κίνα.

Κλείσιμο
Με τα 507 εκατομμύρια δολάρια που δαπάνησαν οι Κινέζοι δημιούργησαν κτήρια, κανάλια, γόνδολες και τοποθέτησαν ακόμα και γονδολιέρηδες με την χαρακτηριστική ριγέ άσπρη-μπλε στολή.







Πίσω από τη μοναδική κατασκευή βρίσκεται, σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ, μια γαλλική αρχιτεκτονική ομάδα που χρησιμοποίησε ως «οδηγό» τα σχέδια της πραγματικής Βενετίας.

Χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί η νέα πόλη, η οποία άνοιξε τις πύλες της τον Μάιο με τα επίσημα εγκαίνια να πραγματοποιούνται πρίν από λίγες ημέρες.







Η κινεζική «Βενετία», ωστόσο, θα κλείνει τους χειμερινούς μήνες καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή θα παγώνουν τα νερά στα κανάλια που την διαπερνούν όπως την γνήσια Βενετία του Ιταλικού νότου.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης