Ομπάμα: Θα αποκαταστήσει το ινδιάνικο όνομα του ψηλότερου όρους της Β. Αμερικής

Ομπάμα: Θα αποκαταστήσει το ινδιάνικο όνομα του ψηλότερου όρους της Β. Αμερικής

Για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας... εργάζεται ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ομπάμα: Θα αποκαταστήσει το ινδιάνικο όνομα του ψηλότερου όρους της Β. Αμερικής
Ένα χρόνο πριν αποχαιρετήσει το Λευκό Οίκο , ο Μπαράκ Ομπάμα ήθελε να προσφέρει ικανοποίηση και χαρά στους Ινδιάνους της Αλάσκα. H υψηλότερη κορυφή στο βόρειο τμήμα της αμερικανικής ηπείρου φτάνει τα 6.194 μέτρα και σήμερα ονομάζεται Όρος Μακκίνλεϊ.

Όμως, με απόφαση του Λευκού Οίκου, το ψηλότερο βουνό θα αποκαλείται πλέον «Ντενάλι», το όνομα που του είχαν δώσει αρχικά οι αυτόχθονες της Αλάσκας.
Κλείσιμο

Στη γλώσσα τους, «Ντενάλι» σημαίνει «Ο ψηλός». Άτυπα, αυτή ήταν και η ονομασία που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι της Αλάσκα για το βουνό. Όμως, όπως ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών, πλέον ο Λευκός Οίκος θα υπογράψει απόφαση διαγραφής της ονομασίας Μακκίνλεϊ και αναγνώρισης του Ντενάλι.

Η απόφαση αυτή του Ομπάμα ελήφθη ως ένδειξη «σεβασμού για την περιοχή και για τη συμβολή των αυτόχθονων της Αλάσκα», εξηγεί η κυβέρνηση της Ουάσινγκτον.

Η μέχρι πρότινος επίσημη ονομασία ήταν προς τιμή του 25ου προέδρου των ΗΠΑ, Γουίλιαμ Μακκίνλεϊ, που δολοφονήθηκε το Σεπτέμβριο του 1901 στο ξεκίνημα της δεύτερης θητείας του. Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN, o Ομπάμα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη αυτή την εβδομάδα στην Αλάσκα ανακοινώνοντας ο ίδιος την μετονομασία του υψηλότερου όρους στη βόρεια πλευρά των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που θα μεταβεί στον Αρκτικό Κύκλο. Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος αναφορικά με τα προβλήματα που σχετίζονται με το φαινόμενο του θερμοκηπίου, θεωρεί πως πολλά βουνά στην περιοχή της Αλάσκα κινδυνεύουν από την κλιματική αλλαγή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης