Ο θρύλος του χέβι μέταλ Bruce Dickinson θα «ξαναδώσει φτερά» στον εθνικό αερομεταφορέα του Τζιμπουτί

Ο θρύλος του χέβι μέταλ Bruce Dickinson θα «ξαναδώσει φτερά» στον εθνικό αερομεταφορέα του Τζιμπουτί

Aυτή η άνυδρη χώρα δεν διαθέτει τον δικό της αερομεταφορέα από τον 2002, τη χρονιά που η Air Djibouti ρευστοποιήθηκε λόγω πολυετούς κακοδιαχείρισης

Ο θρύλος του χέβι μέταλ Bruce Dickinson θα «ξαναδώσει φτερά» στον εθνικό αερομεταφορέα του Τζιμπουτί
Το μικρό αφρικανικό κράτος του Τζιμπουτί δεν περιλαμβάνεται συχνά στις περιοδείες των ροκ συγκροτημάτων. Ωστόσο, ένας διάσημος σταρ του χέβι μέταλ ταξίδεψε πρόσφατα σε αυτήν την άνυδρη χώρα, όχι για να πραγματοποιήσει μία συναυλία όπως θα περίμενε κανείς, αλλά για να βοηθήσει τον πρώην εθνικό αερομεταφορέα του Τζιμπουτί να σταθεί ξανά στα πόδια του.

Κουρνιασμένη ανάμεσα στη Σομαλία και την Ερυθραία, αυτή η άνυδρη χώρα δεν διαθέτει τον δικό της αερομεταφορέα από τον 2002, τη χρονιά που η Air Djibouti ρευστοποιήθηκε λόγω πολυετούς κακοδιαχείρισης. 

Κλείσιμο
Αυτό όμως πρόκειται σύντομα να αλλάξει αφού ο Bruce Dickinson, frontman του διάσημου χέβι μέταλ συγκροτήματος Iron Maiden αλλά και ιδιοκτήτης της εταιρείας Cardiff Aviation, υπέγραψε μία συμφωνία με την κυβέρνηση του Τζιμπουτί για την επαναλειτουργία του εθνικού αερομεταφορέα.

Πιλότος και ο ίδιος με περισσότερα από 16 χρόνια εμπειρίας, ο Bruce Dickinson ίδρυσε την εταιρεία του το 2012 και έκτοτε παρέχει υπηρεσίες συντήρησης, εκπαίδευσης και διαχείρισης σε πολλούς αερομεταφορείς.

Σύμφωνα με το BBC, η Air Djibouti θα βρεθεί ξανά στον ουρανό στο τέλος του χρόνου, με την  Cardiff Aviation να αναλαμβάνει σημαντικό μέρος της διαχείρισης.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο κ. Dickinson δήλωσε ότι ελπίζει πως η επαναλειτουργία της Air Djibouti θα συμβάλει στην προβολή της αφρικανικής χώρας. 

«Το Τζιμπουτί είναι φανταστικό, όμως πολλοί άνθρωποι αγνοούν ακόμα και την ύπαρξη της χώρας. Ένας εθνικός αερομεταφορέας μπορεί να λειτουργήσει σαν πρεσβευτής για αυτό το αφρικανικό κράτος», είπε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης