Συρία: Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν πως «εξαφανίστηκαν» ολόκληρες γειτονιές

Συρία: Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν πως «εξαφανίστηκαν» ολόκληρες γειτονιές

Η μη κυβερνητική οργάνωση Human Rights Watch καταγγέλει πως η συριακή κυβέρνηση κατεδάφισε χιλιάδες σπίτια για να «τιμωρήσει» τους αντάρτες

Συρία: Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν πως «εξαφανίστηκαν» ολόκληρες γειτονιές
Οι εικόνες απεικονίζουν ολοκληρωτική καταστροφή. Εκεί που μέχρι πριν λίγο καιρό υπήρχαν πολυκατοικίες, τώρα βλέπει κανείς μόνο συντρίμμια. 

Κλείσιμο

Δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, την μη κυβερνητική οργάνωση Human Rights Watch, η οποία καταγγέλλει πως η συριακή κυβέρνηση προέβη σε «εκδικητικές», ολοκληρωτικές κατεδαφίσεις συνοικιών, για να «τιμωρήσει» τους κατοίκους τους, που βοήθησαν τους αντάρτες. 
             
Η καταγγελία βασίζεται επίσης σε μαρτυρίες, ενώ οι δορυφορικές φωτογραφίεςδείχνουν επτά περιοχές, στις οποίες οι κατεδαφίσεις έγιναν με την επίσημη δικαιολογία πως είτε επρόκειτο για μέρος οικιστικών σχεδίων είτε για κατεδαφίσεις αυθαίρετων κατοικιών.

Οι κατεδαφίσεις με μπουλντόζες ή ελεγχόμενες εκρήξεις έγιναν στο διάστημα μεταξύ του Ιουλίου 2012 και του Ιουλίου 2013. 

Πρόκειται για μέρη της Χαμά (τις συνοικίες Μασά αλ Αρμπαγίν και Ουαντί αλ Τζουζ) και της Δαμασκού (το Καμπούν, το Τανταμούν, το Μπαρζέχ, το Μεζέχ και το προάστιο Χαρράν αλ Αουαμίντ).


Σύμφωνα με την HRW, δεν καταγράφηκαν ανάλογες κατεδαφίσεις σε περιοχές οι κάτοικοι των οποίων είχαν ταχθεί με τις δυνάμεις του Άσαντ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης