Γλασκώβη: Ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου

Γλασκώβη: Ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου

Είναι πιθανό ο κυβερνήτης να μην είχε το χρόνο να αντιδράσει - Συνεχίζονται οι έρευνες της σκωτσέζικης αστυνομίας

Γλασκώβη: Ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου

Δύο ημέρες από τη τραγωδία που σημειώθηκε στη Σκωτία με ελικόπτερο της  αστυνομίας να έχει καταπέσει στην οροφή παμπ της Γλασκώβης, παρασύροντας στο θάνατο 9 ανθρώπους, νέα στοιχεία προκύπτουν από τις έρευνες των τοπικών αρχών.

Όπως αναφέρει το CNN, που επικαλείται πληροφορίες από την αρμόδια υπηρεσία της βρετανικής αεροπορίας, ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου πριν προσκρούσει στη στέγη της κατάμεστης παμπ «Clutha Vaults».

Κλείσιμο

Αυτή η πληροφορία έρχεται να ενισχύσει την άποψη ειδικών που υποστηρίζουν ότι το δικινητήριο ελικόπτερο κατέπεσε πάρα πολύ γρήγορα, παρά τις προσπάθειες του κυβερνήτη, γεγονός που ίσως αποκαλύψει τα αίτια του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Λίρμουντ, το πιθανότερο είναι να συνέβη κάτι πολύ απότομα, με αποτέλεσμα ο πιλότος να έχασε τον έλεγχο.

Την ίδια ώρα, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανάσυρσης του ελικοπτέρου από το σημείο της τραγωδίας, επιτρέποντας στην σκοτσέζικη αστυνομία να συνεχίσει τις έρευνές της στο εσωτερικό του κτιρίου, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να έχουν καταπλακωθεί από τα συντρίμμια και άλλοι θαμώνες.

Στο μεταξύ, στο σύνολό τους οι νεκροί έχουν φτάσει τους 9, ενώ 12 είναι οι τραυματίες που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης