Συνεχίζονται οι συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία

Συνεχίζονται οι συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία

Σε δεύτερο γύρο συζητήσεων το κόμμα της Μέρκελ με τους Γερμανούς Πράσινους

Συνεχίζονται οι συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία
Αλλάζει άρδην η πολιτική σκακιέρα στη Γερμανία με την ανακοίνωση της Άνγκελα Μέρκελ για εκκίνηση δεύτερου γύρου συνομιλιών με τους Γερμανούς Πράσινους.

Η πρόσφατη αλλαγή ηγεσίας στους Γερμανούς Πράσινους για πρώτη φορά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμαχίας με το συντηρητικό Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα.

Κλείσιμο
Μετά τη λήξη των γερμανικών εκλογών, οι Πράσινοι δεν έδειχναν έτοιμοι για σοβαρές συνομιλίες και η «χλιαρή» παρουσία τους στις εκλογές απαιτούσε αλλαγές στη δομή του κόμματος.

Η κατάσταση άλλαξε όμως, όταν εξελέγη η Κατρίν Γκέριγκ Έγκαρντ αρχηγός των Πρασίνων. Εκπροσωπώντας τη συντηρητική πτέρυγα του κόμματος, η Κατρίν Γκέριγκ Εγκαρντ έχει ξεκινήσει να προσεγγίζει επιτυχώς την Άνγκελα Μέρκελ και τους Χριστιανοδημοκράτες.

Η νέα αυτή εκκίνηση συνεργασίας δεν σημαίνει όμως ότι έχουν καλυφθεί και οι πολλές διαφορές που έχουν τα δύο κόμματα.

Κύριες εστίες διαφωνίας, η χαμηλή φορολογία των πλούσιων Γερμανών, ο κατώτατος μισθός, η δομή των κυβερνητικών επενδύσεων, αλλά και η λιτότητα στην Ελλάδα.

Οι Γερμανοί Πράσινοι έχουν επανειλημμένα τονίσει πως η λιτότητα της Μέρκελ δεν λειτουργεί για κανέναν και απλά καταστρέφει την ελληνική οικονομία.  

Από την άλλη πλευρά, το Σοσιαλιστικό Γερμανικό κόμμα (SPD) δείχνει να έχει χάσει τη δυναμική που είχε μερικές εβδομάδες πριν.

Ένας από τους λόγους, είναι η δριμεία κριτική που δέχεται από τους υποστηρικτές του, πολλοί εκ των οποίων νιώθουν «προδομένοι» από τη θέληση του SPD να συνεργαστεί με την Άνγκελα Μέρκελ.

Τελικά, το SPD ανακοίνωσε πως θα αφήσει τα μέλη του να αποφασίσουν με ψηφοφορία, αν πρέπει το κόμμα να συνεχίσει τις συνομιλίες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης