Ο Λουμπουτέν τα βάζει με... ακροδεξιούς

Ο Λουμπουτέν τα βάζει με... ακροδεξιούς

Ο διάσημος σχεδιαστής απαίτησε την απόσυρση καμπάνιας εθνικιστών που «χρησιμοποίησε» τις γόβες του

Ο Λουμπουτέν τα βάζει με... ακροδεξιούς

Τα καλλίγραμμα πόδια μίας γυναίκας αποκαλύπτονται σιγά-σιγά, κατά μήκος του ενός ποδιού αναγράφονται φράσεις όπως «σύμφωνα με όσα προστάζει η σαρία», «προκλητικό», «πόρνη», ενώ τις εντυπώσεις κλέβουν οι κλασικές γόβες του οίκου Louboutin με το σημείο κατατεθέν τους, την κόκκινη σόλα.

Όλα αυτά παρουσιάζονται στην νέα καμπάνια της βέλγικης οργάνωσης «Femmes contre l'islamisation», που διατηρεί στενή επαφή με εθνικιστές, και έχει κεντρικό σύνθημα «Ελευθερία ή Ισλάμ;».

Κλείσιμο

Η καμπάνια εμπνέεται από το πρότζεκτ της Καναδής φοιτήτριας Ρόσεα Λέικ, η οποία με μία ανάλογη φωτογραφία κατήγγειλε τον σεξισμό.

Βέβαια, στην περίπτωση της βέλγικης οργάνωσης, η ευφάνταστη ιδέα της Καναδής φοιτήτριας αλλοιώνεται και οδηγείται σε ξενοφοβικές υπερβολές.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα το μοντέλο που «δάνεισε» τα πόδια του για την φωτογραφία είναι η πρώην Μις Βέλγιο, Ανκε Βαν Ντερμιρς, η οποία πολιτεύτηκε με το εθνικιστικό κόμμα Vlaams Belang (Φλαμανδικό Συμφέρον).

Ωστόσο, την πρωτοβουλία δεν εκτίμησε καθόλου ο διάσημος σχεδιαστής Κριστιάν Λουμπουτέν, ο οποίος απευθύνθηκε στο δικαστήριο της Αμβέρσας απαιτώντας να αποσυρθεί η καμπάνια και να καταστραφεί το υλικό, καθώς όπως υποστήριξε βλάπτει την εικόνα του οίκου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης