Ν. Κορέα: «Γάζωσαν» πολίτη επειδή επιχείρησε να περάσει στο βορρά

Ν. Κορέα: «Γάζωσαν» πολίτη επειδή επιχείρησε να περάσει στο βορρά

Με εκατοντάδες σφαίρες εμπόδισαν πολίτη οι στρατιώτες να φύγει από τη χώρα

Κυνήγι… κροκόδειλου στην Λευκωσία!
Ν. Κορέα: «Γάζωσαν» πολίτη επειδή επιχείρησε να περάσει στο βορρά
Περίπου 30 στρατιώτες στη Νότια Κορέα, «γάζωσαν» έναν πολίτη επειδή επιχείρησε να φύγει προς τον βορά. Σύμφωνα με επίσημη πηγή ο στρατός έριξε εκατοντάδες σφαίρες εναντίον του άνδρα που προσπάθησε να περάσει παράνομα στη Βόρεια Κορέα.

Ειδικότερα, ο 47χρονος Νοτιοκορεάτης Ναμ Γιονγκ-Χο σκοτώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ προσπαθούσε να διασχίσει τον ποταμό Ιμτζίν ο οποίος ορίζει ένα μέρος των δυτικών συνόρων με τη Βόρεια Κορέα. Σύμφωνα με τον νοτιοκορεάτη στρατηγό Τσο Γιονγκ-Σουλ, οι στρατιώτες είχαν ρίξει πολλές προειδοποιητικές βολές πριν ανοίξουν πυρ εναντίον του άνδρα. 

Κλείσιμο
Πρόκειται για ένα σπάνιο περιστατικό που είχε να συμβεί 20 χρόνια. Η φυγή Νοτιοκορεατών στη Βόρεια Κορέα είναι εξαιρετικά σπάνια, ενώ 23.500 Βορειοκορεάτες έχουν φθάσει στο νότο διαφεύγοντας από το κομμουνιστικό καθεστώς τις τελευταίες έξι δεκαετίες. Και άλλοι Βορειοκορεάτες έχουν διαφύγει και κρύβονται στην Κίνα ή σε τρίτη χώρα. 

Τα κίνητρα του Ναμ Γιονγκ-Χο παρέμειναν άγνωστα αλλά σύμφωνα με το διαβατήριο που είχε πάνω του, είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ιαπωνία τον Ιούνιο. Το Τόκιο είχε απορρίψει το αίτημά του.

«Είναι λίγο δύσκολο να καταλάβουν οι ξένοι, αλλά οι δύο Κορέες συνεχίζουν να είναι σε πόλεμο" μετά την ανακωχή του 1953 η οποία δεν επικυρώθηκε από συνθήκη ειρήνης» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας, αμυνόμενο της αντίδρασης των μεθοριακών φρουρών. 

Να σημειωθεί πως η ενδοκορεατική μεθόριος που εκτείνεται σε μήκος 250 χλμ. με αγκαθωτό συρματόπλεγμα και νάρκες, ονομάζεται «στρατιωτικοποιημένη ζώνη» (DMZ) και είναι από τα πιο αυστηρά φρουρούμενα σύνορα στον κόσμο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης