Ελπίδες για τους καρδιοπαθείς με τα στεντ δεύτερης γενιάς

Ελπίδες για τους καρδιοπαθείς με τα στεντ δεύτερης γενιάς

Το νέο βιοαπορροφήσιμο stent θεωρείται ό,τι πιο σύγχρονο διεθνώς στην επεμβατική καρδιολογία - Ο ασθενής αντιμετώπιζε πρόβλημα στεφανιαίας νόσου εδώ και εφτά χρόνια

Ελπίδες για τους καρδιοπαθείς με τα στεντ δεύτερης γενιάς
Το πρώτο στην Ελλάδα βιοαπορροφήσιμο stent δεύτερης γενιάς εμφυτεύθηκε με επιτυχία σε 42χρονο ασθενή του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοινώθηκε από το Ιατρικό Διαβαλκανικό, το νέο βιοαπορροφήσιμο stent – που θεωρείται ό,τι πιο σύγχρονο διεθνώς στην επεμβατική καρδιολογία- τοποθετήθηκε σε ασθενή που αντιμετώπιζε πρόβλημα στεφανιαίας νόσου από τα 35 του.

Κλείσιμο


Την επέμβαση διενήργησε ο επεμβατικός καρδιολόγος, Δρ. Λάμπρος Καραγκούνης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Καρδιακού Καθετηριασμού και Επεμβατικής Καρδιολογίας. 
 
Όπως σημειώνει ο Δρ. Λ. Καραγκούνης, «το συγκριτικό πλεονέκτημα των stent δεύτερης γενιάς, έγκειται στο γεγονός ότι ο βαθμός δυσκολίας εμφύτευσης είναι μικρότερος και ο βαθμός απορρόφησης από τον οργανισμό, ταχύτερος. Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη στην επεμβατική καρδιολογία. Τα προγενέστερα μεταλλικά stent, επειδή παραμένουν μόνιμα εμφυτευμένα στο τοίχωμα του αγγείου, περιορίζουν σημαντικά μελλοντικές θεραπευτικές επιλογές, όπως η αορτοστεφανιαία παράκαμψη στην περιοχή εμφύτευσής του. Επίσης, στο τοίχωμα του αγγείου μπορεί να δημιουργηθεί ουλή λόγω φλεγμονώδους αντίδρασης στην παρουσία του μεταλλικού stent».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης