Γεμίζει η Δυτική Μεσόγειος - stop sale από αρκετά ξενοδοχεία

Γεμίζει η Δυτική Μεσόγειος - stop sale από αρκετά ξενοδοχεία

Η ζήτηση για προορισμούς όπως η Μαγιόρκα, το Αλγκάρβε και η Κροατία είναι πρωτοφανής

Γεμίζει η Δυτική Μεσόγειος - stop sale από αρκετά ξενοδοχεία
Κάθε ημέρα που περνά αυτήν την περίοδο όλο και περισσότερα ξενοδοχεία σε προορισμούς της Δυτικής Μεσογείου ενημερώνουν τους τουρ οπερέιτορ ότι πλέον δεν υπάρχει διαθεσιμότητα κλινών για την υψηλή θερινή σεζόν και, επομένως, σταματούν οι πωλήσεις γι αυτήν την περίοδο.

Η ζήτηση αυτή για προορισμούς όπως η Μαγιόρκα, το Αλγκάρβε και η Κροατία είναι πρωτοφανής.

Κλείσιμο
Χαρακτηριστικά ο David Skillicorn, γενικός διευθυντής στο Prestige Holidays, δηλώνει στο travelweekly, ότι το γραφείο λαμβάνει καθημερινά 75-85 γνωστοποιήσεις ξενοδοχείων ότι δεν έχουν κενές κλίνες για ορισμένες ημερομηνίες του καλοκαιριού, αριθμός διπλάσιος για τέτοια εποχή και ο υψηλότερος που έχει δει ποτέ.

Πλέον οι τουριστικοί οργανισμοί στη Βρετανία καλούν τους πελάτες τους να κάνουν άμεσα κράτηση σε προορισμούς της Δυτικής Μεσογείου, οι οποίοι, λόγω της ανασφάλειας σε Τουρκία, Αίγυπτο και Τυνησία, βρίσκονται φέτος στην κορυφή του ενδιαφέροντος των Ευρωπαίων τουριστών.

Το παλιό γνωμικό σύμφωνα με το οποίο οι πρόωρες κρατήσεις εξασφαλίζουν τις καλύτερες προσφορές έχει εξελιχθεί σε οι πρόωρες κρατήσεις εξασφαλίζουν τις διακοπές, είπε χαρακτηριστικά ο David Skillicorn.

Ο πρόεδρος της Sunvil Νόελ Ιωσηφίδης αναφέρει ότι το σταμάτημα των πωλήσεων σε ξενοδοχεία της Πορτογαλίας για την περίοδο αιχμής έχει αυξηθεί κατά 50% σε σχέση με το παρελθόν και ότι εφετινή κατάσταση είναι "άνευ προηγουμένου".

Ανάλογα προβλήματα εύρεσης κλινών για την υψηλή σεζόν σε προορισμούς της Δυτικής Μεσογείου δηλώνουν και οι τουριστικοί οργανισμοί Monarch και Classic Collection Holidays. Εκπρόσωπος της Monarch "ποντάρει" στις μακροχρόνιες καλές σχέσεις που έχει ο οργανισμός με πολλούς ξενοδόχους για να εξασφαλίσει διαθέσιμες κλίνες για τους πελάτες του.

Από την TUI και Thomas Cook, επίσης, υπογραμμίζεται ότι φέτος θα είναι η πρώτη χρονιά που ο προγραμματισμός για ορισμένους προορισμούς "θα πέσει έξω" και δεν θα καλυφτεί η ζήτηση για προορισμούς της Δυτικής Μεσογείου.

Οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες, εξάλλου, καλούνται να επικοινωνήσουν με το ξενοδοχείο που έχουν κάνει κράτηση μετά τα μέσα Ιουλίου για να επιβεβαιώσουν ότι είναι διαθέσιμα τα δωμάτια για να μη βρεθούν προ εκπλήξεως γιατί είναι πολύ πιθανόν κάποια ξενοδοχεία να αξιοποιήσουν την αυξημένη ζήτηση για να δώσουν σε άλλους με ακριβότερη τιμή δωμάτια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης