Ολυμπιακός Blog: Αυτοί που έφυγαν και εκείνοι που έμειναν

Ολυμπιακός Blog: Αυτοί που έφυγαν και εκείνοι που έμειναν

Ο Νίκος Βαρλάς γράφει για το βράδυ που η αποκλεισμένη από τα Playoffs Μπαρτσελόνα πέρασε από το ΣΕΦ σαν σίφουνας, θύμισε στον Ολυμπιακό ότι πρέπει να σέβεται τον εαυτό του και τους αντιπάλους του και… έφυγε πίσω για την Καταλονία!

Ολυμπιακός Blog: Αυτοί που έφυγαν και εκείνοι που έμειναν
Πόσοι περίμεναν αυτό που συνέβη στο ΣΕΦ; Σίγουρα, λίγοι! Η Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια έχει δικούς της κανόνες και ο πιο βασικός είναι πως δεν κερδίζει κανείς κανέναν, αν δεν παίξει, δεν παλέψει, δεν μοχθήσει, δεν βάλει σουτ, δεν χρησιμοποιήσει το μυαλό του.

Ο Ολυμπιακός δεν έχασε απλά, έγινε πανεύκολη λεία στα χέρια της αποκλεισμένης Μπαρτσελόνα που τον βρήκε μπόσικο και δεν τον λυπήθηκε! Αντίθετα, τον “χτυπούσε αλύπητα” ως το τέλος και τον έστειλε πίσω στο σπίτι με πολύ… Homework και πολλή τροφή για σκέψη!

Κλείσιμο
Κι, όμως, το μόνο που πληγώνει αυτή η ήττα και ο τρόπος της, είναι το πρεστίζ του Ολυμπιακού. Πάμε να αναλύσουμε τι είδαμε, πως έφτασε η Μπαρτσελόνα σε αυτό το πολύ εντυπωσιακό σκορ, στο τι πρέπει να κρατήσουμε, να θυμόμαστε και να μην ξεχάσουμε από αυτή την εμπειρία.

Κι εμείς και ο κόσμος, αλλά πάνω από όλα ο Ολυμπιακός…


Χαλαρός στην άμυνα, “εύθραυστος” στο ποστ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ορεξάτος τα πρώτα 2-3 λεπτά της αναμέτρησης, αλλά η διάθεση αφορούσε περισσότερο την επίθεση και όχι την άμυνα. Στην επίθεση η ομάδα λειτουργούσε αρκετά καλά με τον Βασίλη Σπανούλη να είναι για μια ακόμα φορά ο απόλυτος… πόλος δημιουργίας, όμως, στην άμυνα και συγκεκριμένα στην άμυνα στο ποστ, υπήρχε μεγάλο πρόβλημα.

Ο Άντε Τόμιτς που απόντος και του Σεραφέν έχει βρει ρυθμό τον τελευταίο καιρό, έβαλε 11 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Μοερμάν άλλους 7 και έτσι φυσιολογικά η ομάδα του Πέσιτς έκλεισε μπροστά με σκορ 17-22 τη πρώτη περίοδο.

Η άμυνα του Ολυμπιακού είχε επιτρέψει σε δύο παίκτες να σκοράρουν 18 πόντους, είχε αφήσει τη Μπάρτσα να μαζέψει 4 επιθετικά από το 4ο λεπτό και να σουτάρει με ποσοστό 75% (9/12) από το δίποντο.

Χρειαζόταν πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση και αποφασιστικότητα στην άμυνα και στις μάχες των κατοχών. Γιατί ναι μεν η Μπάρτσα ήταν αδιάφορη βαθμολογικά και με απουσίες, αλλά δεν παύει να είναι μια ομάδα με ταλέντο, που αν της δώσεις το δικαίωμα, θα σε “σκοτώσει”.

Ο Ολυμπιακός έχει παγιώσει εδώ και καιρό την άμυνα αλλαγών, έχουμε πει πολλάκις πως το πιο… κρίσιμο κομμάτι είναι τα μις – ματς που αυτή “γεννάει” στο ποστ και εκεί μετράει ένας συνδυασμός πραγμάτων. Το πόσο δυνατά και έξυπνα βάζει το κορμί του ο αμυντικός που μειονεκτεί, το πόσο γρήγορα έρχεται η βοήθεια, αλλά και το πόσο καλά και γρήγορα κυκλοφορεί τη μπάλα ο αντίπαλος.

Οι ερυθρόλευκοι δεν έπρεπε να αλλάξουν την τακτική τους. Απλά, χρειαζόταν να αυξήσουν την ένταση, την ταχύτητα και να βάζουν χέρια και πόδια πιο δυναμικά στη “φωτιά” και στα ριμπάουντ, για να αλλάξουν τον ρυθμό.

Διαβάστε περισσότερα στο: www.eurohoops.net



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης