«Εξάρα» η Ρεάλ στη Λευκωσία, η Σεβίλλη γύρισε το 0-3 της Λίβερπουλ σε 3-3!

«Εξάρα» η Ρεάλ στη Λευκωσία, η Σεβίλλη γύρισε το 0-3 της Λίβερπουλ σε 3-3!

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έδωσε σκληρό μάθημα στον ΑΠΟΕΛ, επικρατώντας με 6-0 - Η Λίβερπουλ προηγήθηκε στο ημίχρονο 3-0 μέσα στη Σεβίλλη, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 93' - Η Λειψία διέλυσε με 4-1 την Μονακό στο Πριγκιπάτο, ενώ η Νάπολι έμεινε ζωντανή με το 3-0 επί της Σαχτάρ - 28 γκολ σε μια ακόμη μαγική ποδοσφαιρική βραδιά!

«Εξάρα» η Ρεάλ στη Λευκωσία, η Σεβίλλη γύρισε το 0-3 της Λίβερπουλ σε 3-3!
Με.. ημίωρο μπουρίνι έμοιαζε η εμφάνιση της Ρεάλ στο ΓΣΠ κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, καθώς οι Μαδριλένοι από το 23' έως το 54' πέτυχαν έξι γκολ και πέτυχαν την πιο εμφατική φετινή τους νίκη, αλλά είναι οριστικά δεύτεροι στον όμιλο καθώς η Τότεναμ έκανε την ανατροπή και επικράτησε στην έδρα της Ντόρτμουν εξασφαλίζοντας την πρωτιά. Έτσι οι πρωταθλητές Κύπρου ισοβαθμούν με τους Βεστφαλούς και η 3η θέση που οδηγεί στο Europa League θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική.

Επικό ματς στην Σεβίλλη με την Λίβερπουλ για 45 λεπτά να κάνει ότι θέλει και να προηγείται με 0-3, αλλά στο β' να μην υπάρχει και οι Ισπανοί ισοφάρισαν σε 3-3 στο... 93'! Σαρωτική η Λειψία έκανε περίπατο στην έδρα της Μονακό επικρατώντας με 4-1, ενώ η Νάπολι με αντεπίθεση στο β' ημίχρονο συνέτριψε με 3-0 την Σαχτάρ κι ελπίζει πλέον ότι η Σίτι θα κερδίσει στην Ουκρανία για να κλέψει τη 2η θέση.

Αναλυτικά η εικόνα των αγώνων, τα βίντεο με τα γκολ και οι βαθμολογίες
5ος όμιλος
Σεβίλλη – Λίβερπουλ 3-3 (51’, 60’ πεν. Μπεν Γεντέρ, 90+3’ Πιζάρο – 2’, 30’ Φιρμίνιο, 22’ Μανέ)

Η Λίβερπουλ μέσα σε 30 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο είχε καταφέρει να μετατρέψει το ματς με την Σεβίλλη σε περίπατο καθώς δύο γκολ του Φιρμίνιο κι ένα του Μανέ είχαν διαμορφώσει το 0-3… 

Κλείσιμο
Κι όμως οι παιδικές ασθένειες που κατατρέχουν την άμυνα των κόκκινων εμφανίστηκαν και στην Ανδαλουσία… Ο Μπεν Γεντέρ μείωσε νωρίς στο β’ ημίχρονο (51’) το γήπεδο έγειρε και με το 2-3 να γίνεται με αστείο πέναλτι του Μορένο στο 60’ το ματς έγινε ροντέο… Μόνο που από την σέλα έπεσε η Λίβερπουλ στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων με το γκολ του Πιζάρο… 

Κι έτσι ο αγώνας της τελευταίας αγωνιστικής με την Σπαρτάκ Μόσχας σο Άνφιλντ είναι πλέον κανονικός τελικός


 

Σπαρτάκ Μ. -Μάριμπορ 1-1 (82' Ζε Λουίς - 90' Μεσάνοβιτς)
Οι Μοσχοβίτες έβγαλαν τα μάτια τους για δεύτερη φορά, αφού η Μάριμπορ και τους δύο βαθμούς τους έχει μαζέψει στους μεταξύ τους αγώνες… Κι ο σημερινός ίσως αποδειχθεί καθοριστικό, ειδικά από τη στιγμή που ήρθε από το πουθενά στο… 90’.

Η Σπαρτάκ πίεσε, αλλά έπρεπε να περιμένει 82’ λεπτά για να βρει το γκολ με τον Ζε Λουίς, όμως στις καθυστερήσεις ο Μεσάνοβιτς βρέθηκε μόνος στην περιοχή και στην κενή εστία ισοφάρισε σε 1-1.


Βαθμολογία
1. Λίβερπουλ 9 (16-6)
2. Σεβίλλη 8 (11-11)
3. Σπαρτάκ Μόσχας 6 (9-6)
4. Μάριμπορ 2 (2-15)
 
6ος όμιλος
Μάντσεστερ Σίτι-Φέγενοορντ 1-0 (88’ Στέρλινγκ)

Ήταν το ματς που όλοι περίμεναν ότι θα είναι όβερ από το πρώτο ημίχρονο, αλλά έπρεπε να φτάσουμε στο 88’ για να πάρει τη νίκη η Σίτι.

Οι «πολίτες» που σαρώνουν όποιον βρουν μπροστά τους, είχαν αρκετές αλλαγές στη σύνθεση τους, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικοί στα τελειώματα και είχαν και θεματάκια στην άμυνα, με την Φέγενορντ να έχει τις δικές της καλές στιγμές, όμως στο 88’ ο Στέρλινγκ με εξαιρετικό πλασέ μέσα από την περιοχή έδωσε τη νίκη στην Σίτι που έκανε το 5 στα 5. 

Νάπολι–Σαχτάρ 3-0 (56’ Ινσίνιε, 81’ Ζιελίνσκι, 83’ Μέρτενς)
Οι «παρτονοπέι» ήθελαν πάνω απ’ όλα τη νίκη καθώς η Σαχτάρ από σήμερα θα εξασφάλιζε την πρόκριση της και τα κατάφεραν με εμφατική απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο, υπερκαλύπτοντας την ήττα με 2-1 που είχαν γνωρίσει στην Ουκρανία.

Μόνο που αυτό δεν τους αρκεί καθώς στην τελευταία αγωνιστική πρέπει να κερδίσουν στην Ολλανδία την Φέγενορντ και η Σίτι να κερδίσει στην Ουκρανία την Σαχτάρ για να πάρουν τη 2η θέση.

Η ομάδα του Ντόνετσκ στο πρώτο ημίχρονο ήταν επικίνδυνη και κρατούσε σε εγρήγορση τους γηπεδούχους που άνοιξαν το σκορ στο 56’ με μαγικό σουτ του Ινσίνιε και «κλείδωσαν» τη νίκη σε ένα τρίλεπτο.

Στο 81’ Ζιελίνσκι και Καγιεχόν έκρυψαν τη μπάλα με τον πρώτο να σκοράρει στην κενή εστία και στο 83’ ο Μέρτενς πέτυχε το τελικό 3-0.



Βαθμολογία
1. Μάντσεστερ Σίτι 15 (13-3)
2. Σαχτάρ 9 (7-8)
3. Νάπολι 6 (10-9)
4. Φέγενοορντ 0 (3-13)

7ος όμιλος
Μονακό - Λειψία 1-4 (43’ Φαλκάο – 6’ αυτ. Τζέμερσον, 9’, 31’ πεν. Βέρνερ, 44’ Κεϊτά)

Η Μονακό έπαιζε τα ρέστα της όσον αφορά την Ευρωπαϊκή της παρουσία, αλλά πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο έχανε με 0-2 με αυτογκόλ του Τζέμερσον κι ένα γκολ από τεράστιο λάθος του ίδιου παίκτη.

Στο 30’ ο Φαλκάο έκανε πέναλτι (!) για το 0-3 με τον Κολομβιανό να δίνει ενδιαφέρον στον αγώνα μειώνοντας σε 1-3 στο 43, αλλά στο επόμενο λεπτό ο Κεϊτά άδειασε την άμυνα των Μονεγάσκων και σκόραρε για το 1-4 με την σεμνή τελετή να λαμβάνει τέλος…



Μπεσίκτας-Πόρτο 1-1 (41' Ταλίσκα-29'Φελίπε)
Όλα έγιναν στο πρώτο ημίχρονο με την Μπεσίκτας όμως να πανηγυρίζει την πρόκριση της για πρώτη φορά στους «16» του Champions League.

Η Πόρτο αφού προειδοποίησε, άνοιξε το σκορ στο 29’ με τον Φελίπε μετά από κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ, αλλά δεν άντεξε ως το τέλος του ημιχρόνου και στο 41’ ο Τοσούν άδειασε όλη την άμυνα, σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Ταλίσκα που ισοφάρισε.

Στο β’ ημίχρονο οι Τούρκοι διαχειρίστηκαν το ματς έξυπνα και πήραν το αποτέλεσμα που τους έδωσε την πρόκριση με τους Πορτογάλους να χρειάζονται νίκη κόντρα στην αποκλεισμένη Μονακό…


Βαθμολογία
1. Μπεσίκτας 11 (9-4)
2. Πόρτο 7 (10-8)
3. Λειψία 7 (9-9)
4. Μονακό 2 (4-11) 

8ος όμιλος
ΑΠΟΕΛ-Ρεάλ 0-6 (23’ Μόντριτς, 39’, 45’, Μπενζεμά, 41’ Νάτσο, 49’, 54’ Ρονάλντο)

Μόλις 23 λεπτά κράτησε το όνειρο για τον ΑΠΟΕΛ που στη συνέχεια για μισή έγινε έρμαιο στις διαθέσεις των πρωταθλητών Ευρώπης που ξέσπασαν για τα καλά στην Λευκωσία.

Η Ρεάλ μετά από καιρό έκανε μια τόσο εμφατική νίκη και ο ΑΠΟΕΛ πλήρωσε τα σπασμένα για τα ανεπιτυχή αποτελέσματα του τελευταίου μήνα…

Στο 23’ ο Μόντριτς με έναν κεραυνό έξω από την περιοχή αιφνιδίασε τον Πέρθε για το 0-1 και στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου είχαμε… τρίποντο. Στο 39’ ο Μπενζεμά σκόραρε μετά από μήνες, στο 41’ ο Νάτσο πέτυχε το 0-3 μετά από εκτέλεση κόρνερ και στο 45’ και πάλι ο Μπενζεμά μετά από ασίστ του Ρονάλντο ολοκλήρωσε την υποδειγματική αντεπίθεση για το 0-4.

Η Μαδριλένικη καταιγίδα, ολοκληρώθηκε με δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο (έφτασε τα 18 μέσα στο 2017 και δημιούργησε νέο ρεκόρ στη διοργάνωση) που διαμόρφωσε το τελικό 0-6 στο 49’ και στο 54’.

Τουλάχιστον παρηγοριά για τους Κύπριους ήταν η ήττα της Ντόρτμουντ που αφήνει ανοικτή τη μάχη της 3ης θέσης.


Ντόρτμουντ-Τότεναμ 1-2 (31’ Ομπαμεγιάνγκ – 49’ Κέιν, 76’ Σον)
Κι οι δύο προέρχονταν από ήττα, αλλά ο κατήφορος της Ντόρτμουντ παρόλο που προηγήθηκε στο ημίχρονο δεν έχει τελειωμό…

Από μαγική ασίστ του Γιαρμολένκο με τακουνάκι ο Ομπαμεγιάνγκ έκανε το 1-0 στο 3-1, αλλά στο β’ ημίχρονο ο Κέιν ισοφάρισε στο 49’ μετά από λάθος της άμυνας και στο 76’ ο Σον με καταπληκτικό σουτ έδωσε τη νίκη και την πρώτη θέση στους πετεινούς.


Βαθμολογία
1. Τότεναμ 13 (12-4)
2. Ρεάλ 10 (14-5)
3. Ντόρτμουντ 2 (5-10)
4. ΑΠΟΕΛ 2 (2-14)



Θυμηθείτε την εξέλιξη όλων των αναμετρήσεων όπως τις παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr

90'+3 ΓΚΟΛ: Ο Πιζάρο μετά από εκτέλεση κόρνερ ισοφαρίζει σε 3-3 για την Σεβίλλη! Απίθανη επιστροφή για την ομάδα της Ανδαλουσίας από το 0-3 του πρώτου ημιχρόνου με την Λίβερπουλ να βιώνει την ανατροπή του τελικού της Κωνσταντινούπολης (3-0 η Μίλαν στο ημίχρονο, 3-3 στο φινάλε) από την... ανάποδη!

90': Σοβαρός τραυματισμός του Μπούρκι κι ο τερματοφύλακας της Ντόρτμουντ αποχωρεί με φορείο

88' ΓΚΟΛ: Ο Στέρλινγκ από ασίστ του Γκουϊντογκάν πλασάρει και ανοίγει το σκορ για την Σίτι!

83' ΓΚΟΛ: Ο Μέρτενς μετά την απομάκρυνση του Πιατόφ από κοντά πετυχαίνει το 3-0 και καθαρίζει τη νίκη για την Νάπολι.

81' ΓΚΟΛ: Ο Ζιελίνσκι μετά από εξαιρετικό συνδυασμό πετυχαίνει το 2-0 της Νάπολι!

76' ΓΚΟΛ: Ο Σον σκοράρει και πετυχαίνει την ανατροπή στην έδρα της Ντόρτμουντ κι αν κρατήσει αυτό το 1-2 τότε είναι οριστικά πρώτη στον όμιλο

60' ΓΚΟΛ: Η Σεβίλλη κερδίζει πέναλτι από την αστεία άμυνα της Λίβερπουλ, το εκτελεί ο Μπεν Γεντέρ και σκοράρει αλλά ο διαιτητής δίνει επανάληψη. Το εκτελεί ξανά ο Μπεν Γεντέρ, από την άλλη γωνία και η Σεβίλλη μειώνει σε 2-3!!!

56' ΓΚΟΛ: Απίθανο γκολ από τον Ινσίνιε κι η Νάπολι προηγείται με 1-0! Ο Ιταλός επιθετικός δέκα μέτρα έξω από την περιοχή με τρομερό σουτ κάρφωσε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Πιάτοφ.

54' ΓΚΟΛ: Ο Ρονάλντο ευνοείται από την κόντρα κι από πολύ πλάγια θέση πλασάρει στην κενή εστία για το 0-6!

51' ΓΚΟΛ: Ο Μπεν Γεντέρ με κεφαλιά μετά από φάουλ μειώνει σε 1-3 για την Σεβίλλη

49' ΓΚΟΛ: Ο Κέιν εκμεταλλεύεται το λάθος της άμυνας της Ντόρτμουντ και ισοφαρίζει σε 1-1!

49' ΓΚΟΛ: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πετυχαίνει το 5ο γκολ και φτάνει τα 17 μέσα στο 2017 στο Champions League δημιουργώντας νέο ρεκόρ (το προηγούμενο το είχε ο ίδιος από το 2015 με 16 γκολ)

Σέντρα στο Β' ημίχρονο

Τέλος του πρώτου ημιχρόνου

45' ΓΚΟΛ: Από κόρνερ του ΑΠΟΕΛ η Ρεάλ βγήκε στην κόντρα με φοβερή πάσα του Κρόος, Ρονάλντο, Μπενζεμά έκρυψαν τη μπάλα κι από ασίστ του Πορτογάλου ο Γάλλος πέτυχε το 0-4!!!!

44' ΓΚΟΛ: Ο Κεϊτά με χορευτική κίνηση αδειάζει δύο αμυντικούς, πλασάρει και Μονακό-Λειψία 1-4!!!

43' ΓΚΟΛ: Ο Φαλκάο με κεφαλιά μείωσε σε 1-3 για την Μονακό...

42': Κεφαλιά του Ποτέ η μπάλα ψηλά άουτ...

41' ΓΚΟΛ: Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Νάτσο από κοντά πετυχαίνει το 0-3

39' ΓΚΟΛ: Από οριακή θέση οφσάιντ ο Μπενζεμά πλασάρει εύστοχα και η Ρεάλ προηγείται με 0-2 στην Λευκωσία.

31' ΓΚΟΛ: Ο Ομπαμεγιάνγκ από την ασίστ με το τακουνάκι του Γιαρμολένκο εκτελεί τον Γιορίς και η Ντόρτμουντ προηγείται με 1-0 της Τότεναμ!

30' ΓΚΟΛ: Ο Φαλκάο ανέτρεψε τον Όρμπαν (!) κι ο Βέρνερ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι διαμορφώνοντας το Μονακό-Λειψία 0-3!!!

30' ΓΚΟΛ: Αντεπίθεση της Λίβερπουλ, ο Μανέ σουτάρει ο Ρίκο διώχνει κι ο Φιρμίνιο στην κενή εστία πετυχαίνει το 0-3

27': Εξαιρετική επέμβαση του Πιάτοφ στο σουτ του Ινσίνιε και κρατάει το 0-0 στην Νάπολι,

26': Λάθος του Έντερσον, κίνδυνος για την Σίτι, αλλά ο Βραζιλιάνος κίπερ την τελευταία στιγμή διώχνει με τα πόδια...

26': Ο Αγουέρο πέφτει στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής δείχνει σωστά παίζεται...

25': Ο Ντέλε Άλι διώχνει τελευταία στιγμή προ του Μπάρτρα

23' ΓΚΟΛ: Ο Μόντριτς με μακρινό σουτ, αιφνιδίασε τον Πέρεθ και έδωσε το προβάδισμα στην Ρεάλ Μαδρίτης!

22' ΓΚΟΛ: Από το κόρνερ όμως με τον ίδιο τρόπο όπως και στο 0-1 ο Μανέ αυτή τη φορά πετυχαίνει το 0-2!!!

21': Απίστευτο ματς στο Σάντσεθ Πιθχουάν με τον Φιρμίνιο να βγαίνει στο τετ α τετ αλλά ο Σέρχιο Ρίκο έδιωξε σε κόρνερ

20': Δευτερόλεπτα αργότερα ο Μπεν Γεντέρ βρέθηκε στο τετ α τετ αλλά το πλασέ του πέρασε κυριολεκτικά δίπλα από το δοκάρι της Λίβερπουλ!

19': Ο Νολίτο χορεύει τον Γκόμεζ, πλασάρει με το δεξί κι ο Κάριους βρίσκει τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα την στέλνει στο δοκάρι και την βλέπει να καταλήγει στην αγκαλιά του! Άτυχη η Σεβίλλη

15': Σουτ του Βινίσιους, πολύ ψηλά πάνω από την εστία της Ρεάλ η μπάλα

13': Η Μονακό βγαίνει στην επίθεση, ο Μπαλντέ βρίσκεται στο έδαφος, αλλά ο διαιτητής λέει "παίζεται"

12': Ο Νολίτο βγάζει έξοχα στον Εσκουδέρο ο οποίος από τη γωνιά της μικρής περιοχής πλασάρει άστοχα

9' ΓΚΟΛ: Ο Τζέμερσον κάνει το λάθος, ο Καμπλ κλέβει δίνει την ασίστ στον Βέρνερ κι ο τελευταίος από κοντά πετυχαίνει το 0-2 για την Λειψία!

6' ΓΚΟΛ: Ψυχρολουσία για την Μονακό καθώς στην πρώτη απόπειρα επίθεσης της Λειψίας, ο Τζέμερσον πετυχαίνει αυτογκόλ ανοίγοντας το σκορ για τους Γερμανούς.

5': Τρομερό σουτ του Τάισον λίγο πάνω από το δοκάρι της Νάπολι

3': Ο Ναουθέτ Πέρεθ, τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος έχει πάρει τη θέση του τραυματία Βάτερμαν, δείχνει να έχει χτυπήσει στη φάση με τον Ρονάλντο

2': Πρώτη φάση στο ΓΣΠ με τον Ρονάλντο να σουτάρει αλλά να διώχνει ο Ναουθέτ

2' ΓΚΟΛ: Η Λίβερπουλ ανοίγει το σκορ με τον Φιρμίνιο μετά από εκτέλεση κόρνερ!

1': Σέντρα στους αγώνες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης