ΑΕΚ-Μίλαν 0-0: Την κοίταξε στα μάτια και πήρε βαθμό χρυσάφι

ΑΕΚ-Μίλαν 0-0: Την κοίταξε στα μάτια και πήρε βαθμό χρυσάφι

Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο του Β' ημιχρόνου όπου η Μίλαν δικαίωσε τη φήμη της και είχε και δοκάρι με τον Μοντολίβο (57') η Ένωση στάθηκε εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο και κρατά στο χέρι της τη 2η θέση και την πρόκριση στην επόμενη φάση 

ΑΕΚ-Μίλαν 0-0: Την κοίταξε στα μάτια και πήρε βαθμό χρυσάφι
Επαιξαν 180 λεπτά (συν τις καθυστερήσεις) σε back to back παιχνίδια. Μετά από τις δύο πιο δυνατές «μάχες» που έδωσε, η ΑΕΚ όχι μόνο δε μετρά απώλειες αλλά είναι κερδισμένη σε πολλούς τομείς. Ζέστανε ακόμα περισσότερο τον κόσμο που έδωσε το παρών στο ΟΑΚΑ (σχεδόν 50.000 φίλαθλοι), παρέμεινε αήττητη μετά από τέσσερα παιχνίδια και διατηρείται δεύτερη στον όμιλο.

Μάλιστα στην δεύτερη αναμέτρηση κόντρα στη Μίλαν όχι μόνο ηταν αξιοπρεπέστατη αλλά ήταν και καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Το πλάνο του Χιμένεθ λειτούργησε καλύτερα από αυτό του Μοντέλα, ο Ισπανός απάντησε στην επιλογή του Σούσο και στο τέλος προσπάθησε να πάρει και το ματς (αφού δεν προηγήθηκε στο πρώτο 20λεπτο).

Κλείσιμο
Πλέον η ΑΕΚ έχει την τύχη στα χέρια της. Κι αν παρουσιάσει το ίδιο πρόσωπο και την επόμενη αγωνιστική (με Ριέκα εντός) πιθανότατα θα έχει προκριθεί στους «32» 

ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Το 50-50 που έβλεπαν οι περισσότεροι πριν την έναρξη του αγώνα επιβεβαιώθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Μπορεί η Μίλαν ως μέγεθος συλλόγου να είναι πολύ μεγαλύτερο αλλά αγωνιστικά δεν φάνηκε ποτέ στο πρώτο μέρος στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ εκμεταλλευόμενη και την (μεγάλη) παρουσία του κόσμου όχι μόνο έδωσε στο κοινό της ένα ισορροπημένο ματς κόντρα στη Μίλαν αλλά στα σημεία ήταν και καλύτερη.

Το 3-5-2 του Χιμένεθ (με Μπακάκη ξανά στόπερ και Μπακασέτα σε ρόλο Μάνταλου) απέδιδε καλύτερα από το αντίστοιχο του Μοντέλα (Αντρέ Σίλβα και Κουτρόνε πήραν ελάχιστες πάσες). Γι' αυτό και η «Ενωση» είχε περισσότερες φάσεις και σίγουρα καλύτερες από την Μίλαν. Για την ακρίβεια η ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων ήταν τέτοια που ο Ανέστης δεν απειλήθηκε.

Σε αντίθεση με τον Ντοναρούμα. Που είδε στο 12' το σουτ του Γκάλο να φεύγει άουτ, στο 14' να βγάζει το πλασέ του Λόπες (εξαιρετική αντεπίθεση της ΑΕΚ) αλλά και στο τέλος του ημιχρόνου ξανά σουτ του Γκάλο που πέρασε άουτ.

ΚΙΝΗΣΗ ΣΟΥΣΟ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟ
Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Μάλιστα ο Χιμένεθ πήρε άριστα και στην απάντηση που έδωσε στον Μοντέλα. Ο Ιταλός τεχνικός έβγαλε έναν φορ (Κουτρόνε) πέρασε τον Σούσο σε μια προσπάθεια να πάρει το κέντρο και το κατάφερε. Για περίπου ένα τέταρτο (50-65) η Μίλαν ήταν το αφεντικό του αγώνα.

Με σημαντική φάση στο 56' (ο Ρομανιόλι δεν τελείωσε σωστά την φάση) με την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα (δοκάρι ο Μοντολίβο στο 57') και με μακρινό σουτ του Τσαλχάνογλου (έδιωξε ο Ανέστης στο 65'). Εκεί έπαιξε και ο... Χιμένεθ για την ΑΕΚ. Τράβηξε στον πάγκο τον Μπακασέτα στο 66' και πρόσθεσε ακόμα έναν τρεχαλατζή για να σβήσει το ματς (Γαλανόπουλο).

Και το έκανε. Από εκείνο το σημείο και μετά η Μίλαν δεν απείλησε ξανά και η ΑΕΚ βρήκε 3-4 φάσεις που θα μπορούσε να βρει γκολ αλλά δεν είχε σωστές τελικές επιλογές.

Και στο 69' με τον Γκάλο (μπλόκαρε ο Ντοναρούμα) και στο 76' ο Αραούχο (ξανά απόκρουση από τον Ιταλό) και στο 90' με τον Γιόχανσον μακρινό σουτ το οποίο κατέληξε άουτ.

Εν κατακλείδι η ΑΕΚ παρουσιάστηκε ακόμα καλύτερη στο ΟΑΚΑ απ' ότι στο Μιλάνο. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν καλύτερη από την Μίλαν και διατηρείται στην δεύτερη θέση του ομίλου αήττητη μετά από 4 αγωνιστικές.

Mvp: Γιόχανσον. Αρχηγός με τα όλα του. Ηταν παντού και ήταν ο λόγος που κυριάρχησε (στο μεγαλύτερο μέρος) στο χώρο του κέντρου.
Αδύναμος κρίκος: Κουτρόνε. Δεν ακούμπησε μπάλα στο πρώτο ημίχρονο και ανάγκασε τον Μοντέλα να τον αντικαταστήσει στο ημίχρονο!
Στο ύψος του: Σιμόες. Μαζί με τον Γιόχανσον «σάρωσαν» τα πάντα στη μεσαία γραμμή. Σπουδαίο παιχνίδι από τον Πορτογάλο.
Η γκάφα: Δεν υπήρχε κάποια ιδιαίτερη φάση που μπορεί να θεωρηθεί ως γκάφα.
Το στραγάλι: Ο Πορτογάλος Ντε Σόουζα ήταν σωστός στις αποφάσεις του αλλά δεν ήταν σωστός στο πειθαρχικό έλεγχο χαρίζοντας (ειδικά στο πρώτο) κάποιες κάρτες στους παίκτες της Μίλαν.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Τέσσερα ματς χωρίς ήττα στην ευρωπαϊκή της επιστροφή σε όμιλο. Δεύτερο συνεχόμενο 0-0 κόντρα στη Μίλαν. Η ΑΕΚ παραμένει στην δεύτερη θέση του ομίλου και σίγουρα έχει την τύχη στα χέρια της για να συνεχίσει στους 32 του Europa League.

Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπες, Γιόχανσον, Σιμόες, Μπακασέτας (66' Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (60'Λιβάγια), Αραούχο (79' Γιακουμάκης)
Μίλαν (Βιντσέτσο Μοντέλα): Ντοναρούμα, Ρομανιόλι, Μπονούτσι, Μουσάκιο, Λοκατέλι (66' Κεσιέ), Μοντολίβο, Μπορίνι, Ροντρίγκεζ, Τσαλχάνογλου, Αντρε Σίλβα (81' Κάλινιτς), Κουτρόνε (46' Σούσο)
Πηγή:www.gazzetta.gr



Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr
93': Τέλος του αγώνα

Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων

89': Βολίδα του Γιόχανσον η μπάλα ένα μέτρο από την εστία της Μίλαν

85': Ο Βράνιες παραχωρεί το κόρνερ με παρακινδυνευμένο τρόπο και στη συνέχεια ο Λόπες παίρνει το φάουλ.

81': Ο Κάλινιτς παίρνει τη θέση του Αντρέ Σίλβα

Η Αούστρία προηγείται πλέον με 1-3 στην Ριέκα κι οι Κροάτες παίζουν με 10 παίκτες

79': Γιακουμάκης αντί Αραούχο κι ο Χιμένεθ δείχνει να σκέφτεται και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

75': Ο Αραούχο σουτάρει, η μπάλα κοντράρει σε αμυντικό, αλλά ο Ντοναρούμα μπλοκάρει

73': Το εκτελεί ο Γκάλο και η ΑΕΚ κερδίζει πλάγιο από την άλλη πλευρά

73': Φάουλ για την ΑΕΚ, διώχνει ο Μοντολίβο σε πλάγιο κι ο Λιβάια κερδίζει το κόρνερ.

67': Κεσί αντί Λοκατέλι

65': Γαλανόπουλος αντί Μπακασέτα

65': Ο Ανέστης διώχνει το σουτ του Τσαλχάνογλου

Η Ριέκα ισοφάρισε στο 61', αλλά στο 62' η Αούστρια έκανε το 1-2!

62': Εντελώς λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ στον Λιβάια που έβγαινε μόνος του από τα αριστερά.

61': Κόντρα επίθεση της ΑΕΚ, ο Αραούχο τακουνάκι στον Λόπεζ που κάνει σέντρα σουτ αλλά ο Λιβάια έχει τραβηχτεί στο πέναλτι, ενώ ο Κροάτης μετά τη νέα σέντρα του Γκάλο έπιασε αδύναμη κεφαλιά

60': Λιβάια αντί Χριστοδουλόπουλου (που δεν δείχνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος) η πρώτη κίνηση του Χιμένεθ

59': Βολίδα του Χριστοδουλόπουλου η μπάλα δίπλα από το δοκάρι

57': Δοκάρι για την Μίλαν! O Μοντολίβο βρέθηκε στην περιοχή και εξαπέλυσε ένα πολύ δυνατό σουτ με τη μπάλα να βρίσκει το δεξί κάθετο δοκάρι του Ανέστη.

56': Κόρνερ για την Μίλαν ο Μπονούτσι δεν μπορεί να πιάσει την κεφαλιά, αλλά ο Σούσο βγάζει μαγική πάσα στον Τσαλχάνογλου που κάνει το γύρισμα και ο Μπονούτσι πλασάρει πάνω στον Ανέστη.

53': Εξαιρετικό τάκλιν του Βράνιες στον Ροντρίγκεθ που προσπάθησε να μπει από τα αριστερά στην περιοχή της ΑΕΚ.

47': Το εκτελεί ο Χριστοδουλόπουλος, ο Βράνιες παίρνει την κεφαλιά κι η μπάλα δίπλα από το δοκάρι!

46': Ο Σιμόες βγάζει ωραία στον Λόπες που σουτάρει και κερδίζει το κόρνερ.

46': Σέντρα στο Β' ημίχρονο

Ο Σούσο, που είχε θερμό τετ α τετ με τον Χιμένεθ, θα είναι η πρώτη αλλαγή του Μοντέλα παίρνοντας τη θέση του Κουτρόνε.

Τέλος του πρώτου ημιχρόνου

45': Κόρνερ για την ΑΕΚ εκτελείται με πάσα, ο Γκάλοκάνει το σουτ κι η μπάλα ένα μέτρο από την εστία.

41': Η Αούστρια προηγείται στην έδρα της Ριέκαμε γκολ του Πρόκοπ

39': Σέντρα του Γκάλο διώχνει ο Μπονούτσι προ του Αραούχο

36': Μπαλιά 50 μέτρων από τον Μπονούτσι στον Μοντολίβο, ο τελευταίος δεν μπορεί να κάνει το κοντρόλ.

33': Η Μίλαν έχει κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο...

30': Μόλις δύο γκολ έχουν μπει στα ματς των 20:00 με τον Μπάκα να έχει δώσει το προβάδισμα στην Βιγιαρεάλ στην έδρα της Σπάρτα Πράγας και τον Φαρφάν να ανοίγει το σκορ στη Μόσχα για την Λοκομοτίβ κόντρα στην Σέριφ.

28': Βαθιά μπαλιά του Τσαλχάνογλου ο Τσότσις κάνει κακή απομάκρυνση, αλλά ο Αντρέ Σίλβα κάνει κοντρόλ με το χέρι και σταματά η φάση ενώ έβγαινε μόνος με τον Ανέστη

27': Σέντρα του Μπορίνι, ο Τσόσιτς νικά για μια ακόμη φορά τον Κουτρόνε στον αέρα

Έχει ισορροπήσει κάπως η Μίλαν, αλλά και πάλι παραμένει χωρίς τελική

25': Φάουλ για την Μίλαν βγαίνει και καθαρίζει ο Ανέστης...

20': Σέντρα του Γκάλο διώχνουν οι αμυντικο

19': Το εκτελεί ο Λάζαρος η μπάλα στο τείχος και κόρνερ!

18': Ο Χριστοδουλόπουλος χορεύει τον Μουσάτσιο και παίρνει το φάουλ έξω από την περιοχή και την κίτρινη κάρτα του Ιταλού.

Εξαιρετική η εικόνα της Ένωσης στο πρώτο τέταρτο του αγώνα

16': Και πάλι ο Τσόσιτς διώχνει προ του Κουτρόνε

15': Φάουλ για την ΑΕΚ πλάγια αριστερά στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Εκτελείται αλλά έχουμε επιθετικό φάουλ του Γιόχανσον

14': Πρώτο κόρνερ για την Μίλαν, διώχνουν οι αμυντικοί και η ΑΕΚ φεύγει στην κόντρα με τον Αραούχο να πασάρει στον Λόπες που σούταρε κι ο Ντοναρούμα έδιωξε δύσκολα.

12': Πρώτη φάση στο ματς και είναι για την ΑΕΚ. Ο Λόπες έκανε την σέντρα έδιωξαν οι αμυντικοί με τον Γκάλο από την γωνιά της μικρής περιοχής να σουτάρει και η μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι της Μίλαν.

9': Χωρίς τη μεγάλη φάση το παιχνίδι με την ΑΕΚ να μην επιτρέπει στη Μίλαν να απειλήσει.

5': Πρώτη προσπάθεια της Ένωσης να επιτεθεί οργανωμένα, κακή σέντρα από τον Γκάλο

3': Ο Μπορίνι βγήκε από τα δεξιά κι έβγαλε τη φαρμακερή σέντρα αλλά και πάλι ο Τσόσιτς παρενέβη σωτήρια προ του Κουτρόνε.

1': Ο Τσόσιτς ελέχγει προ του Κουτρόνε που προσπάθησε να κινηθεί στην πλάτη του κι απομακρύνει 

1': Σέντρα στο μεγάλο ματς



19:57: Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τους διαιτητές

-Εκπληκτική ατμόσφαιρα από 50.000 περίπου οπαδούς της Ένωσης που έχουν βρεθεί σήμερα στο ΟΑΚΑ

Οι  συνθέσεις
ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς, Λόπες, Γιόχανσον, Σιμόες, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο.
Μίλαν: Τζ. Ντοναρούμα, Μουσάτσιο, Μπονούτσι, Ρομανιόλι, Μπορίνι, Μοντολίβο, Λοκατέλι, Ροντρίγκεθ, Τσαλχάνογλου, Σίλβα, Κουτρόνε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης