Βίντεο: Ο Γκουλίεφ νικητής στα 200μ., εκτός μεταλλίων ο Μακουάλα!

Βίντεο: Ο Γκουλίεφ νικητής στα 200μ., εκτός μεταλλίων ο Μακουάλα!

O Aζέρος στην καταγωγή και πολιτογραφημένος Τούρκος Ραμίλ Γκουλίεφ είναι ο νικητής στα 200μ., αφήνοντας δεύτερο τον Γουέιντ φαν Νίεκερκ

Βίντεο: Ο Γκουλίεφ νικητής στα 200μ., εκτός μεταλλίων ο Μακουάλα!
Ήταν ένα εκ των φαβορί και το επιβεβαίωσε με την παρουσία του ο Γκουλίεφ, ο οποίος τερμάτισε σε 20.09, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Νοτιοαφρικανό Γουέντ φαν Νίεκερκ με 20.11.106 (ο οποίος ονειρευόταν να κάνει το double σε 200 και 400μ.) και τρίτο τον  Τζερέεμ Ρίτσαρντς με 20.11.107.

Ο νικητής έσπευσε μετά την κούρσα να δέσει γύρω από το λαιμό του την σημαία του Αζερμπαϊτζάν, την οποία στη συνέχεια κάλυψε με την τουρκική για να φωτογραφηθεί. 

Κλείσιμο
O Aϊζάακ Μακουάλα, ο οποίος απασχόλησε τον παγκόσμιο Τύπο λόγω του αποκλεισμού που του επιβλήθηκε από την ΙAAF (για εντεροϊό), από τον τελικό των 400μ. και τα προκριματικά των 200μ. τερμάτισε στην 6η θέση με 20.44.

Ο αθλητής από την Μποτσουάνα θυμίζουμε ότι αγωνίστηκε μόνος του στα προκριματικά κατόπιν της ένστασης που έκανε δεκτή η παγκόσμια ομοσπονδία, καταφέροντας να περάσει στον τελικό την ίδια μέρα.

Η ηρωική του προσπάθεια οδήγησε τον Υπουργό αθλητισμού της χώρας να δηλώσει ότι εάν κατάφερνε σήμερα να πάρει την πρωτιά, η 10η Αυγούστου θα γιορτάζονταν στον εξής ως εθνική αργία προς τιμήν του. 

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης