Η Euroleague θα τιμωρήσει τον πρόεδρο της Λιέτουβος

Η Euroleague θα τιμωρήσει τον πρόεδρο της Λιέτουβος

Η Euroleague εξέδωσε ανακοίνωση για τις ρατσιστικές δηλώσεις του προέδρου της Λιέτουβος Ρίτας, τονίζοντας πως θα ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία εναντίον του συλλόγου

Η Euroleague θα τιμωρήσει τον πρόεδρο της Λιέτουβος
Το ρατσιστικό παραλήρημα του προέδρου της Λιέτουβος Ρίτας, Γκιντβίντας Βαϊνάουσκας δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από την Euroleague, η οποία προχώρησε σε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως θα τιμωρηθεί ο λιθουανικός σύλλογος, ενώ καταδίκασε την πράξη του ισχυρού άνδρα της Λιέτουβος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κλείσιμο
«Σχετικά με τα σχόλια που προέβη ο Γκιντβίντας Βαϊνάουσκας, Πρόεδρος της Λιέτουβος Ρίτας που θα αγωνίζεται στο EuroCup, στα ΜΜΕ, η Euroleague Basketball θα ήθελε να διευκρινίσει τα εξής: Σε καμία περίπτωση αυτά τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το άθλημα του μπάσκετ, ούτε την Ευρωπαϊκή μπασκετική οικογένεια ούτε τον οργανισμό της EuroLeague Basketball σε κανένα επίπεδο. Αντιθέτως, το Ευρωπαϊκό μπάσκετ πάντα ήταν και πάντα θα είναι παράδειγμα ενσωμάτωσης, εντός και εκτός παρκέ, όπου οι κουλτούρες, οι φυλές και οι θρησκείες θα βρίσκονται μαζί κάτω από το ίδιο πάθος, το μπάσκετ.

Είναι ακριβώς αυτές οι κουλτούρες, γλώσσες, φυλές και οι τρόποι που καταλαβαίνουν και ζουν το άθλημα που κάνει τόσο μοναδική και πλούσια αυτή την εμπειρία, ενώ αποτελεί και ένα εργαλείο για να φέρουν ανθρώπους μαζί. Ανθρώπους που έχουν γράψει ιστορία με μερικές από τις σπουδαιότερες επιδόσεις στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Οι απόψεις τις οποίες εξέφρασε ο κύριος Βαϊνάουσκας είναι επιθετικές, επιζήμιες και αντίθετες με τις αρχές ομαδικότητας και σεβασμού.

Η Euroleague Basketball συνεχίζει την συνεχή στήριξη στον εορτασμό όλων των κουλτούρων και εθνικοτήτων, χρησιμοποιώντας το άθλημα σαν μία γέφυρα ανάμεσα στις κουλτούρες. Η Euroleague Basketball καταδικάζει κάθετα οποιοδήποτε υποτιμητικό σχόλιο ή πράξη εναντίον φυλών, φύλων, σεξουαλικότητας ή οποιασδήποτε άλλης σωματικής κατάστασης.

Έχει ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία από την EuroLeague Basketball εναντίον του συλλόγου, ενώ παράλληλα έχει προταθεί ώστε στην προσεχή συνάντηση του EuroCup η Λιέτουβος Ρίτας να πάψει να εκπροσωπεί τις ομάδες της διοργάνωσης στο συμβούλιο των συλλόγων».
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης