Η γαλλική Λίγκα έδωσε το οκ κι ο Ρανιέρι ανέλαβε την Ναντ

Η γαλλική Λίγκα έδωσε το οκ κι ο Ρανιέρι ανέλαβε την Ναντ

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι θα είναι ο προπονητής της Ναντ καθώς η γαλλική λίγκα έκανε μια εξαίρεση στον κανόνα που απαγορεύει στις ομάδες να προσλαμβάνουν προπονητές άνω των 65 ετών

Η γαλλική Λίγκα έδωσε το οκ κι ο Ρανιέρι ανέλαβε την Ναντ
Τον περασμένο Οκτώβριο ο Κλαούντιο Ρανιέρι έγινε 65 ετών κι εκείνη την εποχή τόσο ο ίδιος όσο κι όλη η πόλη του Λέστερ ζούσε υπό την… επήρεια της κατάκτησης του τίτλου…

Το παραμύθι της Λέστερ δεν ολοκληρώθηκε με τον ιδανικότερο τρόπο για τον Ιταλό τεχνικό, ο οποίος απολύθηκε λίγο πριν τον επαναληπτικό αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ με την Σεβίλλη για τους «16» της διοργάνωσης.

Κλείσιμο
Από εκείνη τη στιγμή το όνομα του αναφερόταν συχνά, πυκνά ως υποψήφιου για τον πάγκο κάποιας ομάδας με τον Ρανιέρι να συμφωνεί τελικά την περασμένη Κυριακή με τη διοίκηση της Ναντ προκειμένου να πάρει τη θέση του Σέρτζιο Κονσεϊσάο (άφησε στα κρύα του λουτρού τα «καναρίνια» για την Πόρτο).

Μόνο που η συμφωνία των δύο πλευρών λίγο έλλειψε να τιναχτεί στον αέρα εξαιτίας του κανονισμού που υπάρχει στη γαλλική Λίγκα και ο οποίος απαγορεύει στις ομάδες να προσλαμβάνουν προπονητές άνω των 65 ετών.

Ο Ρανιέρι είναι πλέον 65.5 και η Ναντ κατέθεσε τη Δευτέρα αίτημα εξαίρεσης, το οποίο πριν από λίγη ώρα έγινε αποδεκτό κι έτσι θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Αυτή θα είναι η δεύτερη «γαλλική» εμπειρία του έμπειρου τεχνικού καθώς τη διετία 2012-2014 ήταν προπονητής στη Μονακό την οποία ανέβασε αρχικά στην Ligue 1 και κατόπιν κατέκτησε τη 2η θέση πίσω από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης