«Πολιτικοί κι όχι αθλητικοί οι λόγοι για το νέο Μουντιάλ»

«Πολιτικοί κι όχι αθλητικοί οι λόγοι για το νέο Μουντιάλ»

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) στην απόφαση της FIFA να αυξήσει τις ομάδες που θα συμμετάσχουν σε Μουντιάλ (από 32 σε 48) με καυστική ανακοίνωση που αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά

«Πολιτικοί κι όχι αθλητικοί οι λόγοι για το νέο Μουντιάλ»
Η ECA, εξ αρχής είχε δηλώσει αντίθετη με τη νέα μορφή του Παγκοσμίου Κυπέλλου που είχε προταθεί από τον Τζιάνι Ινφαντίνο, όμως, το πρωί της Τρίτης, 10 Ιανουαρίου, ανακοινώθηκε πως ο σπουδαιότερος ποδοσφαιρικός θεσμός αλλάζει σε εννέα χρόνια από τώρα.

«Αδυνατούμε να δούμε τα οφέλη αυτής της απόφασης και πραγματικά απορούμε με την επίσπευση της επισημοποίησης της αλλαγής, εννέα χρόνια νωρίτερα. Μάλιστα, δεν συμμετείχαν όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι στη διαδικασία. Αντιλαμβανόμαστε ότι η απόφαση πάρθηκε βάσει πολιτικών λόγων και όχι αθλητικών, έχοντας ασκηθεί πίεση...

Κλείσιμο
Η ECA θα εξετάσει όλες τις λεπτομέρειες και τις συνέπειες της νέας μορφής του Μουντιάλ και θα τα θέσουμε επί τάπητος στην επόμενη συνάντηση, στο τέλος Ιανουαρίου» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Ένωσης.

Στην αντεπίθεση πέρασε και ο  πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος στην Ισπανία, Χαβιέ Τέμπας «Πρόκειται για πολύ άσχημη απόφαση, αφού τα μεγάλα πρωταθλήματα θα έπρεπε να εκφράσουν την άποψή τους και στη συνέχεια επειδή φαίνεται πως πρόκειται για απόφαση βάσει... εξωαθλητικών σκοπιμοτήτων. Το γεγονός αυτό βλάπτει τον ποδοσφαιρικό κόσμο και η ισπανική Λίγκα θα αναλάβει δράση» είπε. 

Η Ισπανική Λίγκα είναι αποφασισμένη να προσφύγει στα δικαστήρια της Νιόν, αλλά και στις Βρυξέλλες, με αίτημα  την ακύρωση της απόφασης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης