Κυπελλούχος Γαλλίας η Παρί, 2-1 τη Λιόν - Το τελευταίο τρόπαιο του Εμπαπέ στους Παριζιάνους - Βίντεο

Κυπελλούχος Γαλλίας η Παρί, 2-1 τη Λιόν - Το τελευταίο τρόπαιο του Εμπαπέ στους Παριζιάνους - Βίντεο

Αν και ο Εμπαπέ στο τελευταίο του παιχνίδι μπορεί να σίγησε, η Παρί βρήκε τον τρόπο για να πάρει το Κύπελλο από τη Λιόν (1-2) και να στεφθεί νταμπλούχος Γαλλίας

psg
Όλες οι κούπες δικές της στη Γαλλία! Μπορεί για ακόμα μια σεζόν το ιερό δισκοπότηρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου να ξέφυγε από τα χέρια της, όμως στα εγχώρια η Παρί έδειξε πως δεν έχει αντίπαλο. Ο Εμπαπέ στο «αντίο» του μπορεί να μην σκόραρε, όμως ανέλαβαν δράση οι υπόλοιποι για να στέψουν Κυπελλούχους τους Παριζιάνους στον τελικό με τη Λιόν (2-1) και παράλληλα νταμπλούχους στη Γαλλία.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1j1f6cylai1)



Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1j0p2rzlkzd)
Κλείσιμο


Η Παρί από τα πρώτα λεπτά μπήκε στον τελικό με το πόδι πατημένο στο γκάζι και το 1-0 έμοιαζε απλώς θέμα χρόνου. Ο Περί ωστόσο είχε στήσει... τείχος, απέτρεψε το γκολ στις προσπάθειες των Μπαρκολά (4΄) και Ζαΐρ Εμερί (5΄), όμως η Παρί δικαιώθηκε στο 23΄όταν αμαρκάριστος Ντεμπελέ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε το σκορ.

Στο 34΄ήταν η σειρά του Φαμπιάν Ρουίθ να βρει δίχτυα όταν έπειτα από νέα σέντρα κατάφερε να νικήσει τον Περί με διπλή προσπάθεια για το 2-0. Η Λιόν έπρεπε να ρισκάρει περισσότερο στο β΄μέρος και έβαλε φωτιά στον τελικό στο 55΄όταν ο Ο΄Μπράιεν νίκησε άπαντες στο κόρνερ και με κεφαλιά μείωσε σε 2-1.

Παρόλα αυτά ο έλεγχος παρέμενε στην ανώτερη Παρί, η οποία όσο κι αν προσπαθούσε δεν μπορούσε να βρει τη λύση απέναντι στον Περί και να καθαρίσει μια ώρα αρχύτερα το ματς. Χακίμι και Ντεμπελέ απέτυχαν να παραβιάσουν την εστία του, αλλά το 2-1 δεν έμελλε να αλλάξει με την Παρί να κατακτά το Κύπελλο για 15η φορά στην ιστορία της.

Λιόν (Πιέρ Σαζ): Περί, Μάτα (73΄Νέιτλαντ - Νάιλς), Ο΄Μπράιεν, Τσάλετα Τσάρ, Ταλιαφίκο, Μάτιτς (86΄Μπαλντέ), Τολισό (74΄Μανγκαλά), Κακερέτ, Μπενραχμά (74΄Φοφανά), Τσέρκι (67΄Νουάμα), Λακαζέτ

Παρί Σεν Ζερμέν (Λουίς Ενρίκε): Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Μπεράλδο, Μέντες, Βιτίνια, Ζαΐρ Εμερί, Ρουίθ, Ντεμπελέ (90+2΄Ασένσιο), Μπαρκολά (85΄Λι Κανγκ Ιν), Εμπαπέ.


Πηγή: gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Το βαθύ λαρύγγι και ο χρυσός Πάνας που έκαψε το κύκλωμα των αρχαιοκάπηλων

Η δολοφονία της Καρολάιν, ο μακελάρης της Θάσου, η παραγγελιά του Κοεμτζή: Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Μητσοτάκης από Αγρίνιο: Πάμε να βάλουμε το τρίποντο στις ευρωεκλογές μετά τις νίκες του 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης