Ολυμπιακός – ΑΕΚ 78-67: Πρώτοι και καλύτεροι οι ερυθρόλευκοι

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 78-67: Πρώτοι και καλύτεροι οι ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός δεν… ξέσπασε για την ήττα από τη Μακάμπι, αλλά χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα νίκησε πολύ εύκολα την ΑΕΚ και έτσι έμεινε η μοναδική αήττητη ομάδα στην Α1, ύστερα από 8 αγωνιστικές 

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 78-67: Πρώτοι και καλύτεροι οι ερυθρόλευκοι
Οι «ερυθρόλευκοι» έρχονταν από την ήττα κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά το καλό τρίτο δεκάλεπτο ήταν αρκετό για να νικήσουν πολύ εύκολα (78-67) την ΑΕΚ και να μείνουν πλέον η μοναδική αήττητη ομάδα στην Α1. 

«Κλειδί» του παιχνιδιού ήταν η τρίτη περίοδος, καθώς στα τελευταία λεπτά της οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου αποφάσισαν να «καθαρίσουν» το ροζ φύλλο, κλείνοντάς το στο +19, ενώ η μέγιστη διαφορά που πήραν ήταν το +21. 

Κλείσιμο
Στους 17 πόντους σταμάτησε ο Λοτζέσκι, με τους Μπιρτς (10 ριμπ.) και Πρίντεζη να είχαν από 12 πόντους ο καθένας και τον Σπανούλη να προσθέτει 10 πόντους και 9 ασίστ. Από την Ένωση ξεχώρισαν οι Ούκιτς και Σάκοτα με 14 πόντους, ωστόσο μοναδικό «μελανό» σημείο της αναμέτρησης ήταν ο τραυματισμός του Κώστα Βασιλειάδη περίπου ένα λεπτό πριν από τη λήξη. 

Το ματς
Πολύ καλό και γρήγορο ρυθμό είχε το ματς στο ξεκίνημά του και αυτό οφειλόταν στον Ολυμπιακό, ο οποίος έτρεχε συνεχώς και με πρωταγωνιστή τον Πρίντεζη έφτασε στο +10 (15-5). Από την άλλη, ο Παπανικολάου είχε «σβήσει» τον Ντίξον με την καλή του άμυνα και έτσι η ΑΕΚ δεν είχε καθόλου εύκολο σκοράρισμα, με τους «ερυθρόλευκους» να πηγαίνουν στο +13 (20-7), περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Οι Μαυροειδής και Ντίξον αντέδρασαν για λογαριασμό της Ένωσης (23-14), αλλά η ευστοχία από την περιφέρεια των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου διαμόρφωσαν το 26-16 της πρώτης περιόδου. 



Στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν σειρά της ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι της, εκμεταλλευόμενη άριστα και την απουσία των Σπανούλη και Πρίντεζη από το παρκέ. Μέσα από την καλή της άμυνα, που υποχρέωσε σε πολλά λάθη τον Ολυμπιακό, αλλά και τον ορεξάτο Μιλόσεβιτς, «έτρεξε» ένα 7-0 και μείωσε στους τρεις πόντους (26-23). Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάστηκαν ακριβώς τέσσερα λεπτά για να σκοράρουν, όπου έκαναν ένα 5-0 (31-23), ενώ με τον εξαιρετικό Παπαπέτρου -που έδινε ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ- η διαφορά πήγε ξανά σε διψήφιο αριθμό (41-29), περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Στον εναπομείναντα χρόνο, οι Πειραιώτες πήραν το πόδι τους από το… γκάζι, με την ομάδα του Ζντοβτς να «ροκανίζει» τη διαφορά στους εννιά πόντους (43-34) με τον Ντίξον. 

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, οι Μπιρτς και Σπανούλης… μονοπωλούσαν την επίθεση του Ολυμπιακού (47-34) και χάρη σε εκείνους, οι «ερυθρόλευκοι» -χωρίς να φορτσάρουν ιδιαίτερα- διατηρούσαν την υπέρ τους διαφορά σε διψήφιο αριθμό (49-39), μέχρι τα μισά. Όμως, τίποτα δεν είχε τελειώσει και έτσι οι πρωταθλητές Ελλάδας πάτησαν για τα καλά το… γκάζι, δείχνοντας πως ήθελα να καθαρίσουν την… μπουγάδα. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου εκμεταλλεύονταν τις επιπόλαιες επιθέσεις της Ένωσης (συνεχόμενα άστοχα τρίποντα), με τρέξιμο στο ανοικτό γήπεδο -με Λοτζέσκι και Παπαπέτρου- και έτσι η διαφορά άρχισε να παίρνει την ανηφόρα και να «κλειδώνει» στο +19 (65-46), στο τέλος της περιόδου. 



Η μεγάλη διαφορά που είχε διαμορφωθεί έκανε πιο ελεύθερο το παιχνίδι στο τέταρτο δεκάλεπτο. Αλλά, μία ομάδα το… χαιρόταν και αυτή ήταν ο Ολυμπιακός, αφού η ΑΕΚ έδειχνε απογοητευμένη, έχοντας αποδεχθεί τη μοίρα της. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν όρεξη για σκορ και θέαμα, με τη διαφορά να φτάνει ακόμη και στο +21 (74-53). Πλέον, το μόνο που είχε σημασία ήταν το τελικό σκορ και αφού οι Πειραιώτες είχαν… απλά πέντε παίκτες στο παρκέ, εκείνο διαμορφώθηκε στο 78-67. 

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 43-34, 65-46, 78-67
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μπιρτς 12 (10 ρ.), Σπανούλης 10 (2 τρ., 9 ασ.), Πρίντεζης 12 (1), Παπανικολάου 8(1), Μάντζαρης, Γκριν 7(1), Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 9(1), Μιλουτίνοφ, Χάκετ 1, Λοτζέσκι 17 (3), Αθηναίου
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 14 (2), Βασιλειάδης 11 (3), Λαρεντζάκης, Φάλκερ 2, Ουίλιαμς 2, Σάκοτα 14 (1), Μιλόσεβιτς 5 (1), Ντίξον 10 (1), Ιβάνοβιτς, Μαυροειδής 9, Σκουλίδας.
Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης