Συμφωνία μαμούθ της Premier League για τα τηλεοπτικά δικαιώματα στην Κίνα

Συμφωνία μαμούθ της Premier League για τα τηλεοπτικά δικαιώματα στην Κίνα

Τρελά λεφτά θα βάλει στα ταμεία της η Premier League καθώς για τα επόμενα τρία χρόνια θα εισπράξει σχεδόν 800 εκατ. ευρώ από Κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο

Συμφωνία μαμούθ της Premier League για τα τηλεοπτικά δικαιώματα στην Κίνα
Δεν ξέρουμε αν είναι το καλύτερο (ποιοτικά) πρωτάθλημα του κόσμου, αλλά σίγουρα είναι το πιο δημοφιλές κι αυτό αποδεικνύεται και μέσω των αριθμών…

Όχι μόνο γιατί κάθε χρόνο οι περισσότερες ομάδες κάνουν τουρνέ ανά τον κόσμο (κυρίως σε Κίνα, ΗΠΑ), αλλά και γιατί τα τηλεοπτικά του δικαιώματα αξίζουν χρυσάφι, όπως αποδείχθηκε και με την τελευταία συμφωνία που υπέγραψε η Premier League με το τηλεοπτικό δίκτυο PPTV (ανήκει στο δίκτυο επιχειρήσεων της Suning η οποία πρόσφατα έγινε ο μεγαλομέτοχος της Μίλαν συνεχίζοντας τις ποδοσφαιρικές επενδύσεις).

Κλείσιμο
Η συμφωνία των δυο πλευρών θα έχει διάρκεια τρία χρόνια (αρχής γενομένης από την αγωνιστική περίοδο 2019-2010) και θα αποφέρει (κρατηθείτε) περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ (κατ’ άλλους 750 εκατ.) στην αγγλική λίγκα.

Εφόσον τα νούμερα είναι πραγματικά, τότε οι ιθύνοντες της Premier League κατάφεραν να κλείσουν μια συμφωνία που θα τους αποφέρει 10 φορές περισσότερα απ’ ότι η τωρινή και παράλληλα θα γίνει η δεύτερη πιο επικερδής (όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα) ξεπερνώντας αυτή με τον αμερικανικό NBC (σχεδόν 200 εκ. ευρώ) αλλά παραμένοντας πίσω από αυτήν που αφορά την Βρετανία (όπου Sky και ΒΤ πληρώνουν σχεδόν 6 δις ευρώ).

Τα οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας δείχνουν και το μέγεθος της δυναμικής της Premier League στην μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, ενώ ήδη αρκετές ομάδες (Μάντσεστερ Σιτι, Γουέστ Μπρόμγουϊτς, Έβερτον) έχουν μετόχους (μικρούς ή μεγάλους) από την Κίνα.

Κι ας μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια (με την προτροπή της κυβέρνησης) η Κινα προσπαθεί (με δέλεαρ τα πολλά λεφτά) να δημιουργήσει ένα εξόχως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, έχοντας ως βασικό στόχο το να γίνει και η κορυφαία οικονομία στο χώρο των σπορ το 2025.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης