Ο πολυνίκης Ολυμπιακός απέναντι στην ανανεωμένη ΑΕΚ

Ο πολυνίκης Ολυμπιακός απέναντι στην ανανεωμένη ΑΕΚ

Βραδιά τελικού απόψε, με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ να τίθενται αντιμέτωποι για 3η φορά τα τελευταία 10 χρόνια σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος. Ένας τελικός ο οποίος πέρασε από πολλά προβλήματα, ωστόσο διατηρεί έντονο το ενδιαφέρον των φιλάθλων και στα δύο στρατόπεδα.

Ο πολυνίκης Ολυμπιακός απέναντι στην ανανεωμένη ΑΕΚ
Από την μία πλευρά, ο Ολυμπιακός κυνηγάει κόντρα στην ΑΕΚ το 8ο Κύπελλο τις 12 τελευταίες σεζόν και 28ο συνολικά στην ιστορία του. Ο στρατηγός των ερυθρολεύκων, Μάρκο Σίλβα φιλοδοξεί να τελειώσει την πρώτη του σεζόν στο λιμάνι με τον καλύτερο τρόπο, οδηγώντας την ομάδα του Πειραιά στο 18 νταμπλ της  ιστορίας της. Αναμφίβολα, οι ερυθρόλευκοι θεωρούνται οι οι κυρίαρχοι του θεσμού, καθώς μετρούν 27 κατακτήσεις και συνολικά 39 συμμετοχές σε τελικό Κυπέλλου , ενώ ταυτόχρονα παραμένουν αήττητοι σε τελικό τα τελευταία 11 χρόνια. 

Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ αποσκοπεί να κατακτήσει το 15ο Κύπελλο στην ιστορία της, έπειτα από την τελευταία της νίκη, το 2011 απέναντι στον Ατρόμητο. Η Ένωση, έπειτα από εξαιρετικές εμφανίσεις κατάφερε να τερματίσει στη 2η θέση του πρωταθλήματος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, επιβεβαιώνοντας την δυναμική επιστροφή της στην Σούπερ Λίγκ, και πλέον στοχεύει, με τον Στέλιο Μανωλά στο τιμόνι, να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την φετινή χρονιά, επικρατώντας του πρωταθλητή Ολυμπιακού στον αποψινό τελικό.

Κλείσιμο
Ένας αγώνας που “ξυπνάει” αναμνήσεις

Η προϊστορία των δύο ομάδων προσφέρει δυνατές συγκινήσεις,, καθώς πρόκειται για έναν αγώνα ειδικού χαρακτήρα και βάρους. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τον αγώνα του Σαββάτου, 2 Μαΐου 2009, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ο τελικός του αιώνα. Το τελευταίο σφύριγμα της κανονικής διάρκειας βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 3-3. Ακολούθησαν 30' παράτασης, με τις δύο ομάδες να βρίσκουν δίχτυα, διαμορφώνοντας το σκορ στο 4-4. Στη αξέχαστη διαδικασία των πέναλτι που ακολούθησε, οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 15-14 της Ένωσης, με το τελευταίο πέναλτι του τερματοφύλακα Αντώνη Νικοπολίδη να δίνει το πολυπόθητο τρόπαιο στον Ολυμπιακό.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης