Πρωτιά στον όμιλο η ΤΣΣΚΑ δια χειρός Τεόντοσιτς: Νίκη με 90-78 επί της Λαμποράλ

Πρωτιά στον όμιλο η ΤΣΣΚΑ δια χειρός Τεόντοσιτς: Νίκη με 90-78 επί της Λαμποράλ

Ο Μίλος Τεόντοσιτς το έβαλε από τη γωνία στα -1, 1'' κι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πέρασε μόνη στην πρώτη θέση του έκτου ομίλου, αφού κάλυψε και το -10 της ήττας στη Βιτόρια από τη Λαμποράλ Κούτσα του Γιάννη Μπουρούση

Πρωτιά στον όμιλο η ΤΣΣΚΑ δια χειρός Τεόντοσιτς: Νίκη με 90-78 επί της Λαμποράλ
Τα... πήρε όλα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας! Οι Ρώσοι επικράτησαν σχετικά εύκολα 90-78 της Λαμποράλ Κούτσα κι όχι μόνο αυτό, αλλά κάλυψαν και την ήττα τους στη Βασκονία στον πρώτο γύρο (είχαν χάσει με 10). Κάπως έτσι η ομάδα του Ιτούδη μάλλον κλείδωσε την πρωτιά, με ρεκόρ 8-3, την ώρα που αυτή του Μπουρούση έμεινε δεύτερη με 7-4 (πιέζει η Ρεάλ με 6-4 από κάτω) και υστερεί σε πιθανή ισοβαθμία. 

Πρώτος σκόρερ για τους Ρώσους ο εντυπωσιακός Ντε Κολό με 19 πόντους (6/7 δίποντα, 1/1 τρίποντο), 18 είχε ο Χίγκινς με εξαιρετική παρουσία στο πρώτο μέρος και 17 ο Τεόντοσιτς που αν και γενικά άστοχος (2/8 τρίποντα) είχε το κρίσιμο σουτ στο νήμα –με αρκετή δόση τύχης- το οποίο χάρισε και τη διαφορά στην ομάδα του. Από πλευράς ηττημένων, 19 πόντους σημείωσε ο Χάνγκα, την ώρα που ο Μπουρούσης είχε 10 πόντους και 9 ριμπάουντ, αλλά με 2/8 δίποντα. 

Κλείσιμο
Το ματς 

Μετά από ένα «περίεργο» τετράλεπτο, με αρκετά λάθη, αστοχία και… ήρεμο τέμπο, η Λαμποράλ Κούτσα βρέθηκε να προηγείται 5-7, προτού όμως τα back to back τρίποντα του Βοροντσέβιτς γράψουν το 10-8 υπέρ της ΤΣΣΚΑ. Οι Ρώσοι δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό με τίποτα και οι Βάσκοι… χτυπούσαν στο ψαχνό, με το σουτ του Κοζέρ να αντιστρέφει εκ νέου την κατάσταση, 10-14.Ένα διλεπτο ξέσπασμα στο νήμα της πρώτης περιόδου ήταν αρκετό για την ομάδα του Ιτούδη, προκειμένου να πάρει για πρώτη φορά μια καλή διαφορά. Ο Χίγκινς πήρε «φωτιά» και με συνεχόμενα καλάθια οδήγησε σε επιμέρους σκορ 8-0, με το οποίο οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 20-14. 

Το παιχνίδι δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας, με την Λαμποράλ να έχει σαφές πρόβλημα τόσο στα περιφερειακά σουτ, όσο και κοντά στην ρακέτα. Την ίδια ώρα ο Χίγκινς συνέχιζε το… πάρτι (έχοντας φτάσει τους 12 πόντους) κι έστελνε τη διαφορά των δύο ομάδων σε διψήφια επίπεδα (26-16 και 28-18). Τα στατιστικά των Ισπανών ήταν αποκαρδιωτικά (σε συνδυασμό με την άμυνα από.. ατσάλι των Ρώσων) και παρά τα δύο σερί τρίποντα (από Άνταμς-Μπουρούση) που μείωσαν σε 32-24, δεν μπορούσαν να πλησιάσουν περισσότερο. Πετυχαίνοντας μόλις δύο πόντους στα τελευταία τέσσερα λεπτά του πρώτου μέρους, η ΤΣΣΚΑ βρήκε τον τρόπο να… ξεφύγει για τα καλά, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το άνετο 40-26. 

Οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να πλησιάσουν (μειώνοντας σε 42-31), αλλά με αιχμή του δόρατος τον Βοροντσέβιτς (σε δημιουργία και εκτέλεση), η… τάξη αποκαταστάθηκε, με το 49-33 στο 22’. Το τρίτο δεκάλεπτο δεν θύμιζε σε τίποτα τα προηγούμενα δύο, με τις δύο αντιπάλους να σκοράρουν κατά ριπάς και τον Τεόντοσιτς να έχει «απάντηση» σε κάθε απόπειρα της Λαμποράλ να πλησιάσει (56-44). Οι Βάσκοι δεν το έβαλαν κάτω και τρέχοντας στο ανοιχτό γήπεδο, κατάφεραν να μειώσουν μετά από ώρα στους επτά, 56-49, ωστόσο η αντεπίθεσή τους δεν είχε… συνέχεια. Με την ΤΣΣΚΑ να τιμωρεί από τα 6,75 –με αποκορύφωμα το τρίποντο του Χίγκινς στην εκπνοή της περιόδου- η διαφορά εκτινάχθηκε εκ νέου στους 12 (68-56) και με δέκα λεπτά να απομένουν οι Ρώσοι ένιωθαν… ασφαλείς. 

Ντε Κολό και Χίγκινς έστειλαν την απόσταση της ρωσικής αρκούδας με τους Βάσκους στους 15 πόντους (73-58 και 76-61), ωστόσο η ομάδα του Μπουρούση δεν το παράτησε και έκανε την απέλπιδα προσπάθεια για να «επιστρέψει». Και κρατώντας τέσσερα λεπτά χωρίς σκορ την αντίπαλό της, κατάφερε να μειώσει σε 76-69 στο 36’. Ο Ντε Κολό ήταν σε.. τρελή κατάσταση και πήρε από το χέρι την ΤΣΣΚΑ, βγάζοντάς την από τον κίνδυνο της «ανατροπής», γράφοντας με συνεχόμενα καλάθια το 83-71. Το ποιος θα νικούσε θεωρητικά είχε κριθεί, αυτό όμως που είχε πλέον σημασία ήταν η διαφορά (είχε νικήσει με δέκα στο πρώτο ματς η Λαμποράλ). Και το τρίποντο του Χάνγκα (ο οποίος έφτασε τους 19π.) για το 83-76 έγειρε την πλάστιγγα προς την πλευρά των Βάσκων. Κι όμως… ένα τυχερό σουτ του Τεόντοσιτς, 1’’ πριν τη λήξη έφερε το 90-78 υπέρ της ΤΣΣΚΑ, η οποία νίκησε και κάλυψε το -10 του πρώτου γύρου.

Πηγή: Sport-fm
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης