Ολυμπιακός: Δείτε live την παρουσίαση Περέιρα

Ολυμπιακός: Δείτε live την παρουσίαση Περέιρα

Ποια είναι τα μεταγραφικά του «θέλω» και οι ομοιότητες στη φιλοσοφία με τον Ερνέστο Βαλβέρδε

Ολυμπιακός: Δείτε live την παρουσίαση Περέιρα
Από σήμερα ξεκινά ουσιαστικά η... εποχή του Πορτογάλου Βίτορ Περέιρα στον πάγκο του Ολυμπιακού με την επίσημη παρουσίαση του που ξεκινάει σε λίγα λεπτά.

Κλείσιμο


Ήδη βέβαια ο Περέιρα έχει έρθει σε επαφή με τους υπεύθυνους του μεταγραφικού σχεδιασμού Πιέρ Ισά, Κριστιάν Καρεμπέ και Χουάνχο Λορένθο, έτσι ώστε να προχωρήσουν με τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν ξεχωρίσει και να γίνουν μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο οι απαραίτητες κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας.

Τα ονόματα που ακούγονται

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο 46χρονος τεχνικός του Ολυμπιακού έχει προκρίνει την απόκτηση τριών παικτών: ενός στόπερ, ενός κεντρικού χαφ και ενός εξτρέμ. Παράλληλα μπορεί να «τρέξει» και η επιστροφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου, που είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ξαναπαίξει στην ομάδα όσο βρίσκεται εκεί ο Μίτσελ και μετά τη λύση της συνεργασίας του Ισπανού με την πειραϊκή ΠΑΕ έχουν φουντώσει τα σενάρια για τον επαναπατρισμό του πρώην αρχηγού.

Στα ονόματα που ακούγονται κυριαρχεί αυτό του Ντιντιέ Ντιγκάρ που θεωρείται «κλεισμένος» και απομένει το «οκ» του Περέιρα για να οριστικοποιηθεί η απόκτησή του. Πόντους έχει πάρει λόγω... Πορτογαλίας και ο Κουαρέσμα, που ναι μεν θεωρείται «δύσκολος» χαρακτήρας, αλλά μπορεί να τον κουμαντάρει ο πρώην προπονητής του στην Πόρτο.

Όσον αφορά τον Τζόελ Κάμπελ, η δική του περίπτωση είναι περισσότερο δύσκολη από εκείνη του Ροσίτσκι. Πριν από μερικές ημέρες οι Πειραιώτες είχαν προσεγγίσει τους Λονδρέζους και ενημερώθηκαν πως παραχωρείται έναντι 7-8 εκατ. ευρώ, αλλά «παίζει» πάλι να δοθεί δανεικός σε κάποιον σύλλογο. 

Για τη θέση του στόπερ έχει προταθεί ο νεαρός Ρέγες, που ανήκει στην Πόρτο ή και ο πολύ πιο δύσκολος Ρολάντο, που είναι σε συζητήσεις με τη Γιουβέντους. 

Τέλος, για τον εξτρέμ υπήρχαν πολλά δημοσιεύματα στην Ιταλία για τον Νιάνγκ της Μίλαν, με την περίπτωσή του να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, ενώ χθες ακούστηκε εκ νέου το όνομα του Κρίστιαν Τέγιο (πρόκειται για άλλη μία δύσκολη υπόθεση). 

Δεδομένο είναι ότι προτεραιότητα του Περέιρα είναι να ενισχύσει κυρίως τις πτέρυγες, καθώς παίζουν μεγάλο ρόλο στο 4-3-3 που προτιμά οι δύο ακραίοι επιθετικοί και σ΄αυτό το πλαίσιο φαντάζει βέβαιη η αναβάθμιση των Αφελάι, Ντουρμάζ και Ντοσεβί, οι οποίοι βρίσκονταν σε δυσμένεια από τον Μίτσελ.


Πώς παίζει

Βασικό μέλημα του Περέιρα είναι να φτι΄παξει ένα σύνολο που θα τρέχει περισσότερο στο γήπεδο, θα παίζει στο φουλ από την αρχή και θα πιέζει ψηλά: Σ' αυτόν τον τομέα θυμίζει αρκετά τον Ερνέστο βαλβέρδε που πρώτος έφερε τη λογική ότι πρέπει να προσπαθήσεις να μην αφήσεις τον αντίπαλο να κάνει παιχνίδι κλέβοντας μπάλες και βασιζόμενος στο πρέσινγκ.

Ο Πορτογάλος θέλει την ομάδα να απλώνεται σε όλο το γήπεδο, να πατάει κάθε δυνατό σημείο του χορταριού και να προκαλεί πονοκεφάλους με τη συνεχή κίνηση των παικτών. Θέλει παό τους πλάγιους να κάνουν παιχνίδι, να «απλώνουν» την αντίπαλη άμυνα και να προσπαθούν να μαζεύουν πάνω τους αμυντικούς δίνοντας χώρο στον επιθετικό να δράσει μέσα στην περιοχή. Παράλληλα, θέλει να παίρνουν επιθετικές πρωτοβουλίες και αν βρίσκουν χώρο να συγκλίνουν απειλώντας άμεσα. 

Ακόμη και από τους αμυντικούς θέλει να κατεβαίνουν και να απειλούν την αντίπαλη εστία, δημιουργώντας περισσότερους πονοκεφάλους στην αντίπαλη άμυνα. Γενικά, είναι θιασώτης του μότο «καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση».

Φυσικά για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται χρόνος, αλλά μόνο από αυτό δεν ύπάρχει στον Πειραιά, καθώς το παιχνίδι με την Ξάνθη στα Πηγάδια είναι σε τρεις ημέρες. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης