Κορυφώνεται η μάχη για τη 12η θέση της UEFA

Κορυφώνεται η μάχη για τη 12η θέση της UEFA

Η Ελλάδα είναι στη 12η με 33.200 βαθμούς έναντι 31.425 πόντους των Ελβετών - Κίνδυνος να χαθεί η απευθείας θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ από το 2015-16

Κορυφώνεται η μάχη για τη 12η θέση της UEFA
Η μάχη για τη 12η θέση στη βαθμολογία της UEFA φουντώνει. Η κλήρωση σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ δεν χαμογέλασε στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός ούτως  ή άλλως  θα είχε δύσκολη κλήρωση, όμως και για τον ΠΑΟΚ η κλήρωση με τη Μπενφίκα και αν περάσει  κόντρα στην Τότεναμ δυσκολεύει την κατάσταση.
 
Αν οι δύο ομάδες  δεν πάρουν ούτε βαθμό σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια τότε η θέση που  εξασφαλίζει στον πρωταθλητή Ελλάδας απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τον κυπελλούχο απευθείας στα γκρουπ του Γιουρόπα Λιγκ και το 2015-16 θα κινδυνέψει να χαθεί. 

Κλείσιμο
Η Ελλάδα είναι στη 12η με 33.200 βαθμούς έναντι 31.425 πόντους των Ελβετών. Αγωνιστικά αυτό μεταφράζεται σε οκτώ βαθμούς ή τέσσερις νίκες. Αυτή είναι μια διαφορά που καλείται να καλύψει για λογαριασμό των Ελβετών η Βασιλεία που είναι κι η μοναδική ομάδα που τους έχει απομείνει στα Κύπελλα Ευρώπης. Οι Ελβετοί είχαν μια εύκολη κλήρωση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ αφού θα αντιμετωπίσουν τη Μακάμπι Τελ Αβίβ την οποία απέκλεισε φέτος στον 3ο προκριματικό γύρο των πρωταθλητών για το Τσάμπιονς Λιγκ (1-0 και 3-3).  Αν η Βασιλεία προκριθεί στους «16» θα βρει απέναντί της τον νικητή από το ζευγάρι του Αγιαξ με τη Σάλτσμπουργκ. Αν η ελβετική ομάδα καταφέρει το απόλυτο με δυο προκρίσεις που θα συνοδευθούν συνολικά από τέσσερις νίκες, τότε αυτόματα η Ελβετία θα περάσει την Ελλάδα στη βαθμολογία καθώς η πρόκριση στα προημιτελικά δίνει μπόνους κι έναν βαθμό. 

Η Ελλάδα κυνηγάει την Τουρκία που είναι στην 11η θέση σε απόσταση  800 πόντων ή δυο νίκες. 
Οι Τούρκοι συνεχίζουν με τη Γαλατά στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην  Τσέλσι και την Τραμπζονσπόρ στο Γιουρόπα που κληρώθηκε με τη Γιουβέντους. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης