Μουσακάς με πράσα και χυλοπίτες

Μουσακάς με πράσα και χυλοπίτες

Μια εξαιρετικά νόστιμη παραλλαγή του κλασικού μουσακά με την προσθήκη πράσων. Η συνταγή είναι από την περιοχή των Ιωαννίνων.

Καταγγελίες Μπουτάρη για τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη
 Μουσακάς με πράσα και χυλοπίτες
από τη Γεωργία Κοφινά

 

Κλείσιμο
Υλικά για 6 άτομα:

  • 1 κιλό πράσα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 300γρ. χυλοπίτες χωριάτικες
  • 1/4 φλιτζανιού νερό
  • 400γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 250γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
  • ½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο αποξηραμένο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 3 αβγά
  • αλάτι, πιπέρι

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Food Styling: Elena Jeffrey




    Βράζετε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τις σουρώνετε και στρώνετε τις μισές σε λαδωμένο στενόμακρο ταψί. Τις πασπαλίζετε με το μισό κεφαλοτύρι.
    Σοτάρετε τα πράσα στο μισό ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτετε ένα τέταρτο φλιτζανιού νερό και τα σιγοβράζετε μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά. Σουρώνετε τα πράσα και τα στρώνετε πάνω από τις χυλοπίτες.
    Ανακατεύετε το γιαούρτι με το λιωμένο σκόρδο και το ρίχνετε πάνω από τα πράσα ώστε να καλυφθούν.
    Σοτάρετε τον κιμά στο υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτετε την ντομάτα, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζετε τον κιμά μέχρι να σωθούν τα υγρά του. Τον απλώνετε πάνω στο γιαούρτι και από πάνω απλώνετε τις υπόλοιπες χυλοπίτες.
    Χτυπάτε τα αβγά και το λιωμένο βούτυρο και ρίχνετε το μίγμα πάνω από τις χυλοπίτες. Τις πασπαλίζετε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι.
    Τέλος, ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 50 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά του.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης